Protivirusna ocena za Android, opis najboljših

Uporabniki mobilnih naprav, ki temeljijo na sistemih Android, se danes vse bolj soočajo s potrebo po namestitvi protivirusne antispyware in programske opreme na svoje naprave. Obstaja veliko takšnih programskih paketov v isti trgovini Play Store ali v drugih virih. Toda kaj naj izberem iz tega? Spodaj je ocena protivirusnega sistema za Android. Vendar je treba upoštevati, da je umeščanje programov glede na razvrstitvene linije precej samovoljno, saj imajo lahko vse izdaje ali celo uporabniki, ki v praksi ocenjujejo delo vlog, svoje preference in mnenja. Poleg tega, čeprav večina spodaj predstavljenih programov vsebuje, tako rekoč, obvezen osnovni nabor orodij in modulov, ki ščitijo mobilno napravo, vendar pa niso vse aplikacije veliko manj enakopravne v funkcionalnosti, kot se zdi na prvi poglej


Zakaj ste uporabili protivirusno programsko opremo za sisteme Android?

Časi, ko so virusi in zlonamerna programska oprema napadli samo DOS in Windows, so šli daleč. Danes so stacionarni operacijski sistemi Mac OS X in Linux (tudi iOS okuženi) še vedno neobvladljivi na viruse.
Zakaj je potem prišlo do potrebe po zaščiti sistemov, ki temeljijo na Androidu in temeljijo na Linuxu? Razvijalci virusnih programov uporabljajo najpreprostejše metode, s katerimi lahko virusi prodrejo v napravo. To je zagonska datoteka kot namestitvena datotekaAgroindustrijski kompleks Ampak virus samo ne deluje - ga je treba namestiti. Ker takšne grožnje pogosto prikrivajo uradne programe, se uporabniki nagibajo k namestitvi zanimivega programa, zaradi česar dobijo glavobole.


Običajno so v okolju Android najpogostejši trojanski konji (in hkrati šifriranje), ki kradejo osebne podatke in zaupne informacije, in končno šifrirne datoteke z blokiranjem dostopa do sistema. Med temi grožnjami so še posebej nevarni virusi, kot so Godless, Faketoken, Loki, Marcher in Triada. Slednja je bila mimogrede odkrita nazadnje - marca 2017. Medtem ko je Googlov repozitorij pregledoval vse programe, so bile tam zaznane grožnje. Vendar so uspeli nevtralizirati. Zato je prvi nasvet: da ne bi namestili plačanega ali brezplačnega protivirusnega programa za Android, nikoli ne namestite programov, ki ste jih prenesli iz vprašljivih virov. Kot lahko vidite, tudi pri "Play Market" morate biti previdni.

Ocena protivirusnega sistema za Android

Kar zadeva sodobno protivirusno programsko opremo, kot je bilo pričakovati, je bilo prvih deset razvijalcev podobne programske opreme za stacionarne računalniške sisteme prvih deset, čeprav tudi ni bilo presenečenja. Relativna protivirusna ocena za Android je taka:
 • CM Security;
 • Internetna varnost podjetja Kaspersky Lab;
 • ESET NOD32 Mobile Security;
 • Avast Antivirus (mobilna varnost);
 • 360 Varnost;
 • Anti-Virus Dr.Web v.9;
 • AVG Antivirus Free /Pro;
 • Antivirusna zaščita Avira;
 • Norton Security& amp; Antivirus;
 • McAfee Security & amp; Brezplačen protivirusni program.
 • Nato podrobneje preučite vsak programski izdelek, pri čemer bodite pozorni na nekatere pomembne vidike funkcionalnosti in uporabe, ne da bi vam bilo treba skrbeti za možnost prenosa in namestitve brezplačnih različic aplikacij.

  Varnost CM

  Ta paket (celotno ime CM Security AntiVirus AppLock) je zelo zanimiv razvoj podjetja Cheetah Mobile). Združuje praktično vsa potrebna varnostna orodja.
  Ta brezplačna protivirusna zaščita za telefon Android v svoji funkcionalnosti vključuje skener in monitor polne storitve, protivlomne, blokatorje povezav URL, neželene stike in dostop do nameščenih aplikacij, kot tudi vtičnik za zaščito omrežnih povezav. Najbolj zanimiva značilnost je blokiranje dostopa do aplikacij AppLock, ki vam omogoča, da omejite dostop do nameščenih programčkov, kot so pošta, korespondenca s kurirji itd. Zagon lahko opravite z geslom. Res je, da obstajajo njihove slabosti. Na primer, v aplikaciji na začetku preverjanja ni izbire načina skeniranja in takoj po namestitvi je uporabnik povabljen, da se registrira v storitvi oblak. Vendar pa lahko shranite varnostno kopijo sistema mimo Googlovih storitev. Poleg tega je antivirus v testu pokazal minimalno obremenitev sistemskih virov. Na splošno, sodeč po pričevanju strokovnjakov, je vtis precej dober.

