MSI H77MA G43: Funkcije, funkcije, uporaba, prilagajanje in povratne informacije

Matična plošča v računalniku - glavna komponenta celotnega sistema. Od tega je odvisna tudi celotna moč sistema. Ni skrivnost za vsakogar, da lahko moderna matična plošča ustvari običajni superračunalniški igralni stroj. Vendar pa so take plošče nesprejemljivo drage. Zato je vredno posvetiti pozornost matičnim ploščam preteklih generacij. Na primer, MSI H77MA-G43 je videti precej zanimivo. To je ena od treh plošč na čipu Intel Xpress H77. Vendar je le ta najbolj vsestranska. Analizirali bomo vse glavne tehnične značilnosti odbora. In začnimo z najpreprostejšim in najbolj razumljivim za vsakega uporabnika - komplet za dostavo.

Oskrbovalni komplet za matične plošče

Matična plošča MSI H77MA-G43 je na voljo v trdni škatli iz recikliranega kartona z barvno podobo, ki je bila krivec za praznovanje in navaja najlepše možnosti. Na častnem mestu je oznaka Vojaški razred III. Morda najbolj kul značilnost te matične plošče. Na hrbtni strani škatle so natančno zapisane skoraj vse specifikacije. In v različnih jezikih. Na splošno je paket izveden podrobno. V najboljših tradicijah MSI. Vendar pa je čas, da pogledamo v notranjost in razumemo, kaj proizvajalec predlaga za odkrito smešno (v tekočih cenah) denar.


V notranjosti so: matična plošča MSI H77MA-G43 navodila za namestitev in uporabo, gonilnik in druga programska oprema, kabli SATA III (2 kosa),vtič z barvnimi oznakami in simboli, komplet skakalcev in adapterjev za povezovanje različnih periferij. Veseli me, da je bil priročnik v kitajščini v ruskem jeziku. Prav tako je dobro, da obstaja programski disk. Vendar pa preidimo na tehnične specifikacije matične plošče. To je veliko bolj zanimivo.

Specifikacije glavnih proizvodov

Tako je matična plošča MSI H77MA-G43 narejena na čipu Intel H77 Xpress in ima vtičnico LGA1155. To pomeni, da ga bodo pripravili samo procesorji modre znamke. Tudi matična plošča ima obliko Mini-ATX. Popolnoma je mogoče namestiti v majhne ohišja. Vendar se bo v veliki meri še vedno počutil bolje. Na matični plošči čipov je vgrajeno grafično jedro. Razlika med to matično ploščo in njenimi naprednejšimi različicami je, da ni primerna za overclocking. Kljub temu lahko zaradi svojih dobrih tehničnih lastnosti zagotavlja precej visoko zmogljivost. Prav tako je treba omeniti podporo za tehnologijo FDI, ki omogoča povečanje vgrajenega grafičnega jedra. Največja količina nameščenega pomnilnika RAM je lahko 32 GB. Odličen rezultat za model 2013.


In vmesniški vmesniki
Na voljo lastniku matične plošče MSI H77MA-G43, ki smo jo pregledali tukaj, bo vmesnik SATA III s hitrostjo prenosa podatkov do 6 gigabitov na sekundo. Tudi matična plošča v celoti podpira USB 3.0 vmesnik. Ampak ve velikovišje hitrosti prenosa podatkov od zastarelih 2.0. Obstaja tudi precejšnja količina slotov PCI Express. Obstaja tudi veliko število vrat USB. Skupaj 14 kosov. Štiri imajo podporo za tehnologijo USB 3.0. Na voljo so tudi priključki PS /2 RJ-45 DVI-D, D-Sub in drugi priključki. Na splošno je ta matična plošča vsestranska naprava za uporabo v različnih vrstah računalnikov. Lahko se uporablja kot zmogljiv računalnik za igre in osebne računalnike za multimedijsko zabavo. Vse je odvisno od želja in finančnih zmožnosti uporabnikov. Zdaj pa si poglejmo večpredstavnostne možnosti.

Multimedijske funkcije na matični plošči

MSI H77MA-G43 Matična plošča LGA 1155 MATX ima vgrajeno grafično jedro, ki je del čipov Intel H77. Označeno jedro kot Intel HD Graphics. Treba je omeniti, da se vgrajena grafika zelo dobro obnaša v 3D aplikacijah in preprostih igrah. Toda za resnejše igrače bo treba kupiti diskretno grafično kartico. Značilnost tega grafičnega čipa je, da ga je mogoče priključiti na tri monitorje naenkrat (priključki manjkajo), vendar le pri uporabi procesorja Ivy Bridge. Drugi "kamni" ne bodo primerni. Kar se tiče zvoka, je najboljši čip Realtek ALC892 HDA, ki mu ustreza. Podpira 7.1 zvočni sistem. Poleg tega so priključki za ločeno povezavo središča, sprednjih, zadnjih in globokotonskih zvočnikov. Ta čip zagotavlja visoko kakovost zvoka v vseh pogojih. Če avdio frekvenca vzorčenja ni dovolj, jo čip takoj spremeni v boljšo kakovost. Na splošno z večpredstavnostjomožnosti matične plošče je vse v redu.

