Kako vklopiti "piškotke" v Yandexu: navodila

Piškotki so sestavni del vsakega spletnega brskalnika, vendar le malo uporabnikov ve, kaj je to in zakaj je potrebno. V tem članku vam bomo razložili, kako vključiti piškotke v Yandexu, kako jih konfigurirati in kaj sploh potrebujejo.

Kaj je to

Če lahko razlagamo pojem piškotkov, dobimo naslednje: to so datoteke majhne velikosti in shranjene na računalniku za uradno uporabo. Uporabljajo se samo v spletnih brskalnikih in so potrebne za izvajanje samodokončnih registracijskih obrazcev. Poleg tega služijo tudi za optimizacijo delovanja spletnih storitev z brskalnikom. Torej, če imate omogočene piškotke in predpomnilnik, bodo mesta, ki jih redno obiskujete, potekala veliko hitreje.


Z eno besedo lahko pojasnite, kaj so piškotki. Z razlago, s katero smo se ukvarjali, lahko zdaj neposredno obiščete, kako omogočiti piškotke v storitvi Yandex.

Kako vključiti

Vključitev teh ne bo težavna niti za neizkušene uporabnike. Z uporabo spodnjih navodil boste lahko ta postopek končali čim prej. To morate storiti:
 • Odprite brskalnik Yandex.
 • Odprite meni. Če želite to narediti, morate klikniti gumb s tremi vodoravnimi črtami, ki se nahaja poleg gumbov "Strni", "Celozaslonski" in "Zapri".
 • V kontekstnem meniju izberite "Nastavitve".
 • Odpre se zavihek z možnostmi. V njej je potrebno iti dol in iti skozi povezavo "Show"
 • Odpre se dodatni meni, v katerem boste morali poiskati razdelek »Osebni podatki«, kjer boste morali klikniti na gumb »Nastavitve vsebine«.
 • Prikaže se pogovorno okno. V njem je odsek z imenom »Piškotki«. V to polje vnesite potrditveno polje »Dovoli shranjevanje lokalnih podatkov«.
 • Po tem morate pritisniti gumb "Finish".
 • Tukaj je, kako lahko omogočite piškotke v Yandexu. Kako enostavno je opaziti, poleg možnosti, da omogočite in onemogočite pogovorno okno, lahko naredite globlje nastavitve, se pogovorite in pogovorite.


  Kako nastaviti piškotke

  Dejansko je nastavitev enostavna - lahko dodate izjemo, blokirate prejemanje in si ogledate podatke o spletnem mestu. Zdaj pa se pogovorimo o vsem v redu in začnimo z možnostjo blokiranja.
  V konfiguracijskem pogovornem oknu lahko potrdite polje »Blokiraj podatke in datoteke drugih strank«. S tem, ko namestite kljukico, s tem povečate varnost vašega računalnika, kar je zelo dobro, vendar odločitev, da je spletna stran tretje osebe gostitelj brskalnika, in morda njena izbira vam ne ustreza, zato na zahtevo obrnite to možnost. Zdaj pa pojdimo na gumb "Upravljanje izjem". Kliknite jo, da se pomaknete na nastavitev te možnosti. Je enostaven za uporabo - vmesnik je sestavljen izključno iz vnosnih polj, seznamov in gumbov. V polje za vnos lahko vnesete ime spletnega mesta in s spustnega seznama izberete dejanja, ki jih želite narediti. Da, ne glede na tiste, ki ste jih izbrali prejnastavitve, lahko dovolite coockie datoteke z določenih mest, tudi če je možnost za prejemanje onemogočena. Torej, za gumb "Pokaži kokoš", ko ga kliknete, vam bo prikazan seznam spletnih mest, od katerih so bile zbrane informacije. Vse kar lahko storite je iskanje in brisanje spletnega mesta. Zdaj ne veste samo, kako vključiti piškotke v Yandex, ampak tudi, kako jih postaviti.

  Sorodne publikacije