PHP iconv () - pretvorba za kodiranje znakov

Sodobno spletno mesto je ena ali več strani HTML. Lahko je oblikovan tako, kot je, in vedno je enak. Strani spletnega mesta lahko ustvarite tudi na letalu. PHP iconv prilagodi HTML zahtevanemu brskalniku v času prihoda obiskovalca. V vsakem primeru mora vsaka stran navesti kodo v razdelku HEAD. Kodiranje strani ima dva vidika, ki sta časovno ločena, kar je treba upoštevati. Razvojni proces: gostovanje razvijalca in ustreza orodjem. Postopek delovanja: Gostovanje je optimizirano za spletno mesto in tok obiskovalcev.

Večkratnost kodiranja

Vsako mesto je informacijska struktura na gostovanju v določenem kodiranju. Z ikono PHP bo vsako kodiranje pretvorjeno v želeno kodiranje. Med razvojem in nadgradnjo katerega koli spletnega mesta - je funkcionalnost na straneh uporabljenega sistema za upravljanje spletnega mesta ali besedila v določenem kodiranju v izbranem urejevalniku besedila.


Kodiranje virov, nastavitve gostovanja, kodiranje HTML urejevalnika, objektne datoteke, skripte, tabele CSS in druge datoteke virov bi se morale ujemati. V zgornjem primeru je položaj

sodoben način označevanja zahtevanega kodiranja strani. Lahko je označen kot "windows-1251" ali "UTF-8". Lahko se sklicujete na drugo kodiranje. Položaji (2.1) in (2.2) se medsebojno izključujeta. Izbrati morate eno stvar. Prednostno je uporabiti različico navodil za kodiranje s strukturo

. V tem primeru bo vedno mogočeuporabite funkcijo iconv PHP: kodo windows 1251 je enostavno vnesti v UTF-8.

Značilnosti kodiranja

Ni dovolj, da določite kodiranje strani. Tudi takrat, ko je razvoj spletnega vira v polnem zamahu: gostovanje in spletna stran sta v istem kodiranju. Orodja, predvsem urednik, brskalnik in PHP tester, delujejo brez težav in napak. Vendar pa lahko pride do nepredvidene situacije. Težave s kodiranjem se običajno pojavijo na vmesniku spletnega vira, ki gosti izvor ali prejemnika. V večini primerov gre za bazo podatkov. Če v branju spremenljivk ni nič ali čudnih znakov, morate izvesti ikono za pretvorbo PHP: $ sDst = iconv ("UTF -8", "CP 1251", $ sSrc) ali $ sDst = iconv ('CP 1251', ' UTF-8 ', $ sSrc). Problem se bo pojavil sam. Baza podatkov ni edini vir težav pri kodiranju. Branje spletnih mest tretjih oseb, na primer za razčlenjevanje ali iskanje informacij, lahko vodi do informacij v vsakem kodiranju. Kako se temu izogniti? PHP iconv vam omogoča, da rešite problem pretvarjanja informacij iz katerega koli vira v želeno kodiranje.

Sorodne publikacije