Motorno kolo "3M-Sunrise": opis, značilnosti, proizvajalec

Sovjetsko motorno kolo "3M-Voshod" je potekalo v veliki tovarni Degtyarev v mestu Poghid. Avtomobil predstavlja izboljšano modifikacijo prvih dveh različic, katerih izdaja se je začela leta 1957. Enota ima preprosto zasnovo, trajnost, vzdržljivost in ugodno ceno. Do takrat je veljalo za precej vrednega konkurenta med domačimi kolegi. Upoštevajte značilnosti vozila in njegove glavne značilnosti.

Naprava

Sprememba "3M-Sunrise" je bila narejena od 1983 do 1993. Za razliko od svojih predhodnikov je posodobljeni motor dobil veliko prednosti. Najprej je prišlo do povečanja hladilne površine valjev, ki je mrežna struktura. Drugič, kot uplinjač je bil uporabljen model češkoslovaške proizvodnje. Poleg tega je enota opremljena z 12 voltno električno opremo in posodobljeno armaturno ploščo.

Med značilnostmi je treba omeniti postavitev ožičenja in drugih elementov vezja pod sedežem v posebnih plastičnih vežah. Indikator hitrosti se agregira s senzorji za krmiljenje obračanja, močan generator pa omogoča zagon agregata brez baterije.

Glavne značilnosti

Spodaj so glavni parametri, ki jih ima motorno kolo "Sunrise-3M":
 • Dolžina /Širina /Višina - 20/085/13 metrov (dimenzije prispevajo k prevozu dveh ljudi, celo močne postavitve).
 • Zračnost ceste je 125 cmomogoča premagovanje različnih lukenj, udarcev na slabih cestnih površinah.
 • Teža - 135 kg
 • Maksimalna obremenitev brez izgube voznih lastnosti - 160 kg.
 • Katere parametre ima motor? "Sunrise-3M" je opremljen z enocilindričnim uplinjačem. Delovna prostornina je 173 cm3, moč pa je 15 konjskih moči. Z največjim pospeškom do 105 kilometrov na uro se šteje, da dvokolesna naprava porabi približno štiri litre goriva na 100 km. In rezervoar za gorivo vsebuje 14 litrov bencina.

  Značilnosti

  Motorno kolo "3M-Sunrise" je opremljeno z menjalnikom s štirimi razponi z nožnim stikalom. Krmiljenje sklopke se nahaja na desnem ročaju. Hitrost se preklopi z učinkom na pedal, oddajno vozlišče se nahaja v oljni kopeli.

  Kar zadeva podvozje vozila, je izdelan v obliki zaprtega okvirja kovinske cevi. Približen hod je 160 milimetrov spredaj in 80 zadaj. Zaradi bobnaste zavore pogona stopal in dodatnih ročnih nastavitev učinkovitost 3M-Voshod motocikla ustavi varnost v različnih voznih razmerah. Kolesa z iglami so nameščena na pnevmatike tipa 325/15 ali 350/16. Dobro zasnovana armaturna plošča vam omogoča, da pravočasno preberete in nadzorujete vse pomembne dokaze.

  Namen

  Motorno kolo "Voskhod-3M" je bilo razvito v več konfiguracijah. Obstajale so celo različice za kmetijstvo, ki so bile opremljene s transportno napravoizdelkov. Vendar pa zaradi neusklajenosti prenosne omarice in števila hitrosti za vožnjo zunaj cestišča tak model ni ustrezal široki uporabi.
  V sodobnem svetu se enote, ki se štejejo za neposredno uporabo, redko uporabljajo. V bistvu je "3M-Sunrise" priljubljen med zbiralci kot eden izmed predstavnikov redke sovjetske tehnologije. Lastniki, ki so lahko obdržali to opremo v delovnem stanju, jo uporabljajo kot zanesljivo vozilo, se ne boji težkih cestnih odsekov.

  Mnenja potrošnikov

  Po mnenju uporabnikov je obravnavana enota, čeprav ni sijoča ​​s sodobno zasnovo s kromiranimi vložki in drugimi inovacijami, enostavna za upravljanje in vzdrževanje. Vsak lastnik lahko samostojno uporabi to tehniko za "zobnike" z minimalnimi veščinami.

  Na splošno je "Voskhod-3M", katerega značilnosti so obravnavane zgoraj, tipičen predstavnik sovjetske avtomobilske industrije, ki se je nekoč štela za eno najboljših v isti kategoriji. Njegove prednosti so v nezahtevnosti storitev in goriva, nizkih stroških in možnosti premagovanja težkih prehodnih območij. Na takih poteh sodobna vozila s podobnimi parametri še zdaleč niso izpolnjena.

  Sklep

  Motoristično kolo sovjetske proizvodnje 3M-Voskhod velja za eno izmed najbolj priljubljenih tipov vozil v 80-ih in 90-ih letih v postsovjetskem prostoru. Imajo dobreopisane enote imajo dostojno zasnovo in primerne vozne lastnosti, prilagojene domačim cestam, vključno s podeželjem. Izdaja modela je bila dokončana leta 1993, vendar že dolgo ni bila zadnja med dvo-kolesnimi "železnimi konji" domače proizvodnje.

  Sorodne publikacije