Microsoft Lumia 532 Dual Sim pametni telefon: pregled, specifikacije in pregledi

Proizvajalec iz Redmonda je po nakupu mobilnega telefonskega oddelka Nokia začel žaljivo in ustvaril številne nove naprave, zlasti v segmentu nizko kakovostnih pametnih telefonov. Poleg tega je Microsoft praktično edini proizvajalec, ki namešča operacijske sisteme Windows na svoje stroje. Najcenejši in nizkoenergijski telefon serije Lumia je 435. model, ki je na voljo v različici z dvema SIM karticama. Imenoval se je 532., vendar nima nič skupnega s 535., ima drugačno telo, velik zaslon in več moči. Hkrati se Lumia 435 z dvema SIM-karticama prodaja v spletnih trgovinah. 530. model s še manjšim pomnilnikom, še en primer, vendar boljša kamera kot 435., je izdan. Zmeden Težko je razvozlati politiko poimenovanja Microsoftovih modelov.

V vsakem primeru je Microsoft Lumia 532 4-palčna naprava vredna 90 evrov, ki ima značilnosti in telo modela 435. \ t Njeni najresnejši konkurenti so na voljo telefoni Android, kot so Motorola Moto E, LG in L40 Acer Liquid Z4 Duo.

Oblikovanje

Tako kot Lumia 435, je ohišje pametnega telefona podedovano od Nokia X. Izdelano je iz polikarbonata, zadnji pokrov je odstranjen in omogoča dostop do izmenljivih baterij, Micro-SIM in Micro-SD kartic. Na voljo v različnih barvah: bela, črna, neon-oranžna in zelena. Zamenljive pokrove lahko kupite posebej. Trdnost ohišja je ostala dobra in samo močan pritisk na zaslon vpliva na tekoče kristale. Višina inŠirina Microsoft Lumia 532 Dual se je nekoliko povečala, verjetno zaradi druge reže za kartico SIM.

Povezljivost

Tako kot 435. model, Lumia 532 ponuja 1 GB RAM-a in 8 GB flash pomnilnika. Slednje se lahko poveča do 128 GB z uporabo kartic SDXC. Obstaja tudi FM radio, ki ne zahteva slušalk, ker se uporabljajo kot antena. Vendar pa slušalke niso vključene.

Programska oprema

Microsoftovi telefoni imajo operacijski sistem Windows. Poleg tega je nameščena razširitev Lumia Denim, ki vam omogoča prikaz osnovnih informacij v črno-beli barvi, ko je telefon izklopljen, kot v pametnih telefonih Motorola Moto. Na ta način uporabnik ne bo moral vedno vklopiti naprave, da si ogleda čas ali preveri nova sporočila. Proizvajalec namesti vse za Lumia, vključno s kamero, Storytellerjem, HERE Drive +, Mix radio, AppSocial itd. Na voljo je tudi nadgradnja na Windows 10.

Komunikacije in GPS

Telefon Lumia 532 lahko deluje na štirih omrežjih GSM in dveh omrežjih UMTS. Tako se od potnikov, ki pridejo v eksotične države, ne sme pričakovati, da računajo na hitri internet. LTE ni tam, vendar je (do sedaj) razdeljen v naprave tega cenovnega razreda. Modul Wi-Fi se lahko poveže s standardi 80211 b /g /n s povprečnim sprejemom. Po mnenju uporabnikov so na razdalji 10 m in skozi tri stene sprejete le polovice signalov, vendar se mesta še vedno hitro odprejo.
Modul GPS se na prvi pogled zdi dovolj zanesljiv in določa lokacijo s točnostjo 5 muporabniški pregledi, odstopanje dejanskega položaja lahko doseže nekaj sto metrov. Zato se za določitev njegovega položaja ni treba popolnoma zanašati na telefon.

