ASUS A8N5X, matična plošča: funkcije, funkcije in pregledi

ASUS A8N5X je osnovna sistemska plošča v računalniški platformi Socket 939. V oddaljeni 2005 je ta rešitev omogočila zbiranje najbolj produktivnih računalnikov, ki podpirajo 64-bitno računalništvo, danes pa je ta procesorski konektor popolnoma zastarel. Njeni viri so dovolj za ustvarjanje najbolj proračunskih pisarniških računalnikov. Gre za to računalniško komponento uglednega proizvajalca računalniške tehnologije in bo šla še dlje na jezik.

Kateri tržni segment je ta pristojbina usmerjena?

Matična plošča ASUS A8N5X, kot smo že omenili, omogoča ustvarjanje končne ravni računalniških sistemov. Hkrati so bili stroški računalnika minimalni. Vse to pa je veljalo za leto 2005, ko je platforma Socket 939 zagotovila izjemno visoko zmogljivost in je bila v niši visoko zmogljivih računalniških sistemov prevladovala. Zdaj se lahko takšne računske rešitve uporabljajo v pisarniških sistemih, kjer se rešujejo najbolj preproste naloge. Ti vključujejo pisarniške pakete, internetne vire in predvajanje večpredstavnosti.


Paket

Razpoložljivost takega paketa se lahko pohvali v okviru te materialne rešitve:
 • Matična plošča ASUS A8N5X.
 • Navodila za montažo in nastavitev. Tu so tudi nastavitve Bios-a in priporočila za njegovo konfiguracijo.
 • Kupon z garancijskim obdobjem 36 mesecev.
 • Disk z nizom programske opreme. Slednje vključujejo gonilnike, diagnostične pripomočke in programe za nadzor in overclocking. Ta disk ima tudi uporabniški priročnik.
 • Kovinski trak z 2 zunanjima priključkoma formata USB rev.2.0.
 • Dve zanki IDE za povezavo z zastarelimi pogoni.
 • Dve žici SATA za preklop iz trdih diskov in pogonov nove generacije.
 • Kovinska plošča za vgradnjo v ohišje računalnika.
 • Nabor čipov. Njegove specifikacije. Vtičnica

  Eden najboljših kompletov sistemske logike za Socket 939 je bil uporabljen v ASUS A8N5X. Značilnosti tega izdelka kažejo, da je to NForce 4 iz NVidie. Imel je dobre tehnične lastnosti in je omogočil popolno in popolno odkrivanje potenciala vsake procesorske naprave za tako računalniško platformo. Priključek procesorja na tej matični plošči - PGA939.

  Procesorji

  Pomemben seznam podprtih modelov CPU se lahko pohvali s to rešitvijo. Ta seznam vključuje naslednje čipe za Socket 939:
 • Sempron 3000 series.
 • Athlon 64.
 • Athlon 64 FX.
 • Athlon 64 Dual Core.
 • Opteron.
 • Opteron Dual Core.
 • Še enkrat, treba je opozoriti, da morajo biti vsi čipi zasnovani tako, da jih je mogoče namestiti v priključek procesorja Socket 939, ki se uporablja v ASUS A8N5X. V nekaterih primerih bo treba obnoviti BIOS. Še posebej zato, ker posebnih težav pri izvajanju tega dokaj preprosto operacijo ne bi smelo bitinastati

  Vgrajena vrata

  Precej veliko število vrat je bilo opremljenih z ASUS A8N5X, ki je vključeval naslednje:
 • USB za zagon 2.0. Imeli so 4 kose. Dva od njih sta bila razstavljena neposredno na matični plošči, dva pa sta bila položena na ločeno kovinsko palico, ki je bila vključena v obravnavano ploščo. Glavni namen teh priključkov je povezati katerokoli moderno periferno napravo ali bliskovni pogon.


 • Dva priključka formata PS /2. Kot je preprosto uganiti, so dovolili le priključitev miške in tipkovnice na računalnik.
 • Eno pristanišče LPT. Z njegovo pomočjo je bila izvedena zamenjava zastarelih vrst skenerjev ali tiskalnikov.
 • 6 avdio priključkov za povezovanje različnih modifikacij zunanjih zvočnikov.
 • Eno pristanišče standardnega RJ-45 je dovoljevalo povezavo z računalniškim omrežjem brez dodatnih naprav.
 • Rešitve za razširitev

  Ta rešitev je narejena v formatu ATX, ki je razvijalcem omogočila, da jo opremijo s samo 4 režami za namestitev pomnilniških modulov. Na ASUS A8N5X lahko namestite samo standardne palice DDR. Navodilo kaže, da so lahko njihove frekvence 200266333 in celo 400 MHz. Višja je frekvenca RAM-a, višja je končna hitrost računalniškega sistema. V eni reži lahko postavite kar 1 GB RAM-a. Skratka, ta sistemska plošča lahko obravnava 4 GB RAM-a. Ločeno je treba opozoriti na krmilnik RAM-a. V tem primeru je dvokanalna. Zato je bolje uporabiti dvaZmanjšan pomnilniški modul kot en velik. Na primer, namesto ene vrstice na 1 GB je bolje namestiti 2 modula s 512 MB. To bo povzročilo povečanje hitrosti do 15%. Med drugimi razširitvenimi režami je treba upoštevati razpoložljivost PCI. V tem primeru lahko računalniški sistem dopolnimo z zastarelimi spremembami zunanjih krