HP DeskJet 2050 Printer: pregledi, specifikacije, navodila

poceni univerzalna rešitev za organizacijo sistema skeniranja in seveda pečat - ta HP DeskJet 2050. To je cenovno dostopen, večnamenski in vsestranski izdelek znanega proizvajalca in bo obravnavan v tem materialu.

Niša zadevnega tiskalnika. skupin Po drugi strani pa je vir mesečnega tiskanja precej velik, zaradi česar bodo njegove zmogljivosti dovolj za organizacijo dokumentacije o izhodu papirja iz podsistema že v povprečni pisarniški velikosti ali točno isti delovni skupini. Tudi ta tiskalnik je delno zmožen zapreti potrebo po tiskanju v velikem podjetju ali v kopirnem ali celo multiplikacijskem centru. Toda z njegovo uporabo je nujno, da mu dodate dodatno večnamensko napravo ali tiskalnik z lasersko metodo tiskanja izhodnega dokumenta. Podobno organizacijo podsistema tiskanja je treba organizirati na naslednji način:

 • Z visokimi zahtevami glede kakovosti se HP 2050 uporablja na podlagi metode jet.
 • Če želite velik dokument hitro natisniti brez posebnih zahtev glede kakovosti, potem uporabljate drugo periferno napravo, ki temelji na laserski metodi.
 • Komponenta periferne naprave

  Proizvajalec tako upošteva izdelek:
 • HP DeskJet 2050.
 • Napajanje z napajalnim kablom za priključitev na električno omrežje.
 • Vmesni kabel.
 • Vozite z voznikom in različno elektronsko dokumentacijo.
 • Garancijska kartica.
 • Reklamne brošure o sorodnih izdelkih.
 • Navodila za uporabo.
 • Komplet za zagon kartuše.
 • Ta seznam zadostuje za popolno uporabo te naprave.

  Lastnosti ločljivosti

  Odlična kakovost tiskanja dokumentov in optično prebranih slik se resnično ponaša s HP DeskJet 2050. Značilnosti te vsestranske rešitve so resnično fenomenalne. V načinu barvnega tiskanja je ločljivost dokumenta 4800x1200. V bistvu je ta tiskalnik sposoben prikazati slike in slike s fotografsko kakovostjo. V primeru monokromatskega tiskanja se lahko dovoljenje natisnjene strani zmanjša na 600x600. To vam omogoča, da znatno prihranite črnilo in povečate hitrost tiskalnega podsistema. No, po kakovosti takšni dokumenti ne dajejo popolnoma enakih tistih, ki so že natisnjeni z lasersko metodo.

  Tehnični podatki visoke hitrosti

  Tiskalnik HP DeskJet 2050 se lahko pohvali z resnično visoko zmogljivostjo, kar je mogoče pojasniti samo z dejstvom, da se ločljivost izhodnega dokumenta dinamično razlikuje. Če je ta fotografija, se resolucija poveča in podrobnost se izboljša. Po drugi strani pa se pri tiskanju besedila ta parameter zmanjša,in hitrost tiskalnika se povečuje. Zato proizvajalec naenkrat navede 2 možni vrednosti hitrosti. Za enobarvni način je 55 (visoka kakovost in nizka hitrost) - 20 strani A4 na minuto (nizka kakovost in visoka hitrost). V barvnem načinu so te številke enake 4 in 16 črkam na minuto podobnega formata.

  Vrste strani. Sprejemljive vrednosti gostote

  Najnižja vrednost gostote nosilca, kot pri večini podobnih perifernih raztopin, je 60 g /m2. Strani z manjšimi vrednostmi so nesprejemljive za uporabo naprave HP DeskJet 2050, ker lahko trak za krmo in drsenje ne uspe. Največja je gostota nosilca - 280 g /m 2. Seznam podprtih formatov v tem primeru vključuje:
 • A4 А5 in celo A6. Velikost prvega je največja dimenzija strani v tem primeru, ki je dolga 297 mm in širina 210 mm. in celo DL.
 • Fotografije 10x1513x18. V tem primeru mora biti gostota medijev 280 g /m 2, da se doseže ustrezna kakovost natisnjene slike. Za to je bolje uporabiti HP-jev papir. In tako z mat površino kot sijajno površino.
 • Poleg tega je treba navesti, kaj je mogoče natisniti na listih in straneh poljubne velikosti. Ta možnost se izvaja v gonilih tega tiskalnika.

