Zvočniki Sven MS-1080: Funkcije in pregledi

Sven MS-1080 je akustični sistem formata 2.1, ki uporabniku ponuja vse, kar potrebujete, da uživate v dobrem, prijetnem in kakovostnem zvoku po razmeroma nizki ceni. V današnjem pregledu bomo podrobneje preučili ta model, pregledali njegove značilnosti, funkcije, preglede in trenutno ceno. Začnimo!

Opis

Pregled Sven MS-1080 Rad bi začel z opisom avdio sistema. V prodaji je ta model nastopil že od leta 2010 in je precej uspešno povpraševanje in do danes. Glavni razlogi za priljubljenost so trije glavni dejavniki: cena, kakovost, trajnost. Torej, morda akustika iz podjetja Sven in ne ujame zvezd z neba, vendar večina njihovih modelov zveni zelo dobro za svoj denar in še naprej navdušuje svoje mojstre že vrsto let.


Tip avdio sistema Sven MS-1080 - 2.1 Skupna moč kompleta je 40 W, kar je precej standardno za proračunski segment, čeprav obstajajo modeli drugih proizvajalcev z manj energije, vendar to ni tako pomembno. Še ena zanimiva značilnost teh stolpcev je primer, ki je v celoti izdelan iz MDF. Obstajajo plastični elementi, vendar jih je malo. Zasnova modela je precej zanimiva in nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Zdaj več o vsem in po redu.

Vsebina paketa

Sven MS-1080 se prodaja v pravokotni kartonski škatli. Velikosti so povprečne, ni ograd za nošenje. V polju lahko vidite sliko sistema zvočnikov, ime modela in prebereteglavne značilnosti. Oblika paketa je za Sven precej standardna, in celo barva podjetja pod zastavo Finske je dejansko prišla iz kraja, kjer je ta znamka prišla na trg tehnologije.


Znotraj, poleg samega sistema, sestavljenega iz dveh satelitov in nizkotonskega zvočnika, so: komplet kablov RCA do 35 mm, niz navodil v več jezikih, žična krmilna enota z dvema vtičema RCA in en sam 35 mm priključek za povezavo z računalnikom zvočne kartice Garancijska kartica in garancijska kartica. Pravzaprav, nič več notri.

Videz akustike

Videz zvočnikov Sven MS-1080 je zelo zanimiv. Na splošno so oblikovalci pri Svenu pogosto presenetili uporabnike s svojimi izdelki, natančneje obliko. Bilo je kroglic, valjev, pravokotnikov in celo ravnih stebrov, ki so spominjali na leteči krožnik. V tem primeru je akustika izdelana v obliki kvadratov. Poleg tega je vse narejeno tako kompaktno, da je celoten komplet mogoče namestiti na eni točki, na primer sateliti preprosto postavijo vrh subwooferja, celoten komplet pa zavzame najmanj prostora.
Kar se tiče barve, se Sven MS-1080 prodaja samo v črni barvi, a oko je rdeča obroba okoli zvočnikov zvočnikov. Tovrstna kombinacija barv je zelo lepa in do neke mere celo nekoliko agresivna, a tako dober komplet v aferi, bomo preverili malo kasneje. Ko govorimo o satelitih, ni nobenih konektorjev ali lukenj na njihovih straneh. Na hrbtni strani je le izhod žic za povezavo z ojačevalnikom, spodnji pa 4gumijaste noge, tako da so zvočniki boljši na svojem mestu in se niso premaknili nikamor. Možnost nameščanja satelitov je samo ena, obeski pa se bodo prikazali. Namesto tega lahko to storite, toda tukaj mora uporabnik sam vrtati luknje, iskati priključke itd.
Edina stvar, ki pritegne pozornost na satelite, je sprednja stran, na katero so nameščeni zvočniki. Pokriti so s kovinsko mrežo z majhno perforacijo v obliki krogov. Okvirji plastično mrežo z rdečo obrobo in sijajno površino.
Zdaj pa preidimo na subwoofer. Izhod cevi faznega inverterja se nahaja na njegovi zadnji strani. Leva stran je prazna, na desni strani pa so posebni priključki za povezavo satelitov in priključitev nadzorne plošče. Nekoliko pod izhodom kabla in vklop /izklop gumba. Seveda obstajata dva regulatorja, od katerih je eden odgovoren za volumen, drugi pa za bas. Rad bi videl še en zavoj za prilagoditev tona, vendar na žalost.
In zadnji je sprednji del nizkotonca. Ima velik zvočnik, ki je prekrit z perforirano mrežo in uokvirjen s plastičnim, sijajnim okvirjem z rdečo obrobo. Na sredini mreže je briljanten logotip Sven. Mimogrede, uokvirjanje okvirjev na Sabi in sateliti je drugačne oblike. V stolpcih je okvir izdelan v obliki povratnega stožca, subwoofer pa je neposreden. Izgleda malo čudno, vendar ni kritično.
Za zaključek je vredno rečinekaj besed o nadzorni plošči. Izvaja se v obliki UFO in ima popolnoma enako barvo kot sateliti in subwoofer. Zgoraj je velik gumb za nadzor glasnosti. Zanimiv trenutek, ki je tukaj povezan s prostornino, je nezmožnost, da naredite glasnost večjo, kot je prikazana na subwooferju. Z drugimi besedami, če je regulacija glasnosti polovica na sablu, potem krmilnik na daljinskem upravljalniku ne more zvoka nad to stopnjo. Po eni strani je dobro, po drugi pa je nesmiselno. Na daljinskem upravljalniku sta na voljo tudi dva 35 mm priključka za slušalke in zunanja naprava za predvajanje.

Glavne specifikacije

Čas je, da pogledamo značilnosti Sven MS-1080. Tukaj so dejansko:
 • Tip - 2.1.
 • Moč - 40 vatov.
 • Prostornina zvočnikov je 10 W (skupaj - 20 W).
 • Moč nizkotonca je 20 W.
 • Frekvenčno območje zvočnikov - 150-20000 Hz.
 • Frekvenca globokotonca je 50-150 Hz.
 • Vrsta povezave - žično, napajanje iz omrežja.
 • Tip krmiljenja - ročni.
 • Priključki in vhodi - RCA, 35 mm.
 • Velikost satelitskih zvočnikov je 76 mm.
 • Število zvočnikov na satelitih je 1.
 • Velikost globokotonskega zvočnika je 165 mm
 • Dimenzije satelitov (W /W /D) - 110/110/120 mm.
 • Mere nizkotonca (W /W /D) - 220/230/268 mm.
 • Teža - 395 kg (skupaj).
 • Kakovost zvoka

  Zdaj je čas, da poveste o kakovosti zvoka Sven MS-1080. Na kratko, zvok je odličen. Seveda ni idealno, ker pri visokih frekvencah obstajajo očitne padce. Obstaja težava z nizkim razponom v območju 200-400 Hz. Zelo dobro je slišati, ko ga gledatefilmov In še ena točka - položaj akustike in poslušalca.
  ​​Dejstvo je, da se kakovost zvoka spreminja, odvisno od lokacije. Če bo oseba neposredno v neposredni točki sistema, potem ne bo nobenih težav, vendar je vredno malo odstopanja od govornikov, in takoj se bodo slišale spremembe, ne pa na bolje. Izkazalo se je, da je nekakšen komplet za samske rejce.

  Uporabniške ocene

  V bistvu so pregledi na Sven MS-1080 pozitivni, čeprav ni bilo nobene poti brez pomanjkljivosti. Torej, uporabniki ugotavljajo, da imajo zvočniki kratke žice, v subwooferju je grobo zvonjenje na precej velikem volumnu, pomanjkanje nizkih frekvenc in problem je visok, in ni nobene zaščite zvočnika na globokotonskem zvočniku, zaradi česar je zlahka slišati signale iz mobilnega telefona. Drugih pritožb uporabnikov ni.

  Tekoči stroški

  Trenutno lahko kupite komplet akustike po ceni 3700-4000 rubljev. Takoj bi želel omeniti, da je cena zelo napihnjena. To pojasnjuje dejstvo, da model postopoma izginja s trga in ni na voljo v vseh trgovinah. Nakup teh zvočnikov po taki ceni ni priporočljiv, ker obstaja veliko alternativ tako Svenu kot drugim proizvajalcem.

  Povzetek

  Čas je, da povzamemo današnji pregled. Sven MS-1080 je zelo dober zvočniški sistem, ki popolnoma ustreza okusom in potrebam večine poslušalcev. Če ne upoštevate pomanjkanja nizkih in visokih frekvenc ter poslabšanja zvoka pri odstopanju od polmera zvoka, potemmodel lahko danes imenujemo eden najboljših. Na žalost pa cenovna oznaka ne dopušča priporočila za nakup.

  Sorodne publikacije