Technics SL-1200: funkcije in pregledi

Avdiofili in samo poznavalci dobrega zvoka se dobro zavedajo, da je najboljši zvok mogoče dobiti samo iz vinilnih plošč. In to ni niti "topla luč" zvok, samo vinil poti vam omogočajo, da snemate glasbo v visoki kakovosti. In CD-ja si tega ne more privoščiti. Zato profesionalni glasbeniki in DJ-ji dajejo prednost gramofoni. Vendar pa se postavlja vprašanje o nakupu dobrega igralca vinilov. In potem je na odru izšel zelo zanimiv model Technics SL 1200.

Pozicioniranje

Trenutni 1200 je reinkarnacija legendarnega igralca Technicsa, iz katerega se je začela kultura DJ-jev in klubskih zabav. Prvih 1200 je imelo eno zelo pomembno prednost - neposredno vožnjo uradnika. Prav to je omogočilo vrtenje plošče, kot je bilo zadovoljno. Sedanji model Technics SL 1200 je namenjen avdiofilom in stane neverjeten denar (od 50.000 rubljev za rabljeno opcijo). Ampak zagotavlja eleganten zvok in se lahko uporablja kot "gramofoni" za DJ-e.


Vendar pa je to večinoma zgolj vinilni snemalnik za domačo uporabo v tandemu z visokokakovostnim akustičnim sistemom in sprejemljivim ojačevalnikom. Treba je omeniti, da naprave tega razreda ne trpijo komponent sistema precej pod ravnjo. Samo popolnoma zavrnejo delo z akustiko slabe kakovosti (na primer). To je snob! Kljub temu je veliko avdio datotek pripravljenih porabiti na tisoče dolarjev, da svojim celicam zagotovijo visokokakovosten zvok. Jedo hkrati "oranje". No, vsinoro na svoj način.


Specifikacije

To je najbolj zanimivo. Zasnova modela SL 1200 se od 70-ih let ni spremenila. Ni številk. Vse je popolnoma analogno. To je klicna kartica Technics SL 1200 MK3. Značilnosti vinil igralca so: hitrost igranja - 33 in 45 vrtljajev na minuto (elektronske preklopne hitrosti), tonomarjeva dolžina - 230 mm, tonarska masa - 12 g, karoserija in materiali za disk - aluminij, teža diska - 17 kg, premer diska - 332 mm , detonacija - 001%, razmerje signal /šum - 78 dB. Barva ohišja je srebrna, teža celotnega sistema pa 125 kilogramov. Predvajalnik nima nobenih naprednih tehnologij, kot so popravki fononov, kompenzacija tanka in druge nepotrebne stvari. To je izdelek za avdiofile. Upoštevajo uporabo izenačevalnikov, fonokreparjev, tankih detonatorjev in drugih.

Paket

Vinyl player je na voljo v elegantni škatli z velikim napisom Technics SL 1200 MK3. Navodila, pokrov in potrebni priključki za priključitev so v škatli. Nič ni več. Čista Spartanska obleka. Za takšen denar bi lahko bili Japonci uničeni, celo na krpi za brisanje vinila. Ampak ne. Uporabite to, kar imate. Ne pričakujte več. No, igralec ponuja odličen zvok. Špartanski komplet se zdi, da namiguje na dejstvo, da smo zelo dragi in upscale izdelek.

Recenzije

In zdaj najbolj zanimivo v pregledu Technics SL 1200. Ocene so vedno pomembne. Pomaga jim razumeti, kako se naprava obnaša domapogojev. Seveda je nekaj srečnih lastnikov Technics SL 1200 MK3 na internetu. Mnenja pa je. Vse kot eno opozoriti na izjemen zvok igralca, vendar takoj pojasni, da za razkritje potencialnih "gramofonov" zahteva H-End akustiko za več tisoč dolarjev. Opisuje svoj proračun Logitech. To postavlja vprašanje: ali lahko zaupamo takim "analitikom kavč"? Vendar pa je igralec res pošten.
Mnogi pomembni lastniki podjetja Technics SL 1200 opozarjajo, da je bil "praded" te "gramofonske plošče" veliko boljši po kakovosti. Delovalo je tako tišje. Dejansko je v primerjavi z najstarejšim modelom trenutni SL200 že zelo glasen. Kar je povezano z njo, ni jasno. Toda Japonci s svojo hvalevredno kakovostjo bi lahko motor tišji. Vendar z dobrim akustičnim sistemom to ni posebej kritično. Mnogi potrošniki opozarjajo na najpomembnejši plus - igralčeva torbica ščiti vibracije pred glasnimi sistemi zvočnikov, kar pozitivno vpliva na kakovost zvoka.

Povzetek

Vinil snemalnik Technics SL120 je odlično darilo za avdio datoteke (čeprav zelo drago). Sposoben je zagotavljati vrhunsko kakovost zvoka, gašenje nezaželenih vibracij in navdušenje ljubiteljev zvoka "tople svetilke". Toda hkrati je prikrajšan za podporo novih tehnologij in ima precej visoke stroške. Vendar pa tisti, ki fanatio iz visoko kakovostnega zvoka, ne bodite pozorni na ceno.

Sorodne publikacije