  Možni načini za povezovanje

  Samo en brez alternativnega načinaPovezavo izvedejo razvijalci - USB. Priporočljivo je uporabiti za preklop iz PC verzije 2.0, saj se bo hitrost prenosa podatkov v tem primeru dogovorila. Če se uporablja za preklop različice 1.0 ali 1.1 tega žičnega vmesnika, se bo hitrost podsistema tiskanja in skeniranja zmanjšala. V povezavi z revizijo 3.0 pristaniške zmogljivosti ne bodo v celoti izkoriščene. Seveda bi bilo veliko bolj priročno, če bi to rešitev dopolnili z wifi, čitalnikom kartic in celo RJ-45. Vendar pa bi to po drugi strani dražje in ne tako cenovno ugodno.


  Kartuša

  Za HP DeskJet 2050 - HP 122 morate uporabiti naslednjo tiskalno kartušo. V bistvu sta v skladu z nomenklaturo proizvajalca dve popolnoma različni spremembi kartuš. Eden od njih, "Black", se uporablja v monokromatskem načinu tiskanja. Drugi je označen kot "Barva" in vklopljen pri barvnem tiskanju. V tem primeru kartuša vsebuje 3 vsebnike - modro, vijolično in rumeno. Če je potrebno, lahko uporabite HPC namesto kartuš. Takšna konstruktivna rešitev vam omogoča bistveno varčevanje s črnilom in potrošnim materialom v prihodnosti.

  Vozniki. Njihove funkcije

  Vsak uporabniški program za tiskalnik HP DeskJet 2050 je 32-bitni, kar je zelo preprosta logična razlaga: ta periferna naprava je bila izdana v oddaljenem svetu računalniškega sveta leta 2012, nato pa 64-bitni programi bilo jene toliko Posledično je bila prvič izdana samo 32-bitna programska programska oprema, ki je ni bila posodobljena s strani proizvajalca. Seznam podprtih operacijskih sistemov v tem primeru vključuje:
 • "Windows" - začenši z XP in "Whistle" ter konča s "sedem". S poznejšimi spremembami takšne programske opreme takšna periferija ne bo delovala pravilno.
 • "MacOS". V tem primeru se seznam podprtih različic začne pri 10,5 in konča z 10,6.
 • Toda s trenutno priljubljenostjo Linuxa in strežnika UNIX HP 2050 ne bo deloval zaradi popolnega pomanjkanja potrebne programske opreme.

  Stroški te rešitve za zdaj

  Tiskalnik HP DeskJet 2050 se trenutno lahko kupi po ceni 4500-5000 rubljev. Podobna vrednost te rešitve popolnoma in popolnoma ustreza njenim tehničnim parametrom in specifikacijam. Še posebej zato, ker je periferna naprava proizvajalca nameščena kot izdelek povprečne kakovosti. Poleg tega, tako z vidika značilnosti strojne opreme kot hitrosti in kakovosti tiskanih izdelkov.

  Mnenje o lastnikih tega izdelka

  HP DeskJet 2050 je dobil le odlično rešitev za tiskanje tako za naprave začetnega kot tudi srednjega razreda. Vendar se zdi, da ta minus ni tako pomemben glede na njegove prednosti, ki jih je mogoče pripisati:
 • Hitro skeniranje in tiskanje.
 • Fotografska kakovost objavljenih dokumentov.
 • Možnost integracije v tiskalnik zunanjega sistema NPCH.
 • Minimalni stroški za potrošno blago.
 • Nizki stroški, zaradi katerih je ta brizgalni tiskalnik dokaj cenovno dostopen in ima izjemno kakovost tiskanja. Po drugi strani pa, kot je bilo že omenjeno, povečanje v metodah povezovanja zelo negativno vpliva na stroške periferne rešitve. Zato so bili inženirji prisiljeni izbirati med razpoložljivostjo in funkcionalnostjo. No, ker v tej cenovni niši prvi dejavnik pride v ospredje, potem je bil poudarek na njem.

  Rezultati

  HP DeskJet 2050 je idealen brizgalni tiskalnik srednjega razreda, njegove zmogljivosti in specifikacije pa so več kot dovolj za reševanje večine tipičnih nalog. Namestitev takšne komponente tiskalnega sistema kot CISS lahko bistveno zmanjša stroške za dosego enega prstnega odtisa na minimum.
 • Sorodne publikacije