Pravila za ustvarjanje vizitk v Photoshopu

Lahko profesionalno izdelate vizitko, ne samo s tem, da zaupate to podjetje tiskarjem, ampak tudi sami. To se je že zgodilo, da je nepredstavljivo plačan "Photoshop" praktično vsak, ki mora obdelati fotografije. Za te namene obstajajo še drugi posebej prilagojeni programi. Ampak zaradi razširjenosti Adobe Photoshop, bo ta članek zajemajo korak za korakom ustvarjanje vizitke v Photoshopu.

Zakaj potrebujete vizitko?

Ljudje, ki morajo po svoji naravi dejavnosti stalno prenesti svoje kontaktne podatke drugim osebam, je precej težko opraviti brez vizitk, ki jih je lažje klicati. Tako se trdno ukvarjajo s poslovanjem, da ga v primeru, da jih oseba nima, že gledajo in ocenjujejo: "Ali lahko ta oseba ima posel, če nima vizitke?"


Nosenje teh kartic s seboj prispeva k dejstvu, da vam ni treba nenehno nositi ročajev, papirja, v katerem morate imeti čas za beleženje informacij, ki jih lahko kontaktirate. Spodaj boste izvedeli, kako ustvariti vizitke v Photoshopu.

Kako začeti

Da bi preverili, kako ustvariti vizitko v Photoshopu, morate imeti ta program na svojem delovnem računalniku. Lahko preberete članek, razumete vse, vendar brez delovnega programa pri roki, varno pozabite zaporedje dejanj. Torej, recimo, da imate "Photoshop". Ustvarite nov dokument s klikom na ustrezno ikono v orodni vrstici ali z uporabobližnjica na tipkovnici Ctrl-N. V oknu je treba izbrati velikost vizitke. V Photoshopu določite višino 56 mm in širino 96 mm. Ločljivost nastavite na 300 slikovnih pik na palec (dpi), barvni način je barv CMYK, 8 bitov (slednji se lahko nahajajo desno od barv CMYK), vsebina ozadja je bela (ali po vaših željah), barvni profil CoatedFOGRA39 ima razmerje slikovnih pik - kvadratnih pik.


Zaprite okno s potrditvijo vrednosti, ki ste jih vnesli s tipko "Enter" ali s klikom na virtualni gumb "OK". Uporaba CMYK je posledica dejstva, da ni mogoče prenesti celotne barvne lestvice na papir, ki ga opazimo na zaslonu pri delu z barvnim načinom RGB.

Layout

Ustvarjanje vizitk v "Photoshop" vključuje postavitev. Če želite to narediti, pojdite v menijsko vrstico, izberite Pogled - Ravnila (z uporabo vročih tipk Ctrl-R), s katerimi bo Photoshop izgledal podobno Wordu z navpičnim in horizontalnim ravnilom. Izberite dimenzijo črte "mm". To se doseže s klikom na katerokoli ravnilo in izbiro zahtevanih merskih enot. Pomožne elemente vključite s tipkami Ctrl + N. Prvi vodnik v navpičnem ravnilu postavite za 6 mm, drugi pa za 90 mm. Nato nastavite vodoravno vodilo - 6 oziroma 50 mm.
Vse delo bo potekalo v oblikovanem pravokotniku. Robovi bodo ob tiskanju obrezani. Izberite kraj pod fotografijo (običajno ne več kot 1/3 razpoložljivega kvadrata pravokotnika) in tam postavite drugo navpično vodilo.Nato si oglejte navodila po korakih za izdelavo vizitke v Photoshopu.

Izberite preliv

Ustvarjanje vizitke v Photoshopu zahteva, da izberete želeni preliv. To se doseže s podvajanjem plasti in izbiro iz kontekstnega menija Duplicate Layer. Za zapolnitev plasti z gradientom izberite isto orodje na plošči. Po tem se odpre urejevalnik prelivov, v katerem izberete tisto, ki jo želite.

Vstavite ime objave

Nato pojdite na orodje za horizontalno besedilo (angleška tipkovnica z bližnjico »T«), izberite, katero pisavo, velikost, velikost in barvo boste uporabili. Če niste prepričani o pravi izbiri, je najbolje eksperimentirati in pogledati rezultat. Napiąite priimek, če ľelite vpisati ime in patronymic, ali pa samo ime, pritisnite Ctrl in Enter istočasno.
V primeru, da del besedila presega meje, ki smo jim bili izpostavljeni vodniki, morate uporabiti orodje Move (vroča tipka V). Poiščite v oknu plast, ki jo morate premakniti, kliknite na besedilo levi gumb miške in jo premaknite. Če želite besedilo preoblikovati s pritiskom na Ctrl-T in držite Shift, ga pretvorite tako, da zagrabite in premaknete kateri koli kot z miško.

Vstavite druge kontaktne informacije

Pod podobnimi pravili za ustvarjanje vizitke v Photoshopu, še naprej ustvarjate besedilo v naslednjih vrsticah, ki označujejo mobilni telefon, elektronskipošta, spletno mesto (če obstaja). Če želite, lahko določite vse druge kontaktne podatke, kot so ICQ, WhatsApp, VKontakte, sošolci itd. Vsak posamezen podatek se bolje nahaja na ločeni vrstici, prenos se izvede na enak način, kot je opisano prej.
Pri nameščanju besedila in drugih elementov je treba opozoriti, da se rez lahko rahlo preseže predvidena vodila, zato je bolje pustiti približno 4 mm razmika.

