Doctor Web: pregledi o programu. Antivirus Dr. Splet

Od uvedbe operacijskih sistemov DOS in Windows so se dejavno razvijali različni virusi. Nekateri od njih so bili usmerjeni v odpravo napak v sistemu, kasneje pa v vohunsko programsko opremo, izsiljevanje in oglaševalske programe. V zvezi s tem je postalo zelo nujno zaščititi računalniške sisteme. Eden najpomembnejših programskih izdelkov te smeri je ruski razvoj Doctor Web. Povratne informacije uporabnikov so ravno nasprotne. Poskusimo si ogledati osnovne zmožnosti pripomočkov, ki so na voljo za uporabo z nepristranskim stališčem, vendar ob upoštevanju misli in uporabnikov ter strokovnjakov, ki so ta orodja preizkusili v praksi.

Glavna orodja Dr.Web za odstranjevanje virusov

Ruski razvijalec na trgu za protivirusno programsko opremo ponuja uporabnikom veliko zanimivih rešitev, ki so namenjene zaščiti vseh sistemov pred učinki virusov, vključno z računalniki z operacijskim sistemom Windows. , Linux in Mac OS X ter mobilne naprave. Večjih aplikacij polne velikosti in prenosnega tipa je veliko, vendar je med najbolj priljubljenimi in najpogosteje uporabljenimi lahko naslednje:


 • standardni antivirusi z integrirano zaščito (Antivirus Dr. Web, varnostni prostor, Katana);
 • prenosni skener Dr. Web CureIt!;
 • orodje za zagon programa Rescue Pack;
 • protivirusni program za mobilne platforme Android in Android TV.
 • Native Antivirus Dr. Splet: izdaja licenc

  Na žalost, če ne upoštevate prenosnih orodij, vseZaščitni izdelki se plačajo.
  Načeloma razvijalec na uradni strani ponuja nakup programov določene smeri, ki jih izbere uporabnik ali uporabnik, s pridobitvijo licence za obdobje treh mesecev. Toda tukaj je še en zanimiv "čip". Mnogi uporabniki opozarjajo, da tudi na strani razvijalca je predlog za dnevno zaračunavanje za uporabo protivirusne naročnine iz "Store" ("Doctor Web" na dan stane samo 150 rubljev.). Pri namestitvi doma ali v pisarnah lahko takoj kupite dve licenci za aktivacijo. Ampak tukaj so njihovi problemi. Mnenja o "zdravniškem spletu" v tem pogledu so daleč od najboljših. Za mnoge uporabnike, z aktivacijo, kljub razpoložljivosti uradne licence, je pogosto veliko težav.


  Na vrhu vsega, kot je poudarjeno, tudi če imate isto uradno licencirano licenco Zdravnika Web, je povsem nesmiselno, da se obrnete na podporno službo. V redkih primerih lahko dobite nekakšno izrecno nasvet ali rešitev, ki odpravlja težave pri aktivaciji. Ampak ne tako slabo. Po mnenju strokovnjakov, v glavnem takšno mnenje je zelo razširjena med tistimi uporabniki, ki niso dali peni za programsko opremo izdelka, ampak prenesli zdrobljene različice ali kupili polje spremembe (ki so bili v resnici naenkrat niso izdelani).

  Prenos želenega programskega izdelka

  Povsem očitno je, da je prenos izbrane distribucije potreben samo iz spletnega vira uradnega razvijalca.
  Hkrati pa je treba omeniti, da je nakup aktivacijskega ključa Dr.Web za eno leto popolnoma nepotreben. Za brezplačen prenos, za vse plačane aplikacije, so opisani njihovi posebni demoverji, čeprav so v zmožnostih nekoliko omejeni, vendar jim omogočajo, da v celoti ocenijo njihovo funkcionalnost. Seveda bo ob koncu določenega obdobja licenca "Doctor Web" zahtevala v vsakem primeru. Obstajata dva načina: ali ga morate kupiti ali pa bo protivirusni program prenehal delovati in ga boste morali odstraniti.

