Kaj naj storim, če računalnik ne vidi optičnega bralnika, večnamenske naprave?

Pogosto uporabniki storitvenega centra obravnavajo naslednjo težavo: računalnik ne vidi skenerja /večnamenske naprave. Ker je problem priljubljen, obstaja več različic njegove rešitve. Spodaj je seznam petih učinkovitih načinov.

Resnična povezava?

Običajno se ta težava pojavi, ker je kabel poškodovan ali napačno vstavljen. Najprej morate preveriti, ali je povezava varna, ali se uporablja ustrezen priključek USB, deluje ali ne. Lahko poskusite vstaviti kabel v vrata, na katera je priključena miška ali tipkovnica. Nekateri tiskalniki imajo gumb za vklop, ki je skrit na zadnji strani ohišja. Treba ga je pritisniti. Če se povezava še vedno ne pojavi, nadaljujte z drugo metodo reševanja težave.


Nameščeni gonilniki?

Računalnik ne vidi skenerja Canon (ali katerega koli drugega podjetja), razen če ima nameščene potrebne gonilnike. Včasih morda niso prav. Če jih želite ponovno namestiti, uporabite disk, ki je bil priložen skenerju. Če iz kakršnega koli razloga lahko uporabite uradno mesto tehnologije. Proizvajalec mora prenesti gonilnike zanj. Pomembno je, da izberete pravo opremo in operacijski sistem. Če so gonilniki nameščeni, vendar ne delujejo pravilno, morate pred ponovno namestitvijo odstraniti izvirno različico.

Kakšne so nastavitve?

Včasih računalnik ne vidi skenerja zaradidoločenih nastavitev. Morda je privzeta naprava druga naprava. Pojdite na seznam nastavitev opreme. Po tem morate najti ime optičnega bralnika in kliknite na desni gumb miške. V meniju morate izbrati "Uporabi privzeto". Včasih se izkaže, da je ta metoda učinkovita.


V primeru, da težava ostane nerešena, dvokliknite ime naprave. Po tem morate izbrati zavihek Scanner in odstraniti potrditvena polja (če obstajajo) poleg nastavitev "Autonomno delo" in "Ustavi skeniranje". Zaželeno je, da počistite čakalno vrsto.

Običajno delujoč sistem?

Pogosto računalnik ne vidi skenerja zaradi napake v sistemu. V večini primerov je potrebno računalnik vrniti na tovarniške nastavitve, tako da se odloči o težavi z nepravilnim delom optičnega bralnika. Veliko uporabnikov ugotavlja, da ta metoda deluje skoraj vedno, vendar se o njej ne odločajo vsi. Včasih je to samo ponovni zagon strojne opreme in računalnika.

Pravilna pristanišča?

Včasih pride do težav s pristanišči. Da bi jih testirali, je dovolj, da povežemo nekaj drugega (tipkovnico, miško). Če druga tehnika deluje, je problem še vedno v skenerju. Če še niste zaslužili, boste morali popraviti računalnik in to bo zahtevalo dodatna sredstva.

Sklepi

Če računalnik ne vidi skenerja, ni treba obupati. Preden začnete paniko, se morate prepričati, da kabel deluje pravilno in pravilno priključen. Tiskalnik mora biti tudi v delovnem stanju. Čebo treba prenesti in naknadno namestiti gonilnike, potem morate biti prepričani, da ste prebrali vsako besedo v času namestitve. Značilno je, da je navodilo napisano in kakšne ukrepe je treba izvesti. Naprava mora nujno posvečati pozornost združljivosti sistemskih gonilnikov in tehnologije, sicer lahko problem invalidnosti ostane ustrezen. Če metode niso pomagale, je bolje, da se obrnete na servisni center. Preden napravo pripeljete strokovnjakom, morate še vedno preskusiti vse zgoraj navedene metode - ne bodo povzročili škode za opremo. Morda boste lahko težavo odpravili sami.

Sorodne publikacije