Vstavite fotografijo

Če želite v levo fotografijo vstaviti del, ki je bil prej namenjen ločevanju drugega navpičnega vodnika, ustvarite novo plast. Poleg fotografije lahko uporabite tudi logotip organizacije, v kateri delate.
Vstavite z orodjem "Poljubno število", v katerem izberete okvir, barvo, kliknite na postavitev in raztegnite sliko tako, da ne doseže meja vodnikov. Nato v kontekstnem meniju plasti z okvirjem izberite "Rasterize the layer". Dvokliknite levi gumb miške na tem sloju. V oknu Slog sloja eksperimentiramo z nastavitvami. Ko dosežete želeni učinek, zaprite okno z rezultati shranjevanja (OK). Odstranite vodila (lahko uporabite vroče tipke Ctrl-H), odprite datoteko s fotografijo in jo premaknite z istim orodjem. Pojdite na ploščo plasti tako, da pod okvirjem postavite plast, ki vsebuje fotografijo. S Ctrl-T pretvorite fotografijo v velikost okvirja. Vizitka v Photoshopu ustvarjena. Če ga imate, ga lahko natisnete naenkratVisokokakovosten barvni brizgalni ali laserski tiskalnik, ki dela z gostim papirjem ali shranjuje v formatih * .jpeg, * .png, * .tiff in tiska na vseh lokacijah, ki ponujajo podobno storitev.

Primer elegantne vizitke

Ustvarjanje vizitk v Photoshopu je omejeno samo z vašo domišljijo. Razmislite primer ustvarjanja preprostih, vendar hkrati elegantnih vizitk. Ko ustvarite nov dokument, ustvarite novo plast »Ozadje« (podate ime same plasti), dvakrat kliknite nanj, izberite želeno barvo in jo izpolnite z naslednjo vizitko. Pojdite na "Filter - Noise - Add noise", nastavite "Quantity - 08%", "Even" in "Monochrome". Pokličite kontekstni meni na "Tile", izberite "Overlay options". V nastavitvah notranje svetilke na zavihku Struktura izberite črno barvo # 000000. Ustvarite plast "Strip" in izberite belo barvo. Za ustvarjanje vizitk v Photoshopu uporabite ščetke. Aktivirajte orodje Brush. Pojdite na osnovni komplet krtač in izberite Soft Mechanical 500 krtačo (Soft). S klikom na sredino vizitke.
Vključite pravokotni izbor, s katerim dodelite 1/2 vizitke in izbrišete ta del z gumbom "Izbriši". Pretvorite del z vrtenjem okoli 45 pro. Nastavite način mešanja plasti na "Prekrivanje". "Nepreglednost" je določena na 15%. Podvojite plast "Stroke" s premikanjem sinhronizacije v desno, tako da naredite kopijo. Ustvarite plast "Light", uporabite isto krtačo, kliknite na sredino vizitke. Nastavite način mešanjaplast "Prekrivanje". Ustvarite novo skupino "Front Side", ki naj bo nad skupino "Background". V tej skupini ustvarite plast "Button", vklopite "Rounded rectangle", polmer 1 mm in ta gumb raztegnete na plast. Izberite plast sloja »Gumb«. Izberite za zunanjo in notranjo luminiscenco enake barve kot prej in za uporabo ustreznega gradienta. Izberite Horizontalno besedilo in vpišite podatke, ki jih potrebujete. Nato kliknite na to besedilo, tako da izberete "Možnosti prekrivanja" in "Padanje sence". V strukturi v načinu mešanja izberite isto barvo. V naklonu izberite tisto, kar potrebujete. Narišite sprednjo stran (s klikom na oko poleg imena skupine) in ustvarite novo skupino "Back Side". Napišite besedilo, izberite "Možnosti mešanja" (senca in preliv). Dodajte zahtevano besedilo in uporabite iste nastavitve prekrivanja. Ustvarite plast "Shadow", jo pod imenom, post. Izberite črno barvo, elipso. Nariši podolgovato ozko elipso. Pojdite v meni Filter - Razumevanje - Razumevanje Gaussa, OK, polmer - 4 slikovnih pik, motnost plasti - 40%.
Po tem bo izdelava vizitk v Photoshopu končana.

V zaključku

Tako lahko vprašanje "Kako ustvariti vizitko v" Photoshopu "?" Odgovori, da je treba izdelati nov dokument, skupino plasti in začeti oblikovati plasti, katerih število je odvisno od tega, kaj želite kot rezultat dobil Velikost vizitke mora biti 90x56 mm, da se olajša začetek delapomožne linije, imenovane vodniki. Če želite ustvariti preprosto vizitko, je dovolj, da delate s prelivi ali barvami. Da bi dobili elegantno vizitko, morate razširiti seznam uporabljenih orodij ter se naučiti dela s sencami.

Sorodne publikacije