GeForce 940MX grafična kartica. Značilnosti, pregledi in testiranja

GeForce 940MX pripada mobilnim grafičnim pospeševalnikom. Njegove značilnosti brez težav omogočajo reševanje vseh dejanskih težav v skladu z veljavnimi standardi. Toda v nekaterih primerih bodo nastavitve slike precej skromne. Ta grafična kartica bo posvečena gradivu.

Pozicioniranje

V seriji 900 grafični adapter NVDia GeForce 940MX spada med cenovne rešitve srednjega razreda. V tem primeru je izvedba primerna zanje. Ponovno, mobilne grafične kartice morajo združevati učinkovitost in energetsko učinkovitost. Slednja okoliščina zagotavlja tudi daljšo življenjsko dobo baterije. Ta pospeševalnik je debitiral marca 2016. Obravnavana serija video naprav je bila porazdeljena takole:


 • Najbolj proračunski adapterji so pripadali 910MH in 920MH. Imajo zelo skromne parametre. Zato je bila zmogljivost skladna z nivojem vgrajenih grafičnih kartic.
 • Srednja niša grafičnih kartic je bila 940MH, 945MH in 950MH. Njihovi parametri omogočajo delo s katero koli programsko opremo, vendar z najboljšimi lastnostmi slike.
 • Segment adapterjev vrhunske ravni je bil dopolnjen s serijo 960MH in 970MX. Zagotovili so najboljšo možno zmogljivost, vendar je avtonomija takšnih mobilnih naprav pustila veliko zaželenega.
 • Parametri čipa

  NVidia GeForce 940MX video adapter temelji na Maxwell kodirani arhitekturi. Temelji na njem384 pretočni procesor. Pogostost vsakega od njih je v območju od 1122 MHz do 1242 MHz. Podobno spremembo tega parametra zagotavlja tehnologija TurboBust. Zgornje vrednosti veljajo za nominalni način delovanja GeForce 940MX. Značilnosti tega v primeru pospeševanja se lahko izboljšajo. Grafična kartica je izdelana po normi 28 nm, toplotni paket pa v skladu s tovarniško specifikacijo ne presega 25 vatov.


  Pomnilniški podsistem

  RAM v GeForce 940MX se lahko izvaja na popolnoma drugačen način. Značilnosti za začetno točko za možnost uporabe 2GB videobufferjev in 4 GB. Tudi tak pospeševalnik lahko deluje z različnimi tipi pomnilniških čipov. Specifikacije vključujejo podporo za GDDR3 in GDDR5. Velikost pomnilniškega vodila je fiksna in enaka skromnim 64 bitom. Grafična kartica GeForce 940MX ima fiksno frekvenco RAM-a 2000 MHz. Možno je, seveda, uporabiti več hitrosti pomnilnika, vendar želeno povečanje hitrosti ne bo dalo. Mikročipi so delovali pri 2000 MHz in bodo delovali. Ta omejitev izvira iz krmilnika pomnilniške kartice.

  Primerjava s konkurenti

  Kot neposredni nasprotnik je najbolje izbrati HD Graphics 620 od Intela za GeForce 940MX. Igralni test vam bo omogočil, da vidite resnično razliko med tema dvema rešitvama. Prav tako je treba opozoriti, da je bil prenosni računalnik zasnovan na čipu Core i7-7500U in ima diagonalo 156 '. Ločljivost slike je FullHD ali 1920 x 1080. V igri Dota 2 lahko naprava "Intel" proizvede 57-60 fps, NVidia - 118-120 fps. Izkazalo se je, da je vgrajena dvojna prednostgrafike z nizko kakovostjo slike. V igri Rocket League pa prednost 940MX ni tako velika. Vgrajena rešitev proizvaja fps pri 50-55 in diskretni 55-60 v istem načinu. Razdalja med pospeševalniki se spet povečuje v rallyju umazanije. Serija HD Graphics ponuja 29-30 fps in 940MH - 43-45. To pomeni, da v tem primeru zadnja naprava zagotavlja povečanje zmogljivosti v istem načinu v 15-krat. Karkoli že je, razpoložljivost diskretne grafične kartice povečuje učinkovitost računalnika kot celote. In zgornji rezultati to samo potrjujejo. Odvisno od tega, katero programsko opremo uporabljate na pospeševalniku, lahko dobiček za zmogljivost variira od nekaj odstotkov (primer Rocket League) do dvakratnega povečanja hitrosti (Dota 2). Najpomembnejša značilnost diskretne grafike NVidia GeForce 940MX - je sprostitev CPU virov iz obdelave grafičnih informacij. To je na račun tega in zagotavlja večjo zmogljivost računalnika. Toda z zmanjšanjem življenjske dobe baterije se stroški računalnika povečajo.

  Zaključek. Ocene Cena končnih naprav

  Precej dobri rezultati s položaja delovanja so pokazali GeForce 940MX. Značilnosti so res odlične, kot za pospeševalnike srednjega dosega. Toda s takimi računalniškimi sistemi obstajata dve pomembni pomanjkljivosti. Eden od njih je povečan strošek računalnika zaradi prisotnosti dodatnih komponent in povečane produktivnosti. Drugi je zmanjšanje avtonomije prenosnika. Pri izbiri osebnega računalnika je treba upoštevati ti dve okoliščinisrednji ravni.

  Sorodne publikacije