Kako namestiti igro iz datoteke ISO: navodila

Večina računalniških iger, ki jih igralci računalniških iger prenašajo z interneta, da ne bi plačevali licenčnih različic, je razdeljena na posebne slike. Te slike posnemajo vsebino diska z igro. Še posebej aktualne podobe so bile v času, ko so bili fizični nosilci zelo priljubljeni. Oglejmo si, kako namestiti igro iz datoteke ISO, ker je to znanje lahko koristno za vsakega igralca, ki hoče poskusiti staro igro v tem trenutku.

Kaj je to?

Za začetek, poglejmo, kaj so datoteke ISO. Ta razširitev je slika CD-ja, ki vsebuje vse vsebine fizičnega medija. Za navidezni pogon v računalniku je potrebna ISO slika. Sistem zaznava ISO kot navaden disk, vstavljen v DVD ali CD pogon. Za pravilno delo s slikami potrebujemo programsko opremo tretjih oseb. Odpiranje datotek ISO je mogoče prek:


 • Daemon Tools.
 • Alkohol.
 • UltraISO in drugi.
 • Podobne programe najdete v celotnem seznamu, vendar je njihova funkcionalnost zelo podobna, zato si bomo ogledali primer glavnih in priljubljenih pripomočkov. Oglejmo si, kako namestiti igro iz datoteke ISO.

  Kaj potrebujete?

  Za pravilno delovanje slike potrebujete samo ISO datoteko, program in navidezni pogon. Prenesete sliko iz interneta (običajno igro v ISO lahko najdete v ogromnem znesku na torrent sledilnikih in podobnih virih). Program je nameščen na uradni strani razvijalca in prek njega ustvari virtualni pogon.

  Daemon Tools

  V brskalniku odprite povezavo douradna stran razvijalcev programa. Na strani kliknite gumb »Prenesi«. Izberete lahko eno od možnosti - moderno, preprosto in profesionalno. Za nameščanje datotek na navidezni pogon bo ustrezala običajna različica programske opreme. Prenesite DAEMON Tools Lite. Če vam je všeč funkcionalnost programa, ga lahko kupite ali aktivirate s pomočjo piratskega krekerja.


  Zaženite izvršljivo datoteko in izberite »Free License«. Nato sledite navodilom za namestitev. Počakajte na prenos in namestitev. Po zagonu programa v pladnju se na namizju prikaže ustrezna ikona. Z desno miškino tipko kliknite, da odprete meni pogona. Kliknite na eno od navideznih diskov in izberite mapo na trdem disku, ki vsebuje sliko ISO. Ko je datoteka nameščena, pojdite v Moj računalnik in se pomaknite do pogona z ustreznim imenom. Če ima slika samodejni zagon, potem takoj greste do namestitve igre.
  Druga možnost za branje ISO datotek v DAEMON Tools. Odprite program z bližnjico na namizju in kliknite Datoteka - Odpri. V oknu poiščite mapo ISO in ponovno kliknite gumb »Odpri«. Nato boste v glavnem oknu videli vsebino slike. Na dnu programa izberite navidezni pogon in kliknite gumb »Shrani«. Zdaj veste, kako namestiti igro iz ISO datoteke z orodji DAEMON. Gremo naprej.

  Alcohol 120%

  Na spletnem mestu razvijalca lahko prenesete poskusno različico programske opreme. Po namestitvi morate dokončatiSledite tem korakom:
 • Na levi strani poiščite gumb "Išči slike" in kliknite nanj. Program samodejno doda ISO in druge podprte formate na seznam, kar je zelo priročno in prihrani čas med iskanjem imenikov na trdem disku.
 • Na dnu izberite navidezni pogon in z levim gumbom miške dvakrat kliknite nanj.
 • Pripravljen! Zdaj je čas, da odprete vsebino pogona in namestite igro iz datoteke ISO.
 • Poleg namestitve iger lahko z Alkoholom izvajate tudi številne druge operacije. Na primer, ustvarite svoje slike, jih zapišite na fizični medij, ustvarite zagonske pogone in tako naprej. Priporočamo, da uporabite ta pripomoček pri vsakodnevnem delu z diski in flash pogoni. Prav tako lahko kupite licenčno različico. Vendar, za namestitev iger bo prišel in zlomljeno kopijo ali poskusno različico.

  UltraISO

  Najlažji program vseh teh. Ugotovimo, kako zagnati igro iz datoteke ISO prek tega pripomočka:
 • Prenesite in namestite program s spletnega mesta.
 • V glavnem oknu kliknite "Datoteka" - "Odpri".
 • Izberite sliko igre.
 • Za odpiranje menija pritisnite tipko F6.
 • V oknu izberite navidezni pogon in kliknite Mount.
 • Z vsemi opisanimi programi lahko preprosto namestite igre iz datotek ISO v računalnik. Izberite programsko opremo, ki vam je všeč v smislu funkcionalnosti in nadzora, da čim hitreje in udobneje namestite slike!

  Sorodne publikacije