Igra Bioshock 2: konec

Znano je, da so avtorji scenarijev podali tri različice Bioshockovega kraka, 2 od njih se lahko štejeta za "slaba" in le ena je "dobra". Da bi dobili prvo možnost, je bilo treba dati prvo prvo sestro in pustiti ostalo živo, saj je bila za drugi udarec dovolj, da uničita dve sestri. Končni valji so identični, drugačna je le intonacija, ki govori o opisanih dogodkih. Tretji ud je povsem pozitiven: v njej na površini junaka mirno preživi do starosti v okolju, ki je že odraslo in ljubi svoje male sestre.

Koliko udov v igri

Če so v prvem delu končnih igralcev dobili tri različice razvoja dogodkov, koliko udov v Bioshock 2 je prineslo razvijalcem svoje uporabnike? V nadaljevanju iger so že na voljo več različic udov, in vsaka od njih je neke vrste seštevek rezultatov vseh akcijskih iger protagonista. Popolnoma v igri, šest od njih, in so že postali tradicionalni za igralčevo razvrstitev, so razdeljeni na "dobro", "slabo" in "nevtralno". Toda izbira kateregakoli od njih ni omejena na enostaven klik miške na želeno možnost v zadnji igri Bioshocka 2. Konec, poteka igre, kot tudi potreba po sprejemanju odločitev naenkrat ali drugem, so tesno povezani.


Zgodba

Desetletja po dogodkih, opisanih v Bioshocku, mesto vodi Sofia Lemb. Obsedena z idejo ustvarjanja superinteligence, ki združuje značilnosti najboljših prebivalcev mesta, izvaja eksperimente na zloglasnem Gilbertu Alexandri, "očetu".duševna povezava očetov in sester. Zato se znebi duha in se spremeni v norega mutanta, nato pa poskuša privabiti Eleanor, njegovo odraslo hčerko. Seveda, Eleanor ni navdušena nad trenutnimi razmerami in aktivno išče pot iz nje. To ji pomaga že znano igralcem v prvem delu Bridget Tenenbaum, tokrat služi kot pozitivni značaj. Poleg tega Eleanor hitro razvija sposobnost duševnega nadzora nad sestrami, ki prav tako igra pomembno vlogo.


V tem trenutku se začne delati Delta, ki se junakinja spominja kot oče. Eleanor oživi protagonista in postane dolg in trden način, da reši svojo hčerko. Ko napredujete skozi zgodbo, komunicirate z drugimi liki in iščete različne vnose, si lahko ogledate dogodke prvega dela igre, vendar je za najbolj popolno potopitev v parcelo, ki jo morate prenesti, še vedno priporočljiv prvi del Bioshocka.

Prehod in izbor

Igralec mora sodelovati ne samo v velikih bitkah (čeprav so dovolj v igri), ampak tudi za srečanje že znanih znakov. In prej ali slej bomo morali o tem odločiti. kako ravnati z njimi v klasičnem konceptu svetlobe in temne strani (življenje ali smrt). Sophia, Gilbert, Stanley, Grace, male sestre - usoda vseh je v rokah protagonista in samo njegova dejanja bodo odvisna od končnega, neposredno povezanega z dejanji Eleanor, ki v igro absorbirajo vse posledice odločitev igralca. Hkrati pa moramo spoštovati scenariste: "idealno" ali obratno, odkrito negativne odločitve igralca ne vodijo vedno do želenega v finalu Bioshock 2, dobre ali slabe. In to bo postalo jasno samo pri ogledu končnega videa. V vsakem primeru pomislite, kako doseči Bioshock 2 okončine na vrsto, ki jo potrebuje igralec, mora biti v procesu prehoda.

Grace Holloway

Prvi lik, katerega usoda se pojavi v rokah protagonista, je izpolnjen s strani igralca v revni ulici, kjer je treba najti ključ za nadaljnji napredek v smeri glavnega cilja igre. Da bi prišel do nje, se mora junak prebiti skozi horde mutantov, ki jih je poslala Grace. Ko protagonist še vedno pride do nje, vidi ponosno zlobno starko, ki se ga sploh ne boji. Poleg tega ta lik preprosto potisne igralca na njegov umor s svojimi provokativnimi stavki. Toda izbira še vedno obstaja, v tem trenutku se je treba odločiti, ali jo je vredno ubiti ali bolje oditi s ključem. Kar bo igralec izbral, bo imel neposreden vpliv na okončino Bioshock 2. Če Grace ne bo ubita, bo Delphi, ko bo zelo nerodna, začela drugače obravnavati. Poleg tega bo za pomoč ponujala dva bojna vozila in opozarja tudi na čakanje na zasedo. Bolj blizu finala, ko igralec upravlja malo sestro, lahko ena dvorana zadene kip, ki bo prikazal izbiro: ko bo umorjen, bo kip izveden v obliki delte, ki nosi neurje na neoboroženo Grace, drugače v obliki Delta, ki nosi Grace na rokah .