Programska oprema in gonilniki

Vredno je takoj povedati, da so z matično ploščo vključeni gonilniki MSI H77MA-G43. Postavljeni so na poseben CD. Skupaj z dodatno programsko opremo za hitro prilagajanje vseh komponent matične plošče in razširjena navodila za delovanje v elektronski različici. Vendar pa so gonilniki na tem pogonu zastareli. Oglejte si spletno mesto razvijalca in prenesite novejše različice. V nobenem primeru ne bi smeli zaupati posodobitvi gonilnikov za matično ploščo v operacijski sistem. Še posebej "Windows 10". Lahko poškoduje komponente računalnika. Bolje je, da trenutne različice namestite ročno. Ko namestite vse gonilnike, znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati.

Značilnosti BIOS-a matične plošče

MSI H77MA-G43 je popolnoma zasnovan za BIOS. Čas za modre zaslone, slikovne pike in "zbledele" pisave je že zdavnaj minil. In to ne more, ampak prosim. Modern Biosis so narejeni v slogu precej dobrih aplikacij s kupom nastavitev. Izgleda kot nov BIOS kot nadzorna plošča za shuttle. Vse kategorije so dobro premišljene. Zdaj vam ni treba pomikati skozi celotno lupino, da bi našli potrebne nastavitve. Omeniti je treba tudi, kako upravljati Bios: zdaj vam ni treba uporabljati ključev. Vse akcije lahko izvedete z miško. Toliko bolj priročno. V BIOS-u so tudi specializirani profiliHitro konfigurirajte vse komponente računalnika. Nekateri od njih delujejo v načinu največje zmogljivosti, nekateri pa so zasnovani tako, da zagotavljajo najbolj stabilno delovanje vseh računalniških sistemov.

Pozitivne povratne informacije o matični plošči

Lastniki matične plošče MSI H77MA-G43 (zlasti tisti, ki ga ne uporabljajo prvo leto) opozarjajo, da ima kartica neprekosljivo zanesljivost. Deluje stabilno tudi, ko napetost pade. Tudi pozitivne pripombe so bile podeljene splošni učinkovitosti te sistemske plošče. Poseben užitek uporabnikov povzroča dejstvo, da lahko zlahka vgradi tudi najsodobnejše komponente. Veliko pozitivnih komentarjev o multimedijskih zmožnostih matične plošče. Mnogi trdijo, da so bili sprva popolnoma izven vgrajene grafike. In šele ko je prišlo do zahtevnih iger, je vzela diskretno grafično kartico. Na splošno je uporaba vgrajene grafike odlična možnost za zmanjšanje porabe energije računalnika. Mnogi dobri pravijo tudi tisti, ki so pred kratkim kupili matično ploščo MSI H77MA-G43. Ocene so polne enot za pohvale. Uporabniki ugotavljajo, da je tudi v moderni realnosti ta sistemska plošča sposobna veliko. Pomembno jo je opremiti s sodobnimi komponentami. Kljub dejstvu, da je bil odbor izdan leta 2013, bo pomemben že nekaj let natančno. Pomembno je, da uporabniki upoštevajo tudi ceno naprave. V ozadju noro dragih sodobnih "matičnih plošč" ta plošča izgleda zelo privlačno.

Negativne povratne informacijeo matični plošči

Skoraj ni prisotnih. Večina uporabnikov meni, da MSI H77MA-G43 LGA 1155 manjka možnost overclockinga. Vendar to ni tako pomembno. Veliko bolj dragocena je možnost stabilnega delovanja v daljšem časovnem obdobju. In ta matična plošča zagotavlja. Nekateri uporabniki so opozorili tudi na dokaj visoko temperaturo posameznih komponent matične plošče. In to je res. Brez dobrega hladilnega sistema tega ni mogoče storiti. In to je mogoče zapisati v pomanjkljivosti (vendar z velikim raztezanjem). Tudi uporabniki so se pritožili, da so z matično ploščo prišli samo zastareli gonilniki. To je očitna opustitev proizvajalca. Toda nihče vam ne preprečuje vstopa na uradno stran podjetja in prenos posodobljenih različic gonilnikov in programske opreme za nastavitev matične plošče. Negativni komentarji so prejeli tudi varnostni sistem za matične plošče. Mnogi so trdili, da BIOS ni dovolj zaščiten. Res je bilo tako. Toda s prvo posodobitvijo vdelane programske opreme podjetja Bios je podjetje odpravilo ta nesporazum. Zdaj z varnostjo te matične plošče je vse v redu.

Zaključek

Tako smo pogledali odlično izdajo za matično ploščo 2013 pod imenom MSI H77MA-G431155. Ima veliko prednosti in določeno število pomanjkljivosti, ki v ozadju koristi niso dovolj natančne. Ta matična plošča je odlična za ustvarjanje popolnoma sodobnega igralnega sistema in je zaznamovana z ustrezno ceno. Slednje razmišljanje je zelo pomembno v sodobni realnosti.

Sorodne publikacije