  Obremenitev sistemskih sredstev

  Kar zadeva sistemske zahteve katerega koli izdelka programske opreme, ki ga ponuja razvijalec, jih ni mogoče imenovati previsoke. Enako velja za obremenitev virov računalnikov ali mobilnih naprav. Tudi pri uporabi privzetih nastavitev programa ne vpliva preveč na delovanje operacijskih sistemov.
  Vendar nekateri uporabniki pravijo, da so pričevanja o zdravniku Doctor Web, da je pomembnost uporabe procesorja in RAM-a na pogojnem seznamu lahko postavljena nekje med programsko opremo Kaspersky Lab in Eset. Seveda ni primerljiva z nekaterimi drugimi (tudi brezplačnimi) programskimi izdelki, kot sta AVG ali Panda Cloud Antivirus, vendar še vedno ni tako visoka.

  Skeniranje na zahtevo

  V zvezi s skeniranjem, ki ga uporabnik zažene v običajnem anti-virusnem Dr. Splet, mnogi opažajo, da traja veliko dljenavadne Vendar pa to ne velja za prenosno zdravilo za zdravljenje.
  Poleg tega nekateri strokovnjaki s področja informacijske varnosti navajajo, da antivirusne baze absolutno vseh programov, če jih primerjamo s podobnimi zaščitnimi izdelki, niso preveč obsežne. V skladu s tem in vsi znani virusi niso prepoznani (v nekem smislu se lahko antivirus imenuje usmerjen na vedenjsko analizo, to je, da prepozna potencialno nevarno ali neželeno programsko opremo).

  Odziv na grožnje

  Z zasliševanjem na internetu gre za odkrivanje virusov. Že na začetku je treba opozoriti, da na žalost nobeden od znanih programskih izdelkov, vključno z najnovejšo različico Doktorja Web, na žalost ne odziva na aplete in vrste ugrabiteljev, ki so povezani z brskalnikom in oglaševalci. In tukaj je najbolj neprijetna stvar, ki jo vidijo praktično vsi, ki se soočajo s problemom prodiranja virusov v računalnike, ker se preverjanje, zdravljenje ali odstranjevanje groženj pojavi po tem, ko so se naselili v računalniškem sistemu. Z drugimi besedami, virusne datoteke v obliki istega predpomnilnika in začasnih datotek (ko gre za internet) najprej padejo na trdi disk (shranjeno) in šele nato začnejo njihovo nevtralizacijo. Predvidevati je treba, da za to ni predvidena uporaba kakršnega koli orodja "peskovnika" ali "oblaka".

  Zaklepanje vrvi za viruse z interneta

  Ni ravno obravnavanje same nevtralizacije groženj. Pregledi Dr. Web so precej pogostilahko naletite na negativne izjave o tem, da se antivirus ob odkrivanju nevarnih groženj obnaša povsem kardinalno - blokira vsa pristanišča za dohodni in odhodni promet! Torej se izkaže, da po izvedbi protivirusnega takšnih dejanj, uporabnik, milo rečeno, ostane brez interneta. Nekateri poskušajo obnoviti sistem (antivirus v tem primeru ustvari samo točko povrnitve), vendar to ne vodi do ničesar. Tudi po odstranitvi programa, je včasih nemogoče obnoviti dostop (za več podrobnosti, ostanimo pri opisu prenosnega skenerja).

  Odstranjevanje protivirusnega programa

  Znebite se navadnega protivirusnega programa, vključno z brezplačno različico Doctor Web, ni tako enostavno. Uporaba za odstranitev odseka programov in komponent izgleda popolnoma brez pomena, saj po deaktivaciji glavne aplikacije v sistemu ostane ogromna količina preostalih komponent, ki jih tudi po ponovnem zagonu v avtomatskem ali ročnem načinu ni mogoče znebiti, kar vodi do nezmožnosti namestitve drugega protivirusnega programa, saj sistem meni, da ima že zaščitno sredstvo. To povzroča konflikte na ravni programske opreme. Uporaba pripomočka ne izgleda bolje. Prav tako niso vedno kos odstranjevanju tega izdelka programske opreme. Edina rešitev je, da prenesete v varnem načinu in izvedete odstranitev izključno na podlagi tega stanja zagona računalnika (ne standardna orodja Windows, ampak iObit Uninstaller s posebnimi programi).
  Kljub temu pa lahko uporabite tudi lastno vdelano programsko opremo. Samo morate odstraniti program in karanteno ter kopije zaščitenih predmetov.

