RGB krmilnik za LED trak: pravilno namestite sobo

Variante svetlobne registracije stanovanj stanovanj in zasebnih hiš do danes so številne. Potrebuješ le malo fantazije. In temno siva soba se bo spremenila toliko, da jo bo težko prepoznati. Vendar pa je med montažo potrebno veliko opreme za razsvetljavo. Ena izmed najbolj priljubljenih variant te vrste je LED trak, ki ga kontrolerji obravnavajo danes. Še posebej je pomembno razumeti, zakaj so te naprave namenjene in kaj lahko.

Kaj je krmilnik in kaj služi

Te naprave ni treba zamenjati z LED razdelilnikom - opravljajo precej različne funkcije. Znano je, da LED trak ne bo deloval brez stabilizacijskega transformatorja, če pa je enobarven, ni potrebno za krmilnik. Prižgati svetlobo je preprosto dimmer. Toda trak, ki ima možnost sijati v različnih barvah (RGB), je povsem druga stvar. Torej, kaj je RGB? Te tri črke predstavljajo glavne barve, ki sestavljajo vse druge:


 • R - rdeča (rdeča).
 • G - zelena.
 • B - modra (modra).
 • RGB krmilnik za LED trak je odgovoren za preklapljanje in "mešanje" teh barv v procesu. Video spodaj ponuja nekaj vpogleda v to, kako deluje.

  Ločevanje naprav s kontrolo

  Taka dodatna oprema je pogosto opremljena z infrardečodaljinski upravljalnik. Ampak dražji modeli so sposobni sprejeti signal prek Wi-Fi. Te krmilnike LED lahko upravljate iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika na daljavo iz kjerkoli na svetu. To je zelo priročno za uporabo kot pasivno stanovanjsko zaščito. Medtem ko so na dopustu, ljudje ob večerih za kratek čas vklopijo luč v stanovanju in s tem ustvarijo občutek prisotnosti.


  Vendar se takšne naprave redko kupujejo zaradi visokih stroškov. Kot je za krmilnike za LED trak, ki je nadzorovan z daljinskim upravljalnikom, je njihova cena sprejemljiva, zato lahko izbira ustreznega modela kdorkoli, ne glede na finančne priložnosti. Če ne želite porabiti za takšno opremo na vseh, lahko naredite preprosto napravo z lastnimi rokami.

  Kako narediti krmilnik za LED trak

  Za to potrebujete staro kitajsko girlando, da bi našli problem. Na vhodu ima majhno škatlo - to je krmilnik, ki je potreben. Ko razstavite ohišje, lahko vidite 3 izhodne kontakte - to so točno tisto, kar so spajkani na zaključke traku. Če lahko kot napajalnik uporabljate BC iz starega računalnika, se stroški znižajo na nič. Edina slabost lastnih proizvajalcev lastnih trakov v odsotnosti daljinskega upravljalnika, vendar brez stroškov, je njegovo delo v tandemu s tritočkovnim odklopnikom povsem upravičeno.
  Prednosti katerega koli LED traku so, da se lahko izvede vsaka dodatna oprema, potrebna za njeno normalno delovanjesami. To dejstvo, skupaj z enostavnostjo njegove namestitve, naredi LED trak tako priljubljenega.

  Zanimivo je narediti upravljavca samega

  . Če gledate s praktičnega vidika, potem v takih dejanjih ni posebnega smisla. Najenostavnejše naprave imajo dokaj nizke stroške, porabljen čas pa lahko stane več. Toda, če obstaja želja po učenju, poskusite nekaj novega, potem lahko izkusite. Prednosti takega dela - pridobljene izkušnje in zadovoljstvo, da oprema, ki jo sestavljajo lastne roke, ne deluje nič slabše od krmilnika za LED trak tovarniške proizvodnje. Veliko radioamaterjev, začenši s takšnimi malenkostmi, ki se kasneje "zaljubijo" v tem primeru, začnejo zbirati močnejše naprave na 2 ali 3 kanalih, opremljenih z daljinskim upravljalnikom in drugimi kontrolnimi sistemi.

  Ločevanje naprav po številu kanalov

  Razporeditev LED tračnih krmilnikov se lahko razlikuje. Najcenejši modeli imajo samo en kanal, kar pomeni, da ni nobenega jezika o coniranju prostora. V bistvu je analog našega self-made naprave. Dražji modeli razširjajo zmožnosti domačega čarovnika. Z dvema ali tremi krmilniki kanalov lahko istočasno prižgete osvetlitev v enem delu sobe in povečate njeno intenzivnost na drugo. To se doseže z ločevanjem prostorov na ločena območja, ko je na primer treba očetu prebrati časopis, mati pa otroka v posteljo. Če je načrtovana taka osvetlitev, ko izberete število kanalov za krmilnikLED trak bodite pozorni na površino prostora. Ni smiselno kupiti drage opreme s tremi izhodi, če je prostora zelo malo. Zoniranje v tem primeru bo preprosto nemogoče. Čeprav je po izbiri mogoče na dnu osvetlitve pohištva namestiti enega od kanalov. Ta rešitev izgleda zelo estetsko lepo.
  Povzamemo zgornje:
  Preprost LED trak je lep in estetski, vendar trak RGB s krmilnikom in daljinskim upravljalnikom odpira povsem drugačne, naprednejše funkcije notranje opreme. V velikih prostorih je to lahko coniranje, ki pomaga vizualno razdeliti sobo. Za majhna območja, lahko uporabite tako premik kot nižje osvetlitev pohištva - v tem primeru, v mraku, je vtis, da omarice ali fotelji lebdijo nad tlemi, ne da bi se ga dotaknili. Glavna stvar je, da imam dovolj domišljije, da uporabim celoten potencial, vgrajen v LED RGB trak z krmilnikom.

  Sorodne publikacije