  Kaspersky Internet Security

  Zdi se, da je ta programski izdelek vne potrebuje predložitve. Kar zadeva protivirusni program Kaspersky Internet Security, razvit za Android-sisteme, lahko najdete v dveh različicah - plačano in brezplačno.
  Poskusna različica izdelka v arzenalu ima optični bralnik, proti kraji, spletni filter, blokator stikov in SMS. Ob koncu 30-dnevnega obdobja so nekatere funkcije blokirane in skeniranje je treba opraviti ročno. Toda skeniranje se opravi zelo hitro (v nasprotju s stacionarnim sogovornikom). Druge funkcije so standardne. Edini minus celotnega paketa lahko imenujemo le pomanjkanje zaščite omrežnih povezav in internetnega prometa. Toda v konfiguraciji modulov sistema zaščite je uporabniku dano veliko spremenljivk po presoji parametrov, plus - lakoničen raztovorjen nezaželen element vmesnika.

  ESET NOD32 Mobile Security

  ESET NOD32 Mobile Security za Android je še en programski izdelek, ki je široko znan uporabnikom s podobnim dizajnom za stacionarne sisteme.
  V tem paketu lahko poleg standardnih modulov (skener, proti kraji itd.) Najdete poseben sistem za zaščito pred lažnim predstavljanjem, modul za preverjanje aplikacij in posebno orodje za zaščito kartice SIM, ki jo potrebujejo mnogi uporabniki na primer, ko je pametni telefon ali tablični računalnik izgubljen. Kar zadeva skeniranje, program ponuja tri možnosti preverjanja: hitro, inteligentno in globoko. V prvem primeru se preverijo samo nameščeni programčki po meri, komponente sistema, knjižnice in formati arhivov.Pošiljanje priponk za tretjo raven v imenikih. V drugem primeru je dodana odstranljiva kartica SD. V tretji verziji se vse datoteke skenirajo tako na notranjem kot na izmenljivem disku. Poleg tega lahko izberete način za odstranjevanje ali izoliranje zaznanih groženj (kot v stacionarnem optičnem bralniku). Vendar je glavna pomanjkljivost pomanjkanje zaščite za omrežne povezave.

  Kaspersky Mobile Security & amp; Antivirus

  Smo še en pomemben predstavnik protivirusne programske opreme. Antivirus "Avast" za Android je na voljo v dveh različicah: brezplačno in premium. Vendar pa imata obe različici zelo zanimiv nabor orodij.
  Med vsemi, ki imajo brezplačen protivirusni program za Android Avast, je posebej pomembno poudariti prisotnost spletnega brskalnika z blagovno znamko, geoprostorski sistem, varnostnega svetovalca in celo optimizator sistema. Geofizikalna funkcija je precej nenavadna. V nastavitvah lahko določite obseg delovanja, v katerem je mogoče premikati napravo. Po izstopu iz naprave se izvede popolna blokada naprave z zvočnim signalom. Varnostni svetovalec, ki pri prepoznavanju potencialnih groženj svetuje, kako rešiti težave, je lahko prav tako koristen. V različici Premium lahko najdete sistem za odkrivanje in zatiranje (odklop) oglaševanja, možnost daljinskega upravljanja, funkcijo obnovitve in kopiranja medijev z uporabo oblakov. Toda optimizator, kljub trditvam razvijalcev o njegovi prisotnosti v glavnem paketu, je potrebenobremenitev posebej. Ker pa v tem primeru gre ravno za antivirusni paket, večina uporabnikov tega modula ne potrebuje.

  360 Security

  Ruske protivirusne programske opreme za Android ni mogoče obravnavati brez omembe novega kitajskega razvoja, imenovanega 360 Security, ki je popolnoma brezplačen.
  Načeloma so značilnosti programske opreme precej standardne, vendar skeniranje skupaj z glavnimi testiranimi komponentami vpliva tudi na začasne datoteke, ki so v sistemu. Drugo orodje, ki ni značilno za protivirusni program, je zmožnost upravljanja nameščenih programov in prenosa na kartico SD. Na žalost ni nadzora nad omrežnimi povezavami, ki jih mnogi uporabniki, milo rečeno, preprosto prestrašijo. Toda če pogledate program kot celoto, potem je na voljo minimalno varnostnih možnosti.

  Anti-Virus Dr.Web v.9

  Antivirus za Android Doctor Web, tako kot mnogi drugi programski izdelki s pregledanega seznama, ni potreben. Paket je na voljo v treh modifikacijah: osnovno (aktivno 14 dni), podaljšano Premium (popolnoma napolnjeno) in Light (brezplačno).
  Med najzanimivejšimi moduli so internetni filter (Cloud Checker), požarni zid in antispam modul. Posebnost te aplikacije je, da vam omogoča, da odklenete napravo, tudi če je okužena z virusi-blokatorji. Poleg tega obstaja še posebej prilagodljiva funkcija za popolno brisanje podatkov o napravi v primeru odkritja nekaj neuspešnih poskusov odklepanja pripomočka. Tukajprisotnost takšnega modula se lahko igra z lastnikom, kar je slaba šala. Ampak tukaj kot skener za uporabo tega appleta večina strokovnjakov ne priporoča. Preverjanje poteka zelo dolgo in s precejšnjo obremenitvijo sistemskih virov.

