Kako uporabljati "Webasto": navodila za uporabo, okvare in uglaševanje

Proces delovanja avtomobilov v regijah z mrzlim podnebjem vključuje reševanje kompleksa problemov, ki jih povzroča negativni vpliv nizkih temperatur. Frosty zime so oster sovražnik ne le za gumo na kolesih, okna in ključavničarji. Zamrzovanje motorja na koncu obrne obrabo odgovornih delov. Mimogrede, najbolj obremenjena elektrarna je izpostavljena v času lansiranja. Nemški grelec "Webasto" je učinkovito sredstvo za boj proti podobnim procesom uničenja, v nekaterih različicah pa ustvarja tudi udobne mikroklimatske pogoje v avtomobilu.

Naprava in načelo grelca

Zasnova se osredotoča na zagotavljanje postopkov sprejemanja, oskrbe in razdeljevanja pretokov zraka za ciljni prostor. Naprava vključuje miniaturno zgorevalno komoro, izmenjevalnik toplote, obtočne črpalke in črpalke za gorivo, kot tudi odcepne cevi in ​​široko krmilno infrastrukturo s senzorji. Predvsem so predvideni detektorji plamena in termometri. Po zagonu je vbrizgavanje zraka s splakovanjem kanalov izpušnega sistema in zgorevalne komore. Hkrati so v delo vključeni senzorji in električni sestavni deli "Webasto". Kako uporabljati sistem? Če je nastavitev pravilna, se celoten delovni cikel izvede samostojno. Glavna naloga lastnika bo začetno programiranje parametrov delovanja, ki določajo intenzivnost oskrbe s kamerozgorevanja z danimi časovnimi intervali. Regulacija se izvede s pomočjo napetostnega zatiča, v nekaterih primerih pa je priključen tudi zaganjalnik plamena.


Navodila za namestitev "Webasto"

Enota se nahaja v motornem prostoru. Treba je izbrati točko, v kateri struktura ne bo izpostavljena močnim vibracijam, zunanjim vplivom vročega zraka in brizganjem tehničnih tekočin. Priporočljivo je, da grelec namestite čim nižje, kar bo izboljšalo odzračevanje (zmanjšanje zračnega pretoka kontur) izmenjevalnika toplote in obtočne črpalke. Fizična pritrditev se izvaja s kompletnim kompletom orodij. Na primer, za tipično namestitev "Webasto" so na voljo nosilci, ki so pritrjeni bodisi neposredno na telo bodisi na vmesni profil. Če je mogoče, je bolje uporabiti drugo možnost, saj bo prisotnost neke vrste substrata s strani grelnika in ohišje zmanjšala negativne temperature in mehanske učinke na delovno strukturo. Sam nosilec je pritrjen samo z vijaki (npr. 4 elementi standarda M6). Načeloma ni možno uporabiti samoizrezovanja. Tudi glede na izvedbo motornega prostora je zaželeno uporabiti elastične podložke, ki uravnavajo vibracije. Na enakomerni površini je možna uporaba substratov debeline približno 22 mm. Vse tesno razporejene površine drugih funkcionalnih enot morajo biti predizolirane pred oljem in vročim zrakom.

Priključitev "Vebasto"

Grelec se vnaša v sistem za dovod goriva z uporaboHermetične cevi, katerih stanje je pred montažo temeljito preverjeno. Pri nekaterih instalacijah je možno priključiti na ločeno posodo za gorivo. Uporabite lahko samo posode z gostimi pokrovi, ki jih ne postavljajo v kabino, kot tudi v prazen prostor. Optimalna različica povezave - s pomočjo ventila samega rezervoarja, odvodne cevi, ki ima 90-stopinjski kot. Če se načrtuje povezati "Vebasto" z avtomobilom z rezervoarjem, opremljenim s črpalko za gorivo, je treba v sistem vnesti poseben dovod goriva. Povezal se bo z gorivom. Reža od dna rezervoarja do zbiralne naprave je običajno približno 25 cm. Za izboljšanje kakovosti grelnika v napajalnem krogu so včasih uvedeni posebni odzračevalniki in filtri. Povezati jih je treba pred zbirnimi mesti za gorivo.

Nastavitev časovnika

Pri predgrevalnikih te družbe se uporabljajo kvadratni in ovalni mini timerji linije Thermo Top. Namestitev naprave poteka preko posebnih odprtin na armaturni plošči. To bo merilni instrument, ki je del nadzornega sistema sistema. Pri vgradnji s popolnimi vijaki je pomembno, da ne presežete navora 08 Nm, prav tako pa tudi, da ne pospravite ohišja. Ker lahko nastavitev "Webasto" v delovnem procesu predvideva lahkotno različico prevajanja sistema iz načina "zimsko /poletno", je dobro namestiti ustrezno stikalno stikalo. Z njegovo pomočjo je mogoče hitro prenesti opremo brez dodatnih prilagoditevza delovanje kot ogrevalni in prezračevalni sistem. Stikalo se vnese v električni tokokrog napajalnika na vozilu.

Sistemske nastavitve

Časovnik zagotavlja osnovna orodja, s katerimi se določijo delovni parametri. Miniaturna plošča vsebuje gumbe za napajanje, premik nazaj, izbiro načina itd. Osnovna nastavitev "Webasto" omogoča naslednja položaja:
 • Nastavitev trenutnega časa.
 • Navedba trenutka vključitve. Namestili določen čas zagona do minute.
 • Trajanje dela. Časovni interval naprave po vklopu (od 10 do 60 minut).
 • Programiranje. Niz delovnih zasedanj je dan po dnevih v tednu, dnevu in uri.
 • Prekini nastavitve. Nastavitev načina dostopa do strojne opreme, ki je lahko neprogramirana zaustavitev dela - ročno ali samodejno.
 • Vrednosti navedenih parametrov so prikazane na prikazovalniku časovnika, spreminjanje nekaterih od njih med postopkom ogrevanja pa bo spremljala aktivacija ustreznih kazalnikov.

