Prenosni računalnik Samsung RV515: pregled, specifikacije in mnenja

Serija prenosnih računalnikov RV obstaja že več let. Model RV511 je bil na primer izdan leta 2011. Zgledal je kot Samsung RV515, vendar je bil opremljen s procesorji Core i3-380M in GeForce 315M. Tokrat je laptop dobil popolnoma drugačen "nadev". Brez AMD E-450 (165 GHz) procesorja, nobena grafična kartica Radeon HD 6470M ni nova, kaj šasije. Toda taka kombinacija grafičnega procesorja Zacate APU se je pojavila prvič, zato je zanimivo, ali lahko HD 6470M zagotovi vsaj nekaj občutkov za igranje? Grafična kartica Radeon HD 6320 v paru z AMD E-450 ni sposobna. Hibridni čipi in igre niso zelo dobri. Ali se bo ta situacija spremenila v tej konfiguraciji?


Zmogljivost modela

Model Samsung RV515 ustreza staremu modelu RV511, ki v tem primeru ni prednost, saj je togost ohišja ostala nezadovoljiva. Osnovno enoto je mogoče ukriviti z dvema rokama in povzročiti zvočno škripanje. Plastična nosilna plošča je nagnjena k udarcem levo in desno. Predvsem DVD pogon je šibka točka. Tečaji trdno pritrdijo pokrov, vendar ne preprečujejo nihanja. Zapiralna sila je zelo dobra. Če želite to narediti, morate uporabiti obe roki in veliko truda. S tem se zmanjša nevarnost nenamernih poškodb med prevozom. Največji kot odpiranja je približno 140 °.


Znotraj sive površine je mat, vendar je ta podvržena praskam. Pri intenzivni uporabi se barva na ostrih robovih pod levim in desnim zapestjem izbriše. Valovita prevleka ima teksturo, občutljivo na dotik, ki v celoti preprečuje kopičenjeprstnih odtisov in zagotavlja zanesljivo popravilo.

Povezljivost

Razen enega USB 2.0 priključka, so vsi vmesniki na levi strani. Namestitev priključkov se zdi razumna. Kot je pogosto, na zadnji strani vmesnika ni vmesnikov. Toda vsaj dve vrsti USB 2.0 sta daleč zadaj. VGA in HDMI, ki se nahajata v sredini. Torej, ko je prenosnik na namizju, se lahko kabli dvignejo od zadaj.
Standardni modul Wi-Fi (Atheros AR9285) ne podpira funkcije Bluetooth. Krmilnik Realtek PCIe GBE lahko prenaša podatke na gigabitnih hitrostih. To je ena najhitrejših komunikacijskih možnosti med osebnim računalnikom prek stikala.

Dodatna oprema in garancija

Paket dostave vključuje nosilec podatkov o popravilu za operacijski sistem, nameščen na Samsung RV515 (Windows 7). V celoti shranite informacije, vključno s posamično nameščeno programsko opremo, s programom Recovery Solution. Glede na povratne informacije uporabnikov, je večina komunalnih storitev koristna: EasyMigration vam omogoča, da premikate podatke, PhoneShare deli internetno povezavo z mobilnim telefonom, Easy File Share omogoča skupno rabo datotek z drugimi osebnimi računalniki, Easy Network Manager najde Wi-Fi in posodobitve za posodobitve Plus. Zanimiva je baterija Life Extender, ki skrajša življenjsko dobo baterije na 80% in podaljša njeno življenjsko dobo.


Garancija proizvajalca traja 24 mesecev (vključno s servisom na kraju samem). Ta rok lahko podaljšate za dodatno plačilo na leto.

Tipkovnica

Tipke na digitalni plošči in premik kazalca so manjše od drugih.Standardna postavitev številske tipkovnice z vejico in uvod spodaj desno ustrezata namiznemu sistemu. Med njo in tipko Shift se pritisnejo smerne tipke. Tiskanje je zelo natančno in hitro. Ključna poteza je povprečna in stiskalnica je stabilna, vendar ne točna. Samsung RV515 tipkovnica je opazno dvignjen nad DVD pogon in daje šibke povratne informacije. Točka uporabnosti napora je jasna, vendar ne zmanjšuje prožne površine. Veliko tiskalnikov, kot je povišan počitek za zapestje. Tam je prostor za velike roke. Podnožje je nagnjeno proti uporabniku. Črna sijajna plastika, ki obdaja ključe, se zdi slaba odločitev. Okoli gumbov se kopičijo prah in prstni odtisi. Praske lahko povzročijo tudi čakanje.

