Program za sinhronizacijo telefona z računalnikom: za kaj je potreben? Najboljši programi za sinhronizacijo

Kljub temu, da se moderni mobilni telefoni (pametni telefoni) in sami po sebi lahko imenujejo žepni računalniki, se pogosto uporabljajo za sinhronizacijo za njihovo upravljanje ali za izvajanje nekaterih pomembnih dejanj, ki niso na voljo na samih napravah. z računalnikom (stacionarni terminal ali prenosni računalnik). Tisto, kar potrebujejo in kateri programi so najboljši v svojem razredu, bodo prikazani še naprej. Precej konvencionalno, vse programe lahko razdelimo na dva glavna tipa: univerzalne pripomočke in aplikacije, ki jih izdelajo proizvajalci mobilnih naprav izključno za svoje naprave. Poleg tega lahko ločene kategorije združujejo nadzorne programčke in zabavo, vključno z emulatorji mobilnih sistemov v stacionarnem okolju.


Zakaj potrebujemo program za sinhronizacijo telefona z računalnikom

Začnimo z dejstvom, da večina aplikacij te vrste omogoča uporabo vseh funkcij, ki so vgrajene v pametni telefon, neposredno na osebnem računalniku. Eno izmed najbolj priljubljenih orodij med uporabniki je izvoz stikov in ustvarjanje varnostnih kopij za obnovitev, če se nekaj zgodi s telefonom.
Seveda je to daleč od celotnega seznama orodij. Obstajajo tudi specializirani programčki, kot je Mobogenie. Ta program za sinhronizacijo telefona z računalnikom ne zagotavlja le orodij za upravljanje, temveč služi tudi kot emulator Androidokolja drugih operacijskih sistemov. Z drugimi besedami, na istih sistemih Windows, ki temeljijo na tej platformi, lahko zaženete katerokoli aplikacijo Android, nameščeno na pametnem telefonu. Poleg tega ima nekaj podobnega kot trgovina s priporočenimi programčki, ki jih je mogoče preskusiti neposredno v programu in celo brez namestitve na mobilno napravo.


Glavni izvedeni ukrepi

Kar zadeva glavna orodja, ki so prisotna v večini takšnih pripomočkov, se razlikujejo predvsem:
 • sinhronizacija in izvoz /uvoz stikov;
 • izdelavo varnostnih kopij;
 • Upravljanje klicev in sporočil;
 • razpoložljivost organizatorja (koledar, budilka itd.);
 • sredstva za organiziranje datotek in map;
 • spremlja stanje naprave;
 • zaščita pametnega telefona in možnost iskanja z GPS-om v primeru izgube itd.
 • Upoštevajte, da je to le splošen in daleč od popolnega seznama orodij. Nekatere specializirane pripomočke, ki so namenjeni uporabi modelov pametnih telefonov določenega proizvajalca, imajo še veliko dodatnih funkcij. Danes lahko skoraj vsaka znana blagovna znamka najde takšno programsko opremo za upravljanje. Poleg tega lahko pri svojem delu takšne javne službe uporabljajo več vrst povezav (USB, Bluetooth ali Wi-Fi). Podatke iz telefona lahko shranite na trdi disk računalnika, na izmenljivem mediju in jih celo premaknete v shrambo v oblaku, razen tistih, ki jih sami ponujajo pod nadzorom mobilnih naprav.

  Najboljši univerzalni programi zaSinhronizacija telefona z računalnikom

  Izogibajte se programa za določene modele, vendar bodite pozorni na univerzalne pripomočke, ki jih lahko uporabljate za sinhronizacijo s pametnimi telefoni katerega koli proizvajalca.
  Če pogledate vse vrste ocen te programske opreme, lahko med celotno različico označite takšne pripomočke, kot so: Android
 • MyPhoneExplorer;
 • MoboRobo;
 • AirDroid.
 • iOS
 • iTunes;
 • iCloud;
 • Cydia.
 • Windows Phone
 • Zune (lahko uporabljate vgrajen namizni OS).
 • Načeloma ima vsak program za sinhronizacijo telefona z računalnikom, ki je predstavljen na seznamu, standardni nabor orodij za upravljanje mobilnih naprav, razlika med njimi pa je lahko precej majhna (čeprav so za Windows-naprave zmožnosti nekoliko večje, ker telefon lahko nadzorujete iz računalnika in računalnika iz telefona).

  Specialized Utilities

  Zdaj nekaj besed o pripomočkih, ki jih proizvajajo neposredno razvijalci mobilnih naprav.
  Na primer, da bi sinhronizirali telefon Samsung z računalnikom, je program Kies najbolj primeren (imenuje se, je natančno cilj modela znamke). Tudi Samsung PC Studio je zelo zanimiv. Če želite upravljati pametne telefone Nokia, lahko Nokia PC Suite ponudite kot najnaprednejše orodje.
  Za sinhronizacijo računalnika Lenovo z računalnikom je najboljša možnost Lenovo Idea Tool v ruščini (čeprav ni zelo pogosta). Prav tako lahko uporabite inPripomočki, kot je Lenovo PC Suite.
  Za pametne telefone Sony se lahko eden najboljših pripomočkov imenuje Xperia Companion. Vsak program za sinhronizacijo telefona z računalnikom upošteva značilnosti vsakega modela pametnega telefona in ponuja povsem različne možnosti. Opozoriti je treba, da v kompletu niso prisotni samo kontrolni moduli, temveč tudi orodja za nameščanje novih firmware ali tovarniških ponastavitev.

  Kaj je bolje uporabiti

  Kar se tiče teme preferenc, lahko svetujemo le eno stvar: če imate programsko opremo, ki je zasnovana za pametni telefon določenega proizvajalca, jo je bolje uporabiti natančno. Razumete, da bo več možnosti v samih pripomočkih, napake pa se ne bodo pojavile pri povezovanju ali izvajanju kakršnih koli dejanj. V primeru univerzalnih pripomočkov lahko MyPhoneExplorer priporočamo kot najbolj preprost, a dovolj zmogljiv program, saj deluje s skoraj vsemi vrstami znanih mobilnih naprav (z izjemo naprav Apple).

  Sorodne publikacije