GilbertAlexander

Naslednji ključni lik, kateremu bo heroj, ki je v Fontaine Futuristesque Gilbert Alexander, zdaj prišel, da se imenuje Alex Veliki. Do takrat je že mutiral v ogromno bitje, ki plava v oklepnem rezervoarju. Najslabše pa je, da je bil, poleg fizičnih mutacij, Gilbertov um, ki je postal prava pošast, nepovratno spremenjen, nekako ni bil zadovoljen s svojimi ranami s strastjo do krvavih umorov. Te iste postopke poskuša izvesti z glavnim likom, pri čemer uporablja za to vse možnosti varnostnih sistemov kompleksa, pa tudi množico mutantov in velikih očetov, ki jih mora junak vedno streljati. Istočasno ima Delta zvočne posnetke, ki jih je pred samimi trenutnimi dogodki naredil sam Gilbert, ki je, medtem ko je še imel osebo, razumel, da je lahko kot posledica noro eksperimentov iz tega izšla Sofia Lamb. V procesu pridobivanja potrebnega ključa ti dnevniki pomagajo Delta vstopiti v kompleks, v katerem Gilbert prosi, da uniči bitje, v katerem se bo moral obrniti. Ko po precej dolgih in dolgočasnih spopadih z pošastjo, ki so jo poslali nasprotniki Delte, končno doseže rezervoar, napelje bitje in odvzame tako potreben ključ kompleksa Perzefone, ima igralec priložnost, da ubije bitje, izroči toliko trpljenja ljudem, da ima težave ali da odpusti. Ta odločitev bo vplivala tudi na del igre Bioshock 2.

V bližini nadzorne plošče je poseben vzvod, ki znižuje, ki ga junak postavi v fotoaparat Alex je tako močanelektrični izpusti, ki jih je pošast preprosto raztrgala. Če se igralec odloči, da ne bo ubil Gilberta, lahko greš. Kot v prvem primeru lahko med vožnjo sestre vidite kip. Po ubijanju pošasti bo igralec naletel na kompozicijo, ki prikazuje bitko Delta in ogromen polž. Če zapustite Aleksandra življenje, bo kip v obliki junaka, ki potegne osebo iz ust pošasti.

Stanley Pool

Tretji na seznamu Delta je Stanley-Poole, katerega življenje in dejanja v podvodnem mestu Eleanor pripovedujejo njegovemu očetu med komunikacijo. Že dovolj, da ne bi skrbeli za to, da bi rešili življenje tega značaja. Poleg tega je protagonista prisilil, da po izpraznitvi parka »očisti sledi«: znebite se majhnih sester, aktivno zbirate ADAM iz trupel utopljenih, da se iz Sofije skrijejo v svojo temno preteklost. Dejstvo je, da vam ADAM poleg osnovnih funkcij omogoča tudi branje fragmentov spomina medijev, kar je za Poole povsem nesprejemljivo, saj v celoti odpira vse svoje temne zadeve za hrbtom jagnjeta. Zato je v preteklosti park preplavljal, obsojal vse njegove obiskovalce, ki so njegovo dejavnost opazili do boleče smrti. In zdaj, ko se je voda spustila in so sestre začele sprejemati te celice, je obstajala velika nevarnost, da se razkrije resnica. Zato je Poole, v strahu pred Sofijo Lemb, prisiljen skleniti dogovor z delto. Junak pa mora sprejeti te pogoje, saj je Stanley-Poole edini, ki lahko odpre dostop do odlomka, ki ga ločuje od glavnega cilja - odrešenja.hči
Na istem mestu, če uporabnik igra vlogo rešitelja sester, ne da bi jih ubil, je Poole komentiral dejanja Delte z besedami: "Resnično: ti ga prisiliš, da dela, in vsi zbrani ADAM se izkaže za tvoje!" In ker ne govorite, mi je zelo všeč! Ko Pool končno odpre pot protagonistu, se Lemb pojavi na povezavi, ki se je, kot se je izkazalo, že dolgo zavedala Stanleyevih mahinacij in jih ne drži več zlo. Istočasno pa ga Sofija še vedno smatra za izdajalca, ko je začel pomagati Delti in ga prepričal, naj uniči Pulj. V skladu s tem ostane izbira za igralca enaka: ubiti ali pomilovati. V tem primeru se bo izbira igralca odražala na koncu Bioshock 2.
Podobne situacije s prejšnjimi liki, bližje končnemu, bodo vidne enemu od kipov: v primeru umora bo kip imel obliko Delte, drži Poole pred odločilnim udarcem, če ne ubil, junak, ki podaja roko kot znak odpuščanja. Tako ali drugače, bližje finalom, potem ko je večina sovražnikov poražena, glavni junak opazuje, kako Sofija Lembb poskuša pobegniti iz Delte, da zaduši njeno hčer, saj sta življenje in zdravje njene hčere in očeta neločljivo povezana. Delno uspe: Eleanor izgubi zavest, ko ustavi srce, in Delta pade v komo. On ni ubit, ker je v tem primeru sposoben vstajenja, vendar je vržen v celico. Zbudi se, Eleanor, s pomočjo svoje sposobnosti nadzora, pošlje Delta eni izmed majhnih sester s posebnimi napitki. Po injiciranjuto pomeni, da Delta dobi novo sposobnost, podobno kot hčerinska moč: upravljanje sester. Z enim od njih pomaga Eleanor, da dobi močne oklepne naprave in orožje, nato pa osvobodi delto in skupaj prebijejo množico sovražnikov.