Sledilna ploščica

Pametna tabla Elan ima veliko površino, občutljivo na njene meje. Obstajajo jasno nedefinirane vertikalne in horizontalne drsne palice, ki jih lahko onemogočite. Površina je mat in dokaj gladka. Večjezične poteze, kot so vrtenje, drsenje ali skaliranje, se izvajajo takoj. Gumbi pod sledilno ploščico so mehke, njihova gladkost pa omogoča hiter pritisk. Vendar pa proizvajajo nerodno klike.

Samsung RV515: značilnosti zaslona

Proizvajalec je znova začel uporabljati sijajne zaslone z ločljivostjo 1366 x 768 slikovnih pik, ne pa mat, kot pri modelu RV511. Kontrast, enak 237: 1, je povprečen. Zaslon ne igra lepe, bogate črne barve. Razmišljanja kot ta preobleka. Barvni prostor je daleč od Adobe RGB. Tistienako velja za sRGB. Ampak to je pomembno le za poklicne uporabnike. TFT razdeli svetlost na površino z enakomernostjo 87%. Odstopanja svetlosti LED so zanemarljiva. Razlika med največjo in najnižjo vrednostjo je le 28 cd /m 2. Povprečna svetlost je precej nizka in je 207 cd /m 2. Glede na preglede uporabnikov ni dovolj, da bi se učinkovito spopadali z bleščanjem, zato ni mogoče udobno brati z zaslona. Poleg tega je model opremljen s senzorjem osvetljenosti za prilagodljivo nastavitev svetlosti. Vidni koti Samsung RV515 so ozki. Barve se začnejo spreminjati z odstopanjem za 15 ° navzgor ali navzdol. Vodoravno je ta kot 45 °.

Zmogljivost

Prenosnik je opremljen z dvojnim jedrom AMD E-450 APU (165 GHz). Hibridni procesorji so se začeli vgrajevati v poceni prenosne računalnike od leta 2011. Gospodarska platforma z zmogljivostjo 18 vatov ni bila namenjena za 156 ", ampak za 10-133" modele zaradi nizke proizvodnje toplote in dolgega obratovalnega časa. Toda trg ne sledi tehničnim priporočilom, zato se celo v šibkih 17-palčnih modelih, kot je EasyNote LK11-BZ-080GE, pojavljajo celo šibki APU-ji. Integrirana grafika Radeon HD 6470M podpira DirectX 11 in dekoder UVD3 za HD-264 MPEG-2 VC-1 HD video. Vendar pa so 6470M shaderji 160 in ne 80. Nameščen je 4096 MB pomnilnika DDR3. Delovanje pomnilniške zmogljivosti se lahko poveča do 8 GB zahvaljujoč drugi nezasedeni pomnilniški reži. AMD E-450 pridobi 063 točk v 64-bitnem večjedrnem Cinebench R11.5 testu. E2-1800 (17 GHz) v prenosnem računalniku HP 655 vnese 066 točk. AMD A6-3420M je 200% hitrejši (195 točk).Tudi Pentium 987 v Acer Aspire One 756 je 79% produktivnejši. V primerjavi z njimi je raven prenosnika zelo nizka. Enojezični test ponavlja večjedrno: 033 proti 034 na E2-1800. Pentium 987 je hitrejši za 79%, AMD Trinity (A6-4455M, Samsung 535U4C, HD 7550M) pa celo pri 91%. Napajanje ne vpliva na zmogljivost.
Delo z aplikacijami ni videti, kot da prikazuje rezultate testa PCmark 7. Kljub prisotnosti procesorja HD 6470M, Samsung RV515 komajda doseže E2-1800 pri HP 655. AMD Llano HP Pavilion G6-1352EG (A4-3305M) 31% boljše. Pentium B950 je cenovno ugoden HD grafični sistem, ki je v PCMARK 7 boljši za 61%. Šibek rezultat potrjujejo rezultati drugih naprav Zacate E-450. PCmark test 7 nameščenega HDD Seagate ST500LM012 z zmogljivostjo 500 GB daje samo 1324 točk. To je pod povprečjem 1600 točk za trde diske s hitrostjo vrtenja 5400 vrt /min. Hitrost prenosa podatkov je zadovoljiva, vendar je čas dostopa 195 ms, odčitavanje majhnih različnih datotek pa ni dovolj hitro. Dobri pogoni s hitrostjo vrtenja 5400 vrt /min so 158% bolj produktivni.

