Kaj je varnostna kopija različic operacijskega sistema Windows 7 ali drugih operacijskih sistemov in kako deluje?

Vsak uporabnik računalnika mora vedeti, kakšno varnostno kopijo je Windows 7 ali drugi podobni sistemi. Veliko jih nekaj podcenjuje ta sistem orodij, ker vam omogoča ne samo shranjevanje uporabniških podatkov, ampak včasih celo obnovitev operacijskega sistema z vsemi programi, ki so v njem nameščeni. Samo ne zamenjajte arhiviranja arhiva. Čeprav so izrazi zelo dragoceni, so še vedno precej drugačni.

Kaj je arhiviranje sistema Windows 7 ali kateri koli drug podoben sistem?

Za začetek, razmislite o vprašanju s čisto teoretičnega vidika. Arhiviranje podatkov v sistemu Windows 7 ali v sistemih, ki so v splošnem primeru višje ali nižje, se nanaša na orodje za ustvarjanje kopij absolutno vseh informacij, ki jih je mogoče shraniti na uporabnikovem računalniku.


Podobnost arhiviranja z ustreznim pakerjem je, da sistem resnično ustvari nekakšno varnostno kopijo podatkov z zmanjšanjem velikosti. Res je, da je popolnoma nesorazmerna z originalno glasbo. Kaj naj rečem? Kopija trdega diska z zmogljivostjo 200 GB bo trajala približno 150 GB, arhivski strežnik pa bo naredil največjo možno stiskanje v dveh ali več krat. Po drugi strani pa varnostno kopiranje datotek v sistemu Windows 7 in drugih sistemih, za razliko od programov za arhiviranje, shrani vse operacijske parametre samega operacijskega sistema in nameščenih programov. To je pravzaprav podoba sistema ali trdega diska, iz katerega je mogoče v nekaj obnoviti vse podatkeminut Ne zamenjujte standardnega sistema ponovnega zagona z arhiviranjem. Reanimacija Windows po kritičnih napakah in napakah temelji na obnovitvi sistemskega registra. Zato programi, nameščeni na določeno točko (obnovitvena točka) ne bodo delovali, bodo preprosto izginili iz sistema, čeprav to ne vpliva na uporabniške datoteke in mape.


Arhiviranje podatkov v sistemu Windows 7: Kako deluje?

Izkazalo se je, da sistemsko orodje še zdaleč ni popolno, kot je bilo prvotno predvideno. Kaj je arhiviranje sistema Windows 7? Navadno ustvarjanje uporabne kopije sistema ali diska z vsemi informacijami, ki jih je najbolje shraniti na izmenljivem mediju, namesto v logičnem delu zaradi velike količine. Za to lahko uporabite zunanji trdi disk USB. Če pa shranite samo kopijo sistemskega pogona, na katerem je nameščen operacijski sistem, ni vprašanj v zvezi z vzdrževanjem varnostnih kopij v logičnih particijah.
Tudi pri načrtovanju naloge, ko se shranjena kopija samodejno spremeni v določenem časovnem intervalu, ima tudi svoje slabosti. Problem je v tem, da Windows nenehno hrani enako kopijo, ampak drugačno. Zato se lahko prostor na istem virtualnem disku zmanjša s katastrofalno hitrostjo.

Možnosti arhiviranja

Če pa greste na običajno "Nadzorno ploščo", lahko uporabite več možnosti za varnostno kopiranje. Določite lahko na primer shranjevanje kopije samo za uporabniške podatke in ustvarite sliko celotnega sistema alitrdi disk
V prvem primeru običajno ne bo treba veliko porabiti. Če pa zapustite sistem v pripravljalni fazi, ste lahko prepričani, da bo prostor potreboval skoraj toliko kot sistemska particija ali celoten trdi disk (no, največ, na kar lahko računate, je razmerje stiskanja 15, ki ni več kot to). Kaj pa, če je trdi disk 2TB in več, in datotečni sistemi HDD in USB HDD so različni (eden od njih ima format GPT)? Razdeliti morate particije v particije s pretvorbo v MBR in NTFS, vendar shranjena kopija ne bo ustrezala. Zato morate izbrati svojo izbiro.

Prekinitev storitve

Na splošno, na splošno ni vredno izgubljati prostora na disku, kopijo lahko ustvarite enkrat, shranite na izmenljiv medij ali v sistemsko particijo in nato preprosto deaktivirate to storitev.
Onemogočanje varnostnega kopiranja v sistemu Windows 7 ali drugem operacijskem sistemu je lahko zelo preprosto. Uporabite oddelek storitve (services.msc v meniju Zaženi), tam najdite odjemalca WMENGINE, dvokliknite meni za urejanje parametrov, ustavite postopek, izklopite zagonski tip in shranite spremembe. Nato prek PCM-ja, na ikoni za sporočila v sistemskem pladnju izberite vrstico "Support Center", nastavite in odstranite potrditveno polje za arhiviranje. Nato morate znova zagnati, potem pa ustvarjanje kopij (tudi v virtualnem skladišču) vas ne bo več motilo. Če želite očistiti prostor na disku, lahko kopije izbrišete sami, vendar boljeuporabite pripomoček za čiščenje diska, ki ga pokličete prek menija lastnosti za izbrano particijo. Uporabite lahko tudi razdelek za varnostno kopiranje in obnovitev v orodni vrstici.

Kaj še vedeti?

Kaj je arhiviranje sistema Windows 7? Še vedno je treba odgovoriti na najpomembnejše vprašanje v zvezi z odklopom te funkcije. Nič ni grozno v njeni deaktivaciji. Na splošno lahko to storite in shranite kopijo na zunanji trdi disk. Toda za trde diske bodo majhne količine zaustavitve te storitve postale zelo pomembne v smislu prihranka prostora. Samo v tem primeru boste morali ustvariti obnovitveni disk ali bliskovni pogon. Toda, kot je že jasno, bo samo OS lahko oživil in ne že namestil uporabniških programov, da ne omenjamo ohranjanja osebnih datotek. Torej, tukaj boste morali sami sprejemati odločitve, s čimer boste postavili vse prednosti in slabosti proti tehtnici.

Sorodne publikacije