Kako uporabljati TunnelBear na računalniku?

Čas je, da je vedno več spletnih virov blokiranih za obisk in iz političnih razlogov (Kitajska, Severna Koreja, Ukrajina) in zaradi tržne uporabe nekaterih spletnih storitev (ZDA). Da bi se izognili takšnim omejitvam, so bili ustvarjeni posebni programi in viri, ki se gostijo na svetovnem spletu, imenovani VPN odjemalci in proxy strežniki, ki temeljijo na tuneliranju. Ena najpreprostejših, a hkrati zelo nenavadnih aplikacij lahko imenujemo majhen program TunnelBear. O tem, kako uporabiti TunnelBear na osebnem računalniku ali mobilni napravi in ​​bo šel še dlje.

Kaj je TunnelBear?

Za začetek pa določimo, kaj predstavlja ta programski izdelek. V najširšem smislu je ta program dejansko odjemalec VPN. Vendar pa ni vedno vgrajen v brskalnik, kot nekateri dodatki za spletne brskalnike, vendar spremeni konfiguracijo zunanjega IP naslova računalnika za vse nameščene programe, ki bi se lahko teoretično v procesu dela nanašali na nekaj področnih rezervacij za določeno regijo uporabnika virov .


V bistvu je ta program na nek način podoben znani pripomočku SafeIP. Toda zakaj potem povzroča tako veliko zanimanje uporabnikov in neverjetno navdušenje? Ampak samo zato, ker je zelo enostaven za uporabo. Nastavitve, kot take, še posebej ni treba spreminjati, in vmesnik se izvaja zelo nenavadno. Kljub temu, da je predstavljena v angleščini, posebno znanje vTa primer ni potreben, ker je vse tako jasno in proces je bolj podoben igri. Aplikacija je crossplatform, njena različica pa je na voljo za popolnoma drugačne namizne in mobilne operacijske sisteme. Edina pomanjkljivost je, da je program shareware in ima svoje omejitve glede proste uporabe kot omejitev prometa (o tem se pozanimajmo kasneje).


Namestitev in registracija programske opreme

Torej, kako uporabljati TunnelBear? Aplikacijo morate najprej prenesti in namestiti. O tem ni nič težkega.
Na uradnem viru lahko takoj izberete spreminjanje programa in prenesete namestitveni program za celoten operacijski sistem kot celoto ali prenesete razširitev za podporo brskalniku (žal, samo za Chrome in Opera). Namestitvena datoteka, ki se izvede v najnovejši različici operacijskega sistema Windows, se izvaja kot skrbnik (če super-skrbniški račun ni onemogočen), nato pa sledite navodilom čarovnika za namestitev. "
Brskalniki ne potrebujejo namestitve odjemalca, ker po kliku na povezavo obstaja gumb za takojšnjo dodajanje razširitve brskalnika.
V eni fazi namestitve se prikaže okno s ponudbo registracije, ki mora biti obvezno za nadaljevanje. Takojšnjo izbiro regije je mogoče odložiti, potem pa boste morali potrditi registracijo. Ampak s prejemom pisma, lahko pride do težav, tako da boste morali počakati malo alizahtevajo ponovno odpošiljanje. Predvidevamo pa, da je bilo ustvarjanje računa potrjeno in program nameščen.
Opomba: Če črka ni prejeta, namestite razširitev brskalnika. V skladu z idejo, da ne bo imel težav, čeprav bo potrditev naslova pošte v vsakem primeru.

Kako uporabljati TunnelBear VPN: poznavanje vmesnika

Zdaj pa preidimo na sam program. Torej, kako uporabljati TunnelBear? Programski vmesnik se izvede v obliki zemljevida sveta, ki prikazuje vašo lokacijo s sliko zveri, okoli pa so predori, ki predstavljajo nekatere poti, prek katerih se lahko povežete s potrebnimi viri.
Če želite spremeniti lokacijo, lahko z gumbom za vklop /izklop vklopite VPN, nato pa bo medved začel tuneliranje. Če morate ročno izbrati, preprosto kliknite želeno stanje na zemljevidu in potrdite povezavo prek VPN.

Kako uporabljati TunnelBear na vašem računalniku: nekaj pomembnih nastavitev

Kot lahko vidite, nič ni posebej zapleteno. Če govorimo o tem, kako uporabljati TunnelBear, bi morali povedati nekaj besed o nastavitvah programa.
Ne toliko, ampak posebno pozornost je treba nameniti zagonu programa skupaj s sistemom, pa tudi nastavitvam za pojavna okna in sporočila. Med drugim lahko pri izbiri nekaterih lokacij hitrost interneta bistveno pade.

Nekaj ​​besed o mobilnih napravah

Pri mobilnih napravah je stanje nekoliko bolj zapleteno. Če govoriš o temKako uporabljati TunnelBear natančno na takšnih napravah, je še posebej pomembno, da med postopkom namestitve odjemalec sprejme namestitev posebnih certifikatov. Še ena težava, zlasti lastniki "jabolčnih" pripomočkov, se skriva v situaciji, ko se raven baterije bistveno zmanjša. iOS sam deaktivira povezavo VPN in je ni mogoče aktivirati.

Cena vprašanja

Ni treba posebej poudarjati, da pogosto obstajajo vprašanja o tem, kako brezplačno uporabljati TunnelBear, saj se aplikacija, kot je že omenjeno, nanaša na shareware. Trenutno je prometna omejitev približno 500 MB na mesec. Če želite dobiti več, lahko delite tolažba spomin o programu (plus 1 GB), za neomejeno računalnikov in dveh mobilnih naprav, cena bo 5 $ na mesec ali $ 50 na leto. V zvezi z zmanjšanjem hitrosti povezave ne boste mogli ničesar storiti. Ona, na primer, pri izbiri lokacije za UK lahko pade petkrat! Temu se lahko izognemo tako, da dodamo na poseben seznam nekaterih spletnih mest, za katera bo promet šel neposredno. Na splošno je koristno uporabiti ta program, da se odločite sami. Vmesnik in enostavnost uporabe si zaslužita vse vrste pohval, vendar težave z registracijo in preverjanjem plačila, če je obseg prometa, ki ga imate, precej višji od omejitve, zmanjša priljubljenost tega izdelka programske opreme (kar je veliko lažje namestiti na računalnik ali mobilno napravo najnovejšo različicoOpera brskalnik z vgrajenim odjemalcem VPN, sploh ne plača ničesar in ni odvisen od omejitev. Da, in neposredni konkurent - brezplačni program SafeIP - ne deluje nič slabše.

Sorodne publikacije