  Programska oprema Katana

  Eden najnovejših dogodkov pod imenom Katana te vrste je edinstven. Glede na uradno spletno stran lahko ta program popolnoma elementarno uporabimo kot drugi redni protivirusni program, saj pri predhodno nameščenem programu sploh ni v navzkrižju. Vendar ni jasno, komu in zakaj bi bilo treba namestiti drugo sredstvo za stacionarno zaščito, vendar ostaja dejstvo.

  Prenosni skener: kaj je treba upoštevati pri njegovi uporabi

  Prenosni in znani pripomoček za skupno rabo, imenovan Dr. Web CureIt !, Priporočeno za testiranje okuženih računalnikov, ima tudi svoje funkcije. Med prednostmi je precej hiter pregled in pomanjkanje najnovejših različic zahteve po obvezni predhodni posodobitvi protivirusnih baz podatkov. Kljub temu pa obstajajo njihove slabosti. Prenos optičnega bralnika ni mogoč brez soglasja uporabnika za pošiljanje statistik. Toda najbolj žalostno je, da v procesu skeniranja skener takoj doda na seznam potencialno nezaželenih programskih aplikacij, ki so zasnovane tako, da optimizirajo in izboljšajo delovanje sistema ali da ga odstranijo (najpogosteje se nanašajo na razvoj programske opreme iObit). Nazadnje, če se vrnemo k stacionarnim spremembam, je vredno pojasniti, zakaj uporabnik po opravljenih pregledih, zdravljenju ali nevtralizaciji ugotovljenih groženj.ostane brez dostopa do interneta ali nekaterih spletnih mest. Dejstvo je, da absolutno vsi programi tega razvijalca predpisujejo svoje omejitve v sistemski datoteki Hosts. Po brisanju protivirusnega programa se vsebina podane datoteke ne spremeni. Če želite obnoviti dostop, morate datoteko Hosts pripeljati v izvirni obliki (kopiranje pravilne vsebine za različne sisteme Windows je neposredno na voljo na Microsoftovem spletnem mestu za podporo). Nič manj pogosto se pojavljajo očitki, da skener zelo skrbno »zdravi« poštne arhive, potem pa postanejo nedostopni. Očitno takšne misli izražajo le tisti uporabniki, ki niso prezrli nastavitev programa.
  V njej lahko podate izjemo, arhivi pa se dodajo na seznam datotek, ki se ne skenirajo takoj. Res je, da ni mogoče izbrati zakasnjenega dejanja za odkrite viruse ali programsko opremo, ker preprosto ni takega elementa (protivirusni ali zdravilni predmeti, ali jih postavi v karanteno ali jih odstrani).

  Orodje za zagon programa Rescue Pack

  Tega zagonskega programčka ni mogoče obravnavati zlasti zato, ker je njegovo načelo podobno znani pripomočku Kaspersky Rescue Disk.
  Vendar pa se lahko uporabi za reševanje nekaterih vprašanj, ko operacijski sistem sploh ni naložen zaradi virusnih okužb. Res je, da glede na izkušnje nekaterih uporabnikov Doctor Web odstrani viruse, preden se sistem zažene, tako kot vsi drugi programi tega razvijalca. Torej, pripravite se po opravljenem pregledudejstvo, da lahko nekateri programi prenehajo delovati ali pa prekinete internet (kako ga obnoviti, se zdi, da je zgornji primer že jasen).

  Mnenja uporabnikov so razdeljena

  Kot lahko vidimo, odgovori na Dr. Web niso tako rožnati, čeprav mnogi uporabniki opozarjajo na pozitivne vidike vseh protivirusnih orodij. Če uporabljate take programe v pisarnah, je to upravičeno s sto odstotki, saj ne boste morali vključiti dodatnih požarnih zidov ali namestiti kakršnih koli omejitev za namestitev nepotrebnih aplikacij za uporabnike. Najpomembnejša stvar je, da se ukvarjamo z zapletenostjo konfiguriranja antivirusnega programa (v resnici ga je veliko, zato ni vedno priporočljivo uporabljati možnosti, ki ste jih nastavili privzeto). Toda če nastavite individualno, se lahko izognete številnim zgoraj omenjenim težavam.

  Sorodne publikacije