"Deu Leganza": fotografije, specifikacije in povratne informacije lastnika

"Deu Leganza" je limuzina s povprečno velikostjo 4 vrat, ki jo proizvaja južnokorejsko podjetje Daewoo. Izpuščen od leta 1997 pod geslom: "Elegance po dostopni ceni." Zaradi številnih pomanjkljivosti - neinformativnega upravljanja, "počasnega" avtomatskega prenosa, uporabe v notranji dekoraciji poceni plastike - je bila njegova proizvodnja v letu 2002 omejena. Vendar so se izkušnje izkazale za koristne pri oblikovanju konkurenčnih modelov naslednjih generacij.

Zgodovinska opomba

V začetku devetdesetih let se je južnokorejska korporacija Daewoo, ki je proizvajala različne izdelke (od morskih plovil do strojnih orodij), odločila za proizvodnjo osebnih avtomobilov. Italijanski oblikovalski studio Italdesign je sodeloval pri razvoju tehnologije. Kot rezultat skupnega dela so se na svetlobi pojavili modeli "Deu Leganza", "Lanos" in "Nubira". Leganza velja za najbolj prestižno in drago. Samo ime je kompilacija besed elegancije in moči.


Ker je bil glavni trg za prodajo Združene države Amerike, so Korejci sklenili strateško partnerstvo z ameriškim avtomobilskim gigantom General Motors. Začetek prodaje je potekal leta 1997. Kljub objektivnim pomanjkljivostim (vendar je bil to preizkus moči) so avtomobili našli kupce zaradi dejanske zasnove, dobre opreme in nižje cene od konkurentov. Ko je bil ameriški trg izčrpan, se je model preusmeril na območja zbiranja držav. Proizvodne linije v Ukrajini (AvtoZAZ), Romuniji (Roda), Poljski (FSO), \ tEgipt (Speranza), Vietnam (VIDAMCO). Glavni obrat se je nahajal v južnokorejskem mestu Incheon. Leta 2002 je General Motors kupil patent in po njegovi izdelavi je na tej platformi ustvaril številne lastne izdelke. Mimogrede, v Rusiji avto, proizvedeno pod blagovno znamko "Doninvest Condor" Rostov podjetje "Chervony Aksay".

Izgled

Dovolj je, da si ogledate fotografijo "Deu Leganza", da bi ujeli evropske značilnosti v njegovem videzu. Avto je izgledal kot azijske kreacije. In ni presenetljivo, da je oblikovanju odgovoril ugledni italijanski strokovnjak Giorgetto Giudjaro. Vendar pa obstajajo nianse. Korejci niso bili pripravljeni plačati veliko denarja, zato je bil kot podlaga sprejet že izdelan projekt v začetku devetdesetih - konceptni avto Jaguar Kensington, ki so ga Britanci zavrnili in postavili na dolgo polico. V obrazu Daewoo Leganze je dobil novo življenje. Zakaj ste se odločili presenetiti najboljši avto korejskega podjetja? Natančno gladke linije, elegantna kromirana rešetka, kapni žarometi glavne optike, podcenjena silhueta v stilu prenosnega računalnika so namigovali na visokotehnološko tehnologijo. Odbijači in ogledala, obarvani v barvi telesa, so bili takrat bonusna možnost. Ciljno občinstvo je veljalo za trdne gospe in gospodje, ki raje klasiko.

Salon

Notranjost "Deau Leganze" je kompleksna mešanica visokega, bogatega, usnjenega okrasja in poceni plastične mase. Zadnja komponenta je močno poškodovala ugled modela. Vztrajni vonj fenola so kupci že dolgo preganjali. Sedeži so udobni in spredaj, inzadaj. Vozniki vseh kompleksov lahko prilagodijo naslanjač za sebe. Hkrati pa potniki na zadnjih sedežih ne bodo čutili pomanjkanja prostora za noge. Oblikovalcem je uspelo maksimalno uporabiti prostor za potnike v dolžini 46 metrov in za prostorni prtljažnik.
Instrumentna plošča je izdelana zelo elegantno, z značilnim ovinkom v sredini. Tehtnice instrumentov so razporejene v eno samo enoto in zagotavljajo vse potrebne informacije. Po mnenju oblikovalcev bi morali plastični vložki pod drevesom na osrednji konzoli dodati eleganco notranjosti. Vendar pa je obstajala alternativa v obliki temno lakirane površine.

Zaključek

Leta 1999 so strankam Deu Leganze ponudili tri ravni notranje opreme: standardne SE, SX in premium CDX. Glede na izvedbo oblazinjenega pohištva se uporablja valovito usnje, vendar ima trditve o kakovosti. Vse spremembe so opremljene s kolutnimi zavorami na vseh štirih 15-palčnih kolesih. Klimatske naprave, električna okna, stereo sistem z dvema Sony AM /FM zvočniki s CD predvajalnikom in dve prednji zračni blazini sta bili vključeni v standardno opremo. Razkošna limuzina CDX ima tudi avtomatski nadzor klime, ogrevanje sprednjih sedežev, regulator moči in strešno okno.

Specifikacije

V Severni Ameriki je najpogostejši motor za "Deau Leganza" štirivaljni 22-litrski D-TEC elektrarna z dvojnim zgornjim pokrovčkom. Motor doseže 133 litrov. z pri 5200 vrt /min in navor200 Nm pri 2800 vrt /min, njegovi zvočniki so več kot dovolj za vsakodnevno uporabo. "Deau Leganza 2.0 L X20SED I4" se je prodajal predvsem v Evropi in številnih drugih državah. Kljub manjšemu volumnu je izguba moči zanemarljiva: 131 k.s. pri 5400 vrt /min in 185 Nm navora pri 4600 vrt /min.

Na začetku sta oba motorja delovala v parih s 4-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Razlikuje se od "načrta" v delu, ki je neprijetno prizadet pri premikanju po strmem vzponu ali prehitevanju. Kasneje so bili na voljo cenejši (in bolj živahni) mehanski menjalniki za SE modifikacije. Druge značilnosti:
 • Dolžina: 467 m.
 • Višina: 144 m
 • Širina: 178 m.
 • Medosna razdalja: 267 m
 • ) Teža (vgrajena): 14 t
 • Recenzije

  "Deu Leganza" povzroča precej kontroverzne misli lastnikov. Po eni strani imamo vrhunsko vozilo. Po drugi strani pa obstajajo pomembne pomanjkljivosti, ki jih povzroča pomanjkanje izkušenj korejskih inženirjev in delavcev, saj je bil model eden prvih za Daewoo. Prednosti so vlečni motorji, občutljive zavore in vzmetenje, ki jih prilagodijo strokovnjaki angleške družbe Lotus, znanega proizvajalca športnih avtomobilov. Avto je gladko, zelo udobno. Zdi se, da plava čez cesto. Vendar pa se nekateri vozniki pritožujejo zaradi nizke informativnosti krmiljenja.
  Kakovost izvedbe ni mogoče imenovati visoka, pogosto se pojavljajo okvare rabljenih avtomobilov. Toda popravilo samo zaradi preprostosti oblikovanja ne povzroča težav, rezervni deli in potrošni material so poceni.Prijetno zadovolji bogato opremo in nizko raven hrupa v kabini. Poceni, trda, enostavna plastika, ki praska, nekoliko uniči celoten vtis. Na splošno je avtomobil dostojna alternativa domačim modelom v začetku leta 2000, vendar je malo verjetno, da bi lahko zasenčil "Evropejce" ali "japonske" istega obdobja.

  Sorodne publikacije