Končno

V finalu morajo junaki priti na površje s posebno kapsulo - Bathyspheric. Toda v trenutku, ko skoraj pridejo do naprave, se sliši eksplozija. Eleanor, ki uporablja svojo sposobnost, se prenese v kopališče, kjer je že Sofija, in Delta, ki je resno trpela zaradi eksplozije, lahko skoči čez kapsulo od zunaj. Batosfera se pojavi na površju in v tem trenutku se sproži ud, ki je neposredno povezan z odločitvami, ki jih je igralec prej sprejel. Vendar pa ne glede na dejanja protagonista med igro, usoda ostaja nespremenjena: rane, ki jih je povzročila eksplozija, so usodne.

Konec

Da bi dosegli določen del, je treba združiti več dejavnikov hkrati. Za vsakega od njih lahko igralec vpliva na to, kako zgodba napreduje.

Prva slaba

Žalosten konec igralcev Bioshock 2 pričakuje, da so se odločili ob koncu življenja in niso prizanesli nikomur: niti liki, ki so morali tako ali drugače komunicirati, niti sestra. "Ljubljena hči" v tem primeru, opazovanje ne-dobre ukrepe protagonist med igro, z besom neusmiljen morilec utopil Sophia, in od junaka bo potegnite dušo, da bi našli svojo sposobnost, da bi ubil sovražnike, tako rad, \ tpotem bodo šli, da bodo posijali kaos in uničenje na površini.

Druga slaba

Če Delta ni uničila vseh sester, temveč je vse znake pustila žive, in ob koncu življenja, Eleanor ne bi ubila Sophie in se odločila, da jo bo sama vrgla. Ona bo vzela dušo svojega očeta, toda posebna toplota, ki jo pričakuje v tem primeru, ni potrebna.

Nevtralni udi

Obe nevtralni del igre Bioshock 2 sta doseženi približno enako.
 • Uničiti eno od sester in ubiti vsaj enega od likov, kakor tudi izbiro smrti v finalu. Eleanor, ki verjame, da njena mati ne zasluži pomilostitve in odpuščanja, jo utopi, nato pa poskuša izčrpati očetovo dušo, toda pred smrtjo ji ne bo dovolila, da tako težko breme prevzame na stran. Delta umre in Eleanor s solzami se razprostira s sanjami, da bi živela z očetom v normalnem svetu.
 • Ubijanje ene od sester, milost vseh likov in podobna izbira smrti na koncu. Eleanor ne bo ubila Sophie in jo nameravala ubiti sama, kar je veliko slabše kot smrt. Dopušča identiteto svojega očeta, obdrži vse svoje spomine in občutke.
 • S stališča razvijalca Bioshock 2 ta zaključek ni dober konec, kar potrjujejo sivi sivi tonovi v videu. Čeprav je z moralnega vidika mogoče, da ga je tako.

  Dobri udi

  Da bi Bioshock 2 dobil dober ud, bi morale vsaj vse sestre ostati žive.
 • Če igralec ni ubil nobene sestre, ampak ključni znaki neoprosti, potem mati Eleanor ne bo prizanesla, potem pa, obkrožena z vsemi pobeglimi dekleti, preda svojo igračo velikega papeža, ohrani osebnost delte, z žalostjo, ki opazuje zore.
 • Največji pozitivni del v Bioshock 2 je dosežen, če je protagonist prizanesel vsem. Sophia ne umre - pripravljena je na osamljenost, rešene sestre prenašajo na Eleanor igrico velikega očeta, hči obdrži identiteto svojega očeta, da bi nadaljevala svoje dobro, čeprav je utopični primer.
 • Lokalizacija

  Ker je lokalizacijo igre v Rusiji izvajala skupina 1C, je bil prevod opravljen ne samo v obliki podnapisov, ampak tudi z vključitvijo akterjev sinhronizacije. To velja tako za igro kot za video posnetke, ki razkrivajo in dopolnjujejo zaplet. Zato ima igralec vse Bioshock 2 okončine na voljo v ruskem jeziku.

  Finale v Bioshocku neskončno

  V tretjem delu igre so mnogi igralci pričakovali, da bodo razvijalci podobnih akcij glede finala, vendar je zaradi tega samo en, čeprav precej sporen, limb Bioshock neskončno čakal. Drugi in prvi del sta igralca pustila veliko več prostora za predvajanje.

  Sorodne publikacije