  AVG Antivirus Free /Pro

  Ta paket je dokaj preprost in ima standardni nabor orodij. Lahko ga prenesete v Free in Pro različicah, vendar je težava v tem, da je brezplačna sprememba stara samo en mesec. Po tem obdobju boste morali kupiti licenco in preklopiti na različico Pro.
  Na žalost je najbolj zanimive funkcije mogoče razločiti z zaščito, modul za optimizacijo delovanja sistema (nadzor procesov, ekonomičnost baterije, čiščenje pomnilnika itd.), Da sodobna protivirusna programska oprema v arzenalu sploh ni potrebna.

  Avira Antivirus Security

  Imamo še en znan antivirusni paket z nizom standardnih modulov, ki je na voljo v osnovnih in premijskih spremembah. Osnovna različica teče 30 dni.
  Po izteku poskusnega obdobja se funkcija za blokiranje URL-jev in podatkovne baze protivirusnega programa samodejno onemogočijo, kar je popolnoma enkrat na dan. Edina, morda zanimiva in nestandardna funkcija je preverjanje e-poštnih naslovov iz obstoječega seznama stikov. Toda tudi vse prednosti so v ozadju pomanjkanja zaščite omrežja in lokalizacije za rusko govoreče uporabnike.

  Norton Security & amp; Antivirus

  Ta antivirus je zelo dobersredstvo za zaščito mobilne naprave, čeprav ima najpogostejša orodja. Paket je na voljo v brezplačni (poskusni) in plačani različici modifikacije.
  Če želimo, da se izloči, na splošno uporabnik dobi potreben minimum. Res je, da na to minimalno dodano funkcijo varnostnega kopiranja in obnovitve datotek. Toda na splošno lahko ocena programa izgleda kot dobro znana izjava: "Enostavno, a okusno." Vendar pa je ena od glavnih prednosti, da aplikacija ne obremenjuje sistemskih sredstev na noben način, in tudi s privzetimi nastavitvami ne zahteva samega sebe, delajo v ozadju in ne motijo ​​uporabnika iz drugih primerov.

  McAfee Security & amp; Antivirus Free

  Nazadnje se protivirusna zaščita zapre za Android, ki je znan tudi po številnih McAfee paketih. Brezplačna različica ima vsa potrebna orodja, vključno z vgrajenim skenerjem za omrežno povezljivost.
  Premium različica Premium je dodatno opremljena z rezervnim sistemom, toda iz nekega razloga so samo multimedijski podatki. Ampak anti-virus skener, poleg glavnih predmetov v sistemu ali izmenljivih medijih, je sposoben preveriti tudi QR-kode. Druga velika značilnost je, da samodejno pošljete sliko vsiljivca, ki je ukradel mobilno napravo. Z nizko napolnjenostjo akumulatorja lahko nastavite samodejno shranjevanje najnovejših geolokacij z GPS modulom.

  Povzetek

  Ostaja samo eno glavno vprašanje: "Kakšno protivirusno programsko opremo za Android je izbrati?" Uporabniški pregledi vinternet je razdeljen. Nekateri namestijo antivirusne znane blagovne znamke, ne da bi posvečali pozornost funkcionalnosti. Drugi kategorično ne sprejemajo shareware in plačanih različic (vključno z nepotrebnimi dodatnimi orodji). Torej, kateri programski izdelek se lahko imenuje univerzalen, in tako, da bo imel tako tiste in druge? Na podlagi mnenja strokovnjakov in programskih orodij je najboljši doslej antivirus CM Security AntiVirus & amp; AppLock je zaradi prisotnosti najmočnejše funkcionalnosti, brezplačne distribucije in dejstva, da ni obremenjen z nepotrebnimi orodji, saj gre v tem primeru za zagotavljanje najbolj popolne zaščite Android-naprav, ne pa za sisteme za varnostno kopiranje ali optimizacijo naprave. To pa kažejo tudi svetovne lestvice. Vendar, ne glede na to, izbira vedno ostane za uporabnika. Vendar uporabniške nastavitve v prid enemu ali drugemu programskemu izdelku morda niso vedno objektivne. Toda glavna stvar je, da če je potreba po namestitvi protivirusne programske opreme že končana, jo prenesite samo iz preverjenih virov in nato namesto zaščite lahko v sistem zaženete zlonamerne programe, nato pa morate obnoviti ne samo datoteke in programe, temveč tudi celotnega sistema.

  Sorodne publikacije