Pick-up Renault: fotografije, popolne zbirke in ocene

Renault je vodilni proizvajalec osebnih avtomobilov in tovornjakov. Njihovi avtomobili so razporejeni po vsem svetu. V zadnjem času je linija avtomobilov Renault dopolnjena z novim pickupom. Mimogrede, on je prvi v liniji podjetja. Torej izpolnite - "Alascan Reno". Fotografija našega tovornjaka, njegove specifikacije in cene so v našem članku.

Predgovor

Avto je bil predstavljen javnosti leta 2016. Prvotni nastop pri pickupu Renault je potekal v Medellinu v Kolumbiji.
Mesto je izbrano ne za nič - avto je posebej osredotočen na južnoameriški trg. Mimogrede, pred enim letom je bil predstavljen koncept. Bil je zelo drugačen od tovarniškega modela.

Oblikovanje

Avto ima zelo svetel videz: kristalne lučke, luči za meglo in veliko kromirano rešetko. Zunanjost Renaultovega pickupa ne bo nikogar pustila ravnodušnega. To je zelo čeden "Francoz" - očitno ni ekonomično oblikovati tega modela. Tudi avtomobil ima kromirana stranska ogledala, široke pragove in srebrne tračnice. Kabina je lahko ena ali dvojna, najbolj priljubljena pa je zadnja. Od zadaj avto je nekoliko spominja na Mitsubishi L200 - tovorni prostor je tudi ločen od kabine.
Vendar pa pickup Renault Alascan ni videti slabši od "japonskega": elegantne zadnje luči, ogromen kromirani odbijač s kvadratnim rezom in masivnimi kolesnimi loki. V tovarni je zadnji del avtomobila rahlo dvignjen - to je storjeno ob upoštevanju visoke nosilnosti. Ampak zaradi potnega listaavto dvigne tono tovora brez potnikov! Izpušna cev je skrita pod odbijačem. Mimogrede, na kromirani oblogi lahko vidite črne luknje parkirnih senzorjev - to so daleč od celotnega sklopa. Za sabo je tudi kamero z okroglo kamero. Je nekoliko višja od registrske tablice. Zadnje steklo nima odprtin. Za "Američane" je že v "bazi". In ne potiska se ročno, ampak z električnim pogonom. Tako lahko prevažate še bolj dimenzionalni tovor (npr. Aluminijast profil ali cev).

Mere, zračnost

Avto spada v srednji razred pickupov. Torej, dolžina telesa je 526 metrov, širina - 185 metrov, višina - 182 metrov. Velikost medosne razdalje je 315 metrov. Lumen ceste - 23 centimetrov. To je resnično terenski avto, ne mestna eskadrila. Zaradi kratkih čolnov in visokega odmika gladko premaguje skalnato hrapavost in preprosto mokro podlago.
Mimogrede, velikost tovorne platforme lahko sprejme do 1000 litrov prtljage. Tla in plošča so prekrita z odporno na obrabo plastiko. Vendar pa se zadnji pokrov odpre brez hidravličnih amortizerjev - mora ga ujeti "na letenje".

Salon

Aljaska izgleda veliko bogatejša od crossoverja Renault Duster. Pick-up ima sodobno notranjo opremo - panel z multimedijskim kompleksom, multi-kolesom, držali za čaše, raznovrstno nišo za malenkosti, fotelje in veliko drugih lepih stvari. Salon uporablja predelavo plastike pod aluminijem. Sedeži so lahko usnjeni aliizdelan z električno regulirano in brez njega. Prednji sedeži se lahko dodatno opremijo z ogrevanjem. Prav tako lastniki opozarjajo na dobro definirano stransko in ledveno oporo. Manjkajo tudi kraji za sabo. Razpon kolen je skoraj 60 centimetrov. Ta parameter se ne more pohvaliti niti z nekaterimi avtomobili iz razreda. In tukaj - okvir konstrukcije z visoko sedenje sedež. Mimogrede, pod zadaj je celo. Zadnji del sedeža na zadnjem kavču je nagnjen za 23 stopinj nazaj. Omogoča udobno nastanitev vseh odraslih potnikov do dveh metrov. Mimogrede, v srednjih in dragih kompletih je podnebni sistem mogoče prilagoditi od zadaj. Potnik lahko neodvisno izbere temperaturo in intenziteto zračnega toka ter smer osebe.
Ogledala so že v osnovni konfiguraciji pickup-a Renault Alascan "postavil" gumbe. Zahvaljujoč visokemu pristajanju ima avto odlično vidljivost. Praktično ni mrtvih območij, ki so popolnoma izključeni iz vzvratne kamere. Kot ugotavljajo novinarji, je salon sestavljen zelo kakovostno, čeprav brez patosov. Pickup tovornjak Renault Alascan ni namenjen za odpihovanje, a kljub temu odlično opravlja svoje delo. Ta avto lahko prenaša različne obremenitve, tudi če ni asfaltirane površine.