  Daljinski upravljalnik

  Časovnik je glavni vmesnik za delo s predgrevalnikom. Kot možnost je predvidena tudi možnost daljinskega upravljanja. S pomočjo radijske naprave s Telestartom T 91 lahko nastavite načine in trajanje "Webasto" na razdalji do 1 km. Kako uporabljati to orodje? Samo vnesite glavni radio v električni vmesnik grelnika, nato pa ga sinhronizirajte z daljinskim upravljalnikom,s signalnim indikatorjem in baterijami. Tehnološko naprednejši sistemi omogočajo tudi integrirano kontrolo mikroklimatskih parametrov v kabini.
  Druga možnost za daljinsko upravljanje - z GSM-modulom. Ta kanal je organiziran na podlagi sistema ThermoCall TC in zagotavlja še več kontrolnih in kontrolnih orodij. Na primer, delovanje "Webasto" z GSM je mogoče konfigurirati za povezavo s pametnim telefonom. Lastnik mobilne naprave bo lahko s posebno aplikacijo na daljavo vklopil in izklopil ogrevanje, programiral namestitev, izbral načine delovanja itd.
  Po namestitvi, priključitvi in ​​konfiguriranju preskusite krog goriva in odstranite zrak iz cevovoda. Prvi zagon "Webasto" se izvaja z majhnim časovnim intervalom, vendar zadostuje za preverjanje stanja sistema za tesnost in zanesljivost pristanka. Če opazite najmanjše znake kršitve, se mora zgoditi samodejni izklop. V prihodnje je treba optimalno delovanje opreme izvajati skupaj z običajnim ogrevalnim sistemom. Če je klimatska naprava vzpostavljena, je dovoljena skupna uporaba s to opremo. Da bi prihranili energijo, strokovnjaki priporočajo, da najprej izračunate točen čas "Webasto". Kako uporabljati namestitev v ekonomičnem načinu? Generiranje toplote je treba nastaviti za potovanje z enakim trajanjem. Izjema - situacija je zelo nizkain vožnja v zahtevnih okoljih, ki zahtevajo velike stroške vleke za motor.

  Varnostni ukrepi pri uporabi "Webasto"

  Obstajajo pogoji, v katerih je uporaba predgretja prepovedana z varnostnimi pravili. Ti vključujejo naslednje:
 • Na industrijskih lokacijah, kjer obstaja izbor gorljivih delcev in hlapov.
 • Blizu skladiščnih objektov, ki vsebujejo eksplozivne tekočine in trdne snovi. To se na primer nanaša na kašče, območja shranjevanja za les in premogov prah, gorivo itd.
 • V prezračevanih območjih.
 • Na bencinskih črpalkah ali v skladiščih za nafto.
 • Poleg tega se grelnik "Webasto" med skladiščenjem ne sme izpostaviti zunanjim vplivom drugih klimatskih naprav. Kritična temperatura ogrevanja je 120 ° C. V tem načinu pride do poškodb elektrotehničnih "polnilnih" in nekovinskih komponent.

  Vzdrževanje naprave

  Ker grelec deluje v tesnem stiku s tehničnimi tekočinami, potrebuje redno čiščenje. Ti postopki se morajo začeti po odklopu tako same instalacije kot tudi vžiga avtomobila. Znebiti se ogljikovega in oljnega filma izvajamo z mehkimi brusilnimi sredstvi, prtičkom in kemijo za pranje avtomobilov. Hkrati proizvajalec ne priporoča uporabe stisnjenega zraka s stiskanjem in mobilnih avtopralnic za čiščenje. Če uporabljate redno "Webasto", se morate v primeru okvare takoj obrniti na servisni center. V drugih situacijah lahko poskusite rešitis svojimi rokami.

  Odpravljanje težav

  Najpogostejši znak invalidnosti je pomanjkanje odziva na izstrelitev. Razlogi za to so lahko številni, najpogosteje pa se zmanjšajo na nepravilno priključitev časovnika ali samega grelnika. Takšne napake "Webasto" se zamenjajo z zamenjavo varovalke, napajalnih kablov ali krmilnega releja. Določen vzrok lahko zazna računalniška diagnostika ali napetostni tester. Če je zagon uspešen, vendar je delovni čas le nekaj minut, lahko pride do težav pri načrtovanju cevovoda. Nepravilno vstavljanje v krog goriva lahko povzroči sesanje izpušnih plinov, kar bo povzročilo prenehanje delovanja naprave. Takšna napaka "Vebasto" se odpravi z zamenjavo ali podaljšanjem izpušne cevi s popolno revizijo točk priključitve in izhoda zraka iz kontur.

  Zaključek

  Posebne zmogljivosti za ogrevanje notranjosti motorjev in avtomobilov nudijo številne prednosti. Vendar pa obstajajo negativne povratne informacije o uporabi takšne opreme. Tudi če odpravite zapletenost postopka namestitve in korekcijo lokacije sistema za gorivo, bo razgradnja akumulatorja in povečanje porabe bencina posledica slabosti. Druga stvar je, da obstajajo načini za zmanjšanje teh pomanjkljivosti "Webasto". Kako uporabljati grelec z majhno obremenitvijo napajalnikov? Izkušeni avtomehaniki svetujejo o minimalnih obratih običajnega ogrevalnega sistemaIzjemno visoka temperatura. Poleg tega ni potrebno takoj po ustavitvi grelnika izklopiti motor avtomobila. Ta ukrep bo podaljšal življenjsko dobo motorja, sistemov za dovod goriva.

  Sorodne publikacije