Tipka Caps Lock. Lokacija na tipkovnici in destinaciji

Ta material bo namenjen ključu, kot je Caps Lock. Nominalno se nanaša na tako imenovane ključe na vhodni napravi na osebni računalnik. Njegov glavni namen je spremeniti način delovanja tipkovnice. V članku bomo obravnavali njegovo lokacijo na nastavitvi in ​​namembnosti naprave.

Namen

Kot je bilo že navedeno, ta tipka na vhodnem računalniku pripada skupini "tipk". To pomeni, da preklopi način vnosa znakov. Privzeto je niz črk v malih črkah. To pomeni, da so vnesene le male črke. Nekateri uporabniki jih imenujejo majhni. Če je možnost Caps Lock omogočena, so znaki naslova že vneseni.


Ta nabor klicanja se imenuje velika črka. Ta pisma se pogosto imenujejo velika. To pomeni, da je glavni namen tega ključa preklapljanje med tema dvema načinoma vnosa. Pri naslednjem pritisku lahko vnesete le male črke in tako naprej.

Lokacija vhodne naprave

Vse klaviature Caps Lock brez izjeme so na istem mestu. Nahaja se v levem stolpcu vhodnega sistema. Spodaj je Shift in več Ctrl. Nad njim je tipka Tab. Ta lokacija je značilna za tipkovnice in prenosnike osebnih računalnikov. In tudi če je mobilni računalniški sistem opremljen z zmanjšanim vhodnim sistemominformacije ne bodo spremenjene.


Poleg tega ima tipka Caps Lock povezan kazalnik. Običajno je izključena. Ta lučka zasveti, ko je vklopljen način velike črke. To pomeni, da lahko uporabnik vtipka znake v formatu naslova.

Priporočila za uporabo

Edini primer, kjer je najbolj optimalna uporaba za nabor znakov Caps Lock, je, da je treba neprekinjeno vpisovati velike ali male črke. Na primer, del besedne zveze je treba vnesti v obliki niza in drugi znaki so napisani z veliko začetnico. V tem nastavljenem načinu lahko uporabite ta element podsistema množice. Toda v drugih primerih, ko obstaja neprekinjena kombinacija vnosov z malimi črkami in velikimi črkami, ga ni zelo priročno uporabljati. V tem primeru je priročno uporabiti tipko Shift. Ko pritisnete zadnjo, se preklopi v način kapitalizacije. Ko ga uporabnik sprosti, začne osebni računalnik delovati v načinu male črke.

Sklep

V okviru tega člena je bil upoštevan kontrolni ključ Caps Lock. Kot je bilo prej navedeno, preklopi na črkovni način. Najpogosteje se uporablja v procesu dela v urejevalnikih besedil. Hkrati so vnesene informacije v celoti sestavljene iz velikega pisma ali pisma. Za pogosto preklapljanje med registri se tipka Shift uporablja bolj učinkovito. Omogoča hitro spreminjanje načina vnosa podatkovosebni računalnik V vseh drugih primerih se šteje, da ključ ni primeren za uporabo. Zelo neprijetno je, da ga uporabite za hitro vnašanje informacij v računalniški sistem.

Sorodne publikacije