Video kartica

Radeon HD 6470M (1024 MB) s podporo za DirectX 11 je grafični procesor začetne ravni. GPU in pomnilnik delata pri 800 MHz, kar presega specifikacije AMD. Produktivnost v 3D ni najboljša. 3366 točk v 3DMarks 06 pravi, da je to osnovna igralna plošča. Samsung RV515 ima grafiko, ki je močno odvisna od procesorja, slabšega od prenosnih računalnikov Intel Core, kjer vam HD 6470M omogoča igranje iger nizke ravni s sprejemljivo hitrostjo sličic več kot 30 k /s. Povprečna kakovost slik je dosežena z manj zahtevnimi igrami, kot je Call of Duty: Black Ops.Toda šibek Zacate procesor bistveno upočasni HD 6470M. Jedra in pomnilnik sta razpršena od 750 do 800 MHz, zato problem ni v njih. Igralci z omejenim proračunom bi morali biti pozorni na platformo AMD Llano. Vsaj grafična kartica ne bo vgrajena v grafiko.

Raven hrupa

Po mnenju uporabnikov je prenosni računalnik Samsung RV515 vedno ohlajen in izjemno tih, tudi pri testiranju izjemnih situacij. Tihi način (Fn + F8) je namenjen pisarniškim uporabnikom, ki bi radi slišali čim manj hrupa. Njegova aktivacija onemogoča ventilator pri opravljanju osnovnih pisarniških opravil. Hladilnik ne deluje, tudi če je procesor kratkotrajen. Samo dolgotrajno povečanje porabe energije ga lahko aktivira, vendar raven hrupa ne presega 325 dB. Način ne vpliva na hitrost procesorja in delovanje sistema. Osnovni šum vrtljivega trdega diska je nizek in znaša 298 dB. Z veliko obremenitvijo prostornina Samsung NP-RV515 ne presega 344 dB. To velja tudi za način visoke hitrosti.

Temperatura

Primer je rahlo ogret, ko brskate po internetu ali izvajate druge rutinske naloge. Vendar pa povprečna temperatura ne presega 31 ° C. V mirnem načinu, ko je ventilator izklopljen, se površina Samsung NP-RV515 segreje na 40 ° C. Zanimivo je, da so nekatera območja med stresnim testom še hladnejša kot brez obremenitve. To ni napaka - na neaktivni toploti se kopiči, saj je ventilator izklopljen, hladilnik pa oddaja odvečno toploto hitreje, kot je čas za oblikovanje. Najvišja temperatura napajalne enoteje enak 547 ° C.

Govorniki

Dinamika ljubiteljev glasbe ne bo prizadeta. Prisiljeni bodo uporabljati zunanje zvočnike ali slušalke. Glede na povratne informacije lastnikov je zvok nasičen s povprečnimi frekvencami in je izkrivljen pri maksimalni glasnosti. Zvok lahko predvajate prek 35-mm priključka ali HDMI.

Življenjska doba baterije

Kapaciteta baterije, enaka 48 W · h, ne pomeni dolge življenjske dobe baterije. Uporabnik mora biti zadovoljen 3 ure in 27 minut. V stanju pripravljenosti lahko prenosni računalnik traja 5 ur in 22 minut. V primerjavi z RV511 se ta kazalnik ni bistveno izboljšal. Očitno HD 6470M grafična kartica odpove vse prednosti procesorja Zacate. Polnjenje baterije traja 2 uri in 14 minut, kar je povsem sprejemljivo.

Razsodba

Samsung RV515 je vsekakor zanimiv projekt. Radeon HD 6470M izboljša igralno zmogljivost CPE E-serije za nekaj odstotkov. Če so prejšnje igre na nizkih nastavitvah potekale z nezadostno hitrostjo sličic, je zdaj hitrost sličic enakomerna. Glede na povratne informacije uporabnikov, prenosnik naredi veliko pravih stvari v smislu prenosljivosti, ergonomije in vhodnih naprav. Možno je hitro tiskanje, čeprav je tipkovnica nekoliko preklopljena z DVD-jem. Hrupa skoraj ni. Vendar pa 35-letna življenjska doba baterije potrjuje strah, da ga bo grafična kartica zmanjšala v primerjavi z E-450 in E2-1800. Dolgočasen zaključek, zasenčeni zaslon in nizka zmogljivost kažejo, da je Samsung RV515, ki stane 399 EUR, začetna naprava, katere napake bo uporabnik moral stalno prenesti.

Sorodne publikacije