Specifikacije

Linija vsebuje bencinske in dizelske enote. Slednje so žal na voljo le za evropski trg. Različice za Južno Ameriko so opremljene z ne-izmeničnim atmosferskim motorjem 25 litrov. Njegovamoč je 160 konjskih moči.

Kar zadeva dizelska vozila, sta dve. Prvi s prostornino 23 litrov razvije zmogljivost 160 konjskih moči. Ocene ugotavljajo, da ima ta motor boljši navor kot bencin. Na tem motorju je dostopen s praktično praznih sedežev. Poleg tega se z naraščanjem hitrosti turbina (ki ni na voljo pri bencinski verziji) razveljavi.
Vodilni je 25-litrski dCi motor s 190 konjskimi močmi. Največja hitrost pick-upa Renault s tem motorjem je 184 kilometrov na uro. Na bencin, puščica stoji na oznaki 172.

Prenos, tok

Kot prenosnik lahko kupec izbere "mehanika" na šeststopenjskem ali semidiapazonnem "stroju". Glede na porabo goriva se giblje od 63 do 76 litrov v mešanem ciklu, odvisno od izbranega motorja in menjalnika. Najbolj ekonomična je enota z 190 enotami. Tudi na "stroju" njegova poraba ne presega 69 litrov na sto.

Vse pogonske enote izpolnjujejo okoljski standard Euro 6. Bencinski motorji so opremljeni s katalizatorjem, dizelski motor pa je ogljikov filter (še vedno brez "Hell-Blu").

Tekalno orodje

"Alaksan Reno" (pickup-2016 v novem karoseriji) je opremljeno z modernim sistemom vzmetenja. Ta avto je postal eden prvih v svojem razredu, kjer se vzmetno vzmetenje nadomesti z vzmetjo. Torej, spredaj - vzmetni vzmetni vzvod tipa, dopolnjen s stabilizatorjem prečne stabilnosti. Za mostom je most. Toda montaža se izvaja na petih vzvodih. Takšna shema vzmetenja (neodvisna "v krogu") je omogočila znatno povečanje gladkostinapredovanje brez poseganja v značilnosti prehodnosti.
Mimogrede, v osnovni konfiguraciji novega "Renault" pickup-a (slika predstavljena v članku) ima samo pogon na zadnja kolesa. Polno je na voljo samo za doplačilo. Na voljo je tudi ključavnica (med kolesi) in nižja prestava.
Poleg tega je pickup "Renault" leta 2016 opremljen z ABS sistemi EBD in. Tudi avtomobil ima sistem "razumnega" zaviranja. Če voznik nenadoma pritisne zavorno stopalko, kolesa ne zaprejo takoj. To odpravlja drsenje avtomobila. Vse zavorne sile se porazdelijo gladko in enakomerno. Krmiljenje tipa vodila z hidravličnim ojačevalnikom. Toda zavore so ostale od prejšnjega stoletja: so spredaj na disku, za bobnom. Poleg tega jih ni mogoče spremeniti niti kot možnost. Z obremenitvijo se morate držati razdalje tudi ob prisotnosti vseh "pametnih" sistemov.

Cene in nastavitve vozil

Treba je omeniti, da ta pickup ni uradno odpremljen v Rusijo. Avto je izdan z izračunom južnoameriškega trga. Nekateri primerki so na voljo tudi v Afriki in Evropi. Začetna cena avtomobila - 24 tisoč 600 dolarjev. Osnovna oprema vključuje električno ogledalo, zračno blazino, klimatsko napravo, 16-palčna kolesa in hidro-ojačevalnik. Tudi sredinska konzola ima 5-palčni zaslon s kasetofonom.
Zgornja različica pickup-a je na voljo po ceni 27 tisoč 200 dolarjev. Ta cena vključuje polni električni paket, 25-litrski turbopolnilni motor in avtomatski menjalnik. Poleg tega bo kupec prejel 18-palčna lita platišča, sprednje in stranske blazine,krožni pregledni sistem, nediskriminatoren dostop, multimedijski sistem s 7-palčnim digitalnim zaslonom, vgrajenim računalnikom, dvokomponentnim klimatskim nadzorom in večkolesnim sistemom. Motor se zažene s tipko. Prav tako avto dobi vse zaklepanje in polni pogon (lahko ga odklopite iz kabine).

Namesto zaključka

Tako smo ugotovili značilnosti francoskega pickupa Renaulta Alaksana. Ta stroj je vreden splošne pozornosti. V času, ko drugi proizvajalci nosijo karoserijo na terenskih vozilih in prepuščajo blokade, Francozi uporabljajo "staro šolo" - okvirno strukturo in togo zaklepanje. V tem primeru ima avto odlične vozne lastnosti. Zaradi zasnove vzmetenja s 5 ročicami ne skoči na jame, kot je to primer pri številnih pickupih. Avto je udoben tako na neprehodnem kot na asfaltu. In za oboževalce offroad obstajajo ogromne možnosti za uglaševanje. Široki loki lahko sprejmejo zelo "zlo" blatno blato.

Sorodne publikacije