Iskanje datoteke na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7: navodila po korakih, funkcije in priporočila

Veliko novih uporabnikov zanima, kako najti datoteko v računalniku. Windows 7 ali kateri koli drug operacijski sistem ni tako pomemben. Načelo iskanja dokumentov na računalniku je približno enako. Še posebej, ko gre za platformo Windows. Na splošno obstaja veliko možnosti za ukrepanje. Vse so preproste. Vendar pa morate ne le raziskati, ampak tudi razumeti nekatere značilnosti iskanja. Torej, kako najti datoteke in mape v sistemu Windows 7? Kaj morate vedeti o tem postopku za uporabnika? Očitno je ta postopek predmet celo tistim, ki sploh ne poznajo računalnika.


O iskanju

Najprej je treba omeniti, da se iskanje v "vetrovih" izvaja praviloma brez dodatne programske opreme. To je standardna funkcija, ki je na voljo v vseh operacijskih sistemih. Ni vam treba nalagati dodatne programske opreme, ki vam pomaga najti informacije na vašem računalniku.
Kako najti datoteko na vašem računalniku? Windows 7 ali katera koli druga različica operacijskega sistema ni tako pomembna. Razumeti je treba, da je postopek zelo preprost. Dovolj je, da poznate ime datoteke ali mape, ki jo želite najti. In ne posredujte ponudbam na spletu, ki naj bi vam omogočale hitro iskanje informacij v računalniku. Že povedano je - ni potrebe po dodatnih programih!

Naslovi lokacij

Kako najti Windows 7 datoteke? Takoj ko podatki vstopijo v računalnik, jim je dodeljen poseben naslov. Skozi to je iskanje informacij. Podobna komponenta je vvse dokumente v operacijskem sistemu. Ni datoteke brez naslova računalnika.


Ponavadi je sestavljen iz imena particije trdega diska, na kateri je dokument, ki mu sledi pot do želenega objekta. Sestavljen je iz map. Na primer: C: /Windows /system32 /drivers /etc /host /. V skladu s tem se dokument "gostitelj" nahaja v mapi etc, ki se nahaja v gonilnikih. Da, po drugi strani pa se nahaja v mapi imenom system32, ki se nahaja v oddelku Windows trdega diska C. Če poznate točno lokacijo dokumenta, jo lahko hitro najdete. Zato nekateri priporočajo, da poznate naslov mape ali datoteke. Lahko se uporablja v prihodnosti. Ampak o tem malo kasneje. Najprej morate ugotoviti, kako najti datoteko v računalniku (Windows 7).

Priročnik

Prva metoda je zelo primerna, kadar je znana lokacija dokumenta ali pa preprosto ni niti najmanjše ideje o tem, kako je upravičeno klican iskalni predmet. Gre za vprašanje samo-odkrivanja dokumenta v operacijskem sistemu. Dovolj je, da preprosto raziščete datoteke in mape v računalniku, pomislite, kje je lahko ta ali ta dokument. To se imenuje "taktična metoda". Zelo nestabilen. Toda če uporabnik vsaj približno ugiba o tem, kje se lahko shranijo nekatere ali druge informacije, lahko takšna rešitev pomaga.
Če poznate natančno lokacijo lokacije, jo lahko preprosto preletite. Na računalniku uporabnik išče del trdega diska v mapi, v kateri je dokument. Sledi odprtje slednjega. Inside ročnoiščete določeno datoteko.

Natančen prehod na

Toda to je samo prva različica razvoja dogodkov. V praksi se ne uporablja tako pogosto, če uporabnik ni prepričan o lokaciji dokumenta. Kako najti datoteko na računalniku? Windows 7 ponuja en prepreden in zanimiv trik. Delovalo bo le, če poznate točno lokacijo dokumenta.
Ni potrebno ročno odpreti vseh map, v katerih je priložena datoteka. Če imate točno lokacijo, lahko hitro odprete vir dokumenta. Za to je najbolje, da odprete "Knjižnice". Naprej v naslovni vrstici kopirajte naslov datoteke in kliknite Enter. Odpre se mapa, v katero je vstavljen določen dokument ali nadomestni podatkovni list. To pomeni, da ko morate najti gostitelja, morate v naslovno vrstico kopirati "C: //etc". Nato se odpre mapa itd., V kateri morate ročno poiskati želeni dokument. Nič težkega ali posebnega. Toda doslej so bile obravnavane situacije, v katerih je naslov znan ali znan. Kaj storiti, če takšnih informacij ni?

Via Start

Kako najti datoteke na računalniku z operacijskim sistemom Windows (XP, 7810 ni tako pomembno)? Na splošno morate uporabiti standardno funkcijo operacijskega sistema. Imenuje se "Iskanje". Dovolj je, da poznate ime dokumenta, ki ga želite najti.
Prvi način resničnega hitrega iskanja je uporaba plošče Start. Kako poteka izvajanje načrta s to priložnost? Uporabnik mora slediti naslednjemu algoritmu:
 • Kliknite gumb "Start" v levem kotu zaslona. Odpre se majhen meni.
 • Na dnu storitve je prazno polje s povečavo. V nekaterih operacijskih sistemih je napis "Najdi programe in datoteke". Z levo tipko miške ga morate klikniti enkrat.
 • Pojavi se drsnik. V polje morate vnesti ime datoteke, programa ali mape.
 • Pritisnite Enter in počakajte na rezultate.
 • Nič več ni potrebno. Nekaj ​​sekund čakanja - in rezultati bodo prikazani na zaslonu. Verjetno je uporaba "Start" najpogosteje uporabljena možnost. Vendar obstajajo tudi drugi načini. Iskanje datotek v računalniku v operacijskem sistemu Windows 7 poteka na različne načine.

  S pomočjo dodatnih oken

  lahko idejo ustvarite v določeni mapi. To ni tako težko, kot se zdi. Običajno ta metoda pomaga, ko uporabnik pozna približno lokacijo dokumenta. Upoštevati je treba naslednji algoritem:
 • Odprite korenski imenik, v katerem je lahko dokument.
 • V zgornjem desnem kotu poiščite polje s sliko povečevalnega stekla.
 • Izberite naslov ali ime dokumenta.
 • Glej rezultate iskanja.
 • Na primer, z gostiteljem datotek bi situacija izgledala takole: uporabnik odpre particijo diska C, nato pa v raziskovalcu najde "Search: Local disk (C :)". V tem polju morate vnesti gostitelja in počakati, da se najdejo vsi dokumenti, v katerih je ta beseda najdena. Nato se za celoten seznam ročno išče določen dokument.

  Filtri

  Toda to ni vse. Kako hitro najti datotekov računalniku? Windows 7 ali katera koli druga različica programa Windsor ni tako pomembna. Kakorkoli že, ko gre za novejše vrste Windows. Uporabite lahko en trik. To vam bo pomagalo hitro najti tisto, kar potrebujete v rezultatih. Metoda temelji na prejšnji metodi. Gre za določitev parametrov iskanja. Dejstvo je, da če ne uporabljate filtrov, boste pogosto morali iskati veliko dokumentov in map. Spoznajte, kako najti datoteko v računalniku. Kako najti pravega v rezultatih iskanja? V tem primeru se predlaga:
 • Iskanje določene mape.
 • Kliknite na iskalno vrstico v zgornjem desnem kotu okna.
 • Označite potrebne filtre in nastavite njihove parametre. V tem primeru ime datoteke ali mape ni potrebno oprati. Na primer, lahko izberete vrsto dokumenta. V primeru gostitelja je .txt.
 • Pritisnite Enter in ponovno poglejte rezultate.
 • V skladu s tem se na zaslonu prikažejo vsi dokumenti in datoteke, ki ustrezajo vsem iskalnim parametrom. To je, kako izvajanje vgrajene funkcije Windows za hitro odkrivanje potrebne programske opreme.

  Storitev iskanja

  Zdaj je jasno, kako najti datoteko v računalniku (Windows 7). Obstaja pa še ena različica razvoja dogodkov. V računalniku lahko pokličete ločeno storitev iskanja. V ta namen pritisnite določeno kombinacijo tipk. Nato bo pregledal in preiskal celoten operacijski sistem. Pri uporabi standardne funkcije lahko sledite algoritmu:
 • Pritisnite Win + F. Odpre se okno smodro ozadje. To je standardno za iskalnik Windows.
 • V iskalni vrstici (desni zgornji kot, polje s sliko povečevalnega stekla) se vnese ime datoteke ali mape.
 • Uporabnik mora klikniti na Enter in počakati na rezultate. S filtri iskanja lahko delate vnaprej. To bo zmanjšalo objavljene rezultate.
 • Po vsebini

  Obstaja še en, zadnji sprejem. Imenuje se "Iskanje znotraj datotek in map v sistemu Windows 7". Številni uporabniki ga poznajo. Za prenos v življenje potrebujete:
 • Odprite ta ali tisti dokument /mapo.
 • Pritisnite Ctrl + F.
 • V polje na desni strani zaslona vnesite ime dokumenta /mape /besede.
 • ​​
 • Kliknite na "Enter".
 • Podobna metoda se pogosto uporablja pri delu z Wordom. Ne pomaga le pri iskanju besedilnih podatkov, temveč tudi pri iskanju dokumentov.

  Sorodne publikacije