LED svetila za notranje razsvetljavo: značilnosti, vrste, značilnosti

V primeru potrebe po ustvarjanju pravilne in udobne osvetlitve v stavbi je treba uporabiti svetlobne vire, ki bi imeli dolgo življenjsko dobo, lahko so znatno varčevali z energijo in izžarevali enoten, varen svet. Vse te poizvedbe so popolnoma skladne z LED razsvetljavo za notranjo razsvetljavo.

Še posebej so priljubljeni med profesionalnimi oblikovalci, saj je z njihovo pomočjo možno izvajati prostorske razporeditve prostorov, da bi poudarili nekatere kraje v notranjosti. So kompaktne in impresivne v različnih oblikah, velikostih in slogovnih rešitvah.


Značilnosti in koristi

 • Gospodarska učinkovitost. Konvencionalne žarnice bodo porabile 40 do 50 odstotkov več električne energije kot LED osvetlitev za notranjo razsvetljavo.
 • Dolgoročno izkoriščanje. Življenje takih naprav je približno sto tisoč ur. Če to prevedete v leta, lahko visokokakovostna LED svetilka traja od enajst do petnajst let.
 • Varnost. Takšne svetlobne naprave so izdelane iz okolju prijaznih materialov, ki ne škodujejo zdravju ljudi.
 • Trdnost. Ker v strukturah LED ni steklenih ohišij in filamentov, so odporni na različne zunanje vplive (udarci, vibracije itd.).
 • Tiho delovanje in pravilno barvno napajanje. BelaLED svetilka ne bo kot fluorescenčna sijalka, mig ali utripanje med delom. Takšne naprave omogočajo enako osvetlitev, brez utripanja. Stabilnost svetlobnega toka pozitivno vpliva na zdravje oči. Ne utrudijo se, tudi če ste delali celo noč z vklopljeno LED-lučko.
 • Enostavna namestitev. Standardni konektorji, ki so opremljeni z vsemi LED razsvetljavo za notranjo razsvetljavo, vam omogočajo, da jih namestite brez spretnosti za delo z elektriko. • Proizvajalci namenjajo veliko pozornosti kvalitativnemu razvoju svetlobnih naprav. LED osvetlitev je pomembna točka, ki določa tehnične in funkcionalne zmožnosti razsvetljave. Proizvodnja upošteva različne dejavnike, od učinkovitosti in končne s kakovostjo svetlobnega toka in temperature svetlobe.

  Sorte

  Proizvajalci LED svetilk trenutno ponujajo veliko različnih modelov. Naprave se razlikujejo po funkcionalnih zmožnostih, tehničnih lastnostih in zunanji zmogljivosti.
 • Točka.
 • Odloženo.
 • Linearna.
 • Nadzemna.
 • Bra.
 • Prenosne (talne svetilke in namizne svetilke).
 • LED trakovi.
 • Za vsako sobo - lastno svetilko

  Če se želite osredotočiti na nekatere podrobnosti notranjosti ali elementa pohištva, je priporočljivo uporabiti LED osvetlitev za notranjo razsvetljavo. Na primer, za razporeditev dnevne sobe je najboljePrimerne okrogle ali kvadratne svetilke. Običajno so opremljene z elegantnimi odtenki in lahko okrasijo vsako notranjost. Za hodnik je bolje uporabiti viseči svetlobni vir, ki ne zavzema veliko prostora, ne bo motil stropa majhne sobe in bo dal največjo količino svetlobe.

  Za otroške sobe proizvajalci svetilk LED ponujajo različne tematske modele. Lahko so luna ali zajček, krogla, balon, metulj itd. Stroge geometrijske oblike imajo modele, zasnovane za knjižnice, delavnice in podobne prostore, ki zahtevajo lakonsko oblikovanje. V zvezi s pomožnimi in tehničnimi prostori lahko izberete svetilko poljubne oblike.

  Pohištveni elementi

  Svetleče diode za osvetlitev pohištva so v zadnjih letih postale še posebej priljubljene. Vgrajeni so tako z notranje kot na zunanji površini. Takšne naprave so zelo priročne, če je v temi potrebno odpreti predal mize ali odpreti vrata omare v garderobi. Pogosto so nameščeni tudi na pohištvo v shrambah, kleti, pralnicah ali tehničnih prostorih.
  Pri izbiri pohištva LED luči je treba vedno upoštevati poseben kraj njihove namestitve. Če je načrtovana za namestitev v prostorih z visoko vlažnostjo (kopel, bazen, savna, kuhinja), potem mora biti naprava za razsvetljavo visoka stopnja zaščite.

  Sorodne publikacije