Kako nastaviti mikrofon v Doto 2: navodila

Komunikacija med igralci je pomemben del vsakega spletnega projekta, ne glede na to, ali gre za redni MMORPG klepet ali govorne pogovore v drugih igrah. Enako velja za Doto 2. Skupina petih ljudi bi se morala nenehno pogovarjati o načrtovanju dejanj in medsebojnem sodelovanju. To je seveda bolj priročno z glasom, ker vam ni treba motiti, ko vtipkate in izgubite čas. Ugotovimo, kako namestiti mikrofon v Doto 2.

Nastavitev operacijskega sistema

Preden začnete uporabljati mikrofon v igri, se morate prepričati, ali je vaša naprava priključena in pravilno deluje. V ta namen uporabite standardna orodja Windows:
 • Odprite nadzorno ploščo.
 • Izberite vrsto prikaza velikih priponk in odprite razdelek »Zvok«.
 • V zavihku "Snemanje" poiščite ime mikrofona. Če želite slišati glas v slušalkah in poskrbeti, da posnamete posnetek, dvakrat pritisnite tipko LKM.
 • Odprite zavihek »Poslušaj« in potrdite polje »Poslušaj s te naprave«.
 • Za prilagoditev nastavitev uporabite zavihke Levels in Advanced.
 • Po nastavitvi mikrofona na operacijskem sistemu lahko greste v igro.


  Nastavitve v igri

  Za nastavitev ravni zvoka v Dota 2 morate zagnati igro in se pomakniti na nastavitve. Možnosti se odprejo s pritiskom miške na ikono zobnika v zgornjem levem kotu. Pojdite na zavihek Zvok in vNa desni strani okna bodite pozorni na spodnji pas regulacije. Nastaviti morate nižjo omejitev glasnosti. Premaknite drsnik in se pogovorite z mikrofonom, ki bo prikazal glasnost na zgornji vrstici. Prilagodite zahtevane nastavitve. Zdaj, v razdelku "Voice", morate določiti tipke, ki aktivirajo mikrofon med igro. Izberete lahko dva gumba - enega za skupino in enega za celotno ekipo. Če se igrate s prijatelji, boste s klikom na prvi ključ slišali le prijatelje, ne pa celotne ekipe. Ko kliknete drugi gumb, bo vaša ekipa slišala vaš glas. Prav tako vam omogoča, da onemogočite aktiviranje gumba. V tem primeru vas bodo vaši kavarniji ves čas poslušali. Te možnosti ne priporočamo, če imate slabo kakovost posnetkov ali zvoke tretjih oseb, da se izognete neprijetnim drugim igralcem.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako pravilno konfigurirati mikrofon v Doti 2. Prilagodite nastavitve glede na to, kako boste slišali partnerje ekipe. V igri ni funkcije govorne komunikacije z nasprotniki.

  Sorodne publikacije