Kakovost komunikacije

Glede na povratne informacije uporabnikov je zvok zelo podoben Lumia 435: poln visokih frekvenc, vendar uravnotežen zvok zvočnika. Seveda ga ni mogoče primerjati s pametnimi telefoni premium razreda. Nekateri uporabniki opazijo, da so zviždanje in pisanje zvokov neprijetno glasni. Kakovost mikrofona je nizka: zvok se na drugem koncu komunikacijske linije obravnava kot nenatančen in gluh. Dve SIM kartici Lumia 532 Dual delujeta pravilno, razumno izvedena in enostavna za uporabo, saj sta za vsako posamezno ploščico primerna. Če ploščice združite v eno, nato pred vsakim zvonom, morate izbrati želeno linijo povezave. Kartice SIM lahko vklopite in izklopite posamezno, preimenujete in nastavite za uporabo mobilnih podatkov. Različice so na splošno različne, vendar se nič ne izgubi.

Kamere in multimedija

Kamera pametnega telefona ima ločljivost 5 milijonov slikovnih pik, kar je vsekakor izboljšanje v primerjavi z 2 Mp Lumia 435. Fotografije izgledajo dobro, vendar s podrobnejšim pregledom postane očitno, da so podrobnosti zamegljene in veliko ploskve pokriti s pegami Barvne spremembe niso slabe, Nokia Lumia 532 pa je kot nalašč za naključne posnetke, ki ne zahtevajo pretirane širitve ali spremembe slike. Potrebna je dovolj svetlobe, saj ni bliskavice in fotografije so hitro zabrisane.


Fotoaparat s 3 milijoni slikovnih pik, obrnjen spredaj, je komaj primerenVideo klice lahko gledate kot prototip. Glede na povratne informacije lastnika, Microsoft Lumia 532 Dual zvočnik zveni čisto dostojno za svoj cenovni razred. Seveda ga ni mogoče primerjati z modelom HTC One M9, še posebej pri nizkih in srednje nizkih frekvencah. Vendar je RF brezhiben in maksimalna prostornina je visoka.

Vhodne in upravljalne naprave

Tipke virtualne tipkovnice so zelo majhne, ​​vendar se potisni signal prenaša zelo natančno. Telefon ponuja različice besed in vam omogoča, da jih vtipkate, ne da bi s prstom zapustili zaslon. Vendar pisalo ali narekovanje ni podprto. Voice Assistant Cortana preprosto preusmeri številna vprašanja na Bing. V črno-belem načinu prikaza lahko zaprete čas in sporočila tako, da dvokliknete na zaslonu. Glede na povratne informacije uporabnikov to ne deluje vedno. Poleg tega spodnji desni kot zaslona ni dovolj občutljiv. Toda v praksi, to ne vpliva na delo telefona.

Zaslon

Majhen 4-palčni zaslon ima ločljivost 800 x 480 slikovnih pik. To je dovolj za tako velikost, vendar slike, seveda, ne izgledajo povsem jasno. Pokrov zaslona ima strukturo zrnatosti, kar je še posebej opazno na velikih barvnih področjih. Povprečna svetlost 3024 cd /m 2 je nekoliko višja kot pri Lumia 435, vendar še vedno prinaša konkurenco.
Nobena od primerljivih naprav se ne more pohvaliti z nizko stopnjo črnega in visokega kontrasta. Vendar pa so v Microsoft Lumia 532 te številke slabše od drugih telefonov v tem cenovnem razredu. Čepravraven črne barve je enaka 058 cd /m 2 in je sprejemljiva, črna območja so nekoliko sivkasta. Kontrast 519: 1 je dovolj nizek in barve so blede in nevsiljive. Poleg tega je težko razlikovati med zelo podobnimi barvnimi odtenki. Glede na povratne informacije uporabnikov so slike očitno modrikaste barve. Neoboroženo oko lahko vidi, da srednji in svetlo sivi toni vsebujejo preveč modrih komponent. Povprečna barvna temperatura presega 9000, kar je precej in kaže velik delež modre barve. Sijajna površina in nizka svetlost otežita zunanjo uporabo telefona. Tudi pri maksimalni svetlosti je skoraj nemogoče prepoznati nekaj na zaslonu. TN-diode se ne razlikujejo po stabilnih kotih gledanja in s prevelikim naklonom se barve zelo spremenijo. To lahko zelo oteži opredelitev barve. Poleg tega se kontrast zmanjša do te mere, da postane celo besedilo nečitljivo.

Produktivnost

Vgrajeni čipov razkriva še eno razliko. Qualcomm Snapdragon 200 MSM8212 ima 4 jedra, Lumia 435 pa je zadovoljna le z dvema. Kljub temu ostane hitrost 12 GHz enaka. Razlika v uspešnosti sintetičnih testov ni zelo visoka, vendar je še vedno očitna. Procesor Snapdragon 200 je nameščen tudi na modelu Lumia 535, tako da pri testiranju zmogljivosti model 532 prikazuje identične rezultate. Lumia 435 in 532 sta enako hitra na internetu, vendar ju namesti Internet Explorer in tako velja za hitre brskalnike. Vendar imajo naprave, ki uporabljajo Android, precejšnje prednosti. Grafični procesor za vse tri Lumia telefoneenako - Adreno 302 je dovolj za osnovne igre. Zaslon ni visoke ločljivosti. Vsaj test GFXBench deluje na modelu Lumia 532, ki noče delati na 435. modelu. Windows različica testa ne zagotavlja framerate, zato na žalost primerjava z Androidom ni mogoča.

Igre

Grafično zahtevne igre, kot je Asphalt 8: Airborne, so brez zamud, ko parametri niso nastavljeni na maksimum, vendar so opazni majhni postanki. Tako namenski igralci računalniških iger ne bodo ustrezali telefonu. Ampak Adreno 302 bo privlačen za uporabnike, ki le redko igrajo Angry Birds.

Temperatura in poraba energije

Ni vam treba skrbeti za temperaturo Lumia 532 Dual SIM. Ohišje se praktično ne segreje niti po daljšem obdobju polne obremenitve. Absolutna najvišja temperatura je 359 ° C, kar je opazno, vendar ne neprijetno. V stanju pripravljenosti je naprava veliko hladnejša (288 ° C). Poraba energije uporabnikov Lumia 532 ni prijetna. To je verjetno posledica dveh SIM kartic. Poleg tega se čipset zdi pretirano, saj Lumia 535 trpi tudi zaradi visoke porabe. Pri prostem teku model 532 potrebuje 21 vatov. Pod obremenitvijo so zahteve precej skromne - največ 28 W. Visoke porabe energije 08 W ni mogoče zmanjšati niti po izklopu stalnega prikaza.

Življenjska doba baterije

Kot pri 435. modelu je dolgoročno delo komajda mogoče, glede na precej omejene značilnosti baterije Lumia 532, skupaj z relativno visoko porabo energije.Telefon se izklopi po skoraj 5 urah aktivnega brezžičnega omrežja z odklopljenimi drugimi komunikacijskimi moduli in zmanjša svetlost zaslona na 150 cd /m 2. 10 ur je možno 23 minut dela, ko je zaslon vklopljen v načinu za branje besedila. Proizvajalec trdi, da je na omrežjih 2G star 21 let, kar se zdi nerealno.

Zaključek

Uporabniki, ki jih ne zmede politika zmedenosti imen nizkocenovnih pametnih telefonov Microsoft, lahko vedno najdejo pravo ponudbo. Lumia 532 Dual SIM prihaja s cenovno ugodno kamero, dovolj moči procesorja in veliko količino vnaprej nameščene programske opreme. Kljub očitnim kompromisom v smislu komunikacijskih zmožnosti in predvsem zaslona, ​​bodo kupci lahko zaprli oči zaradi nizkih stroškov naprave. Na splošno je pametni telefon Microsoft Lumia 532 Dual SIM dobičkonosna pridobitev za tiste, ki iščejo model trdnega telesa, sprejemljivo kakovost zvoka in podporo za dve SIM kartici. Telefon ponuja veliko prostora za shranjevanje in izmenljivo baterijo, ki nekoliko kompenzira dolgo življenjsko dobo baterije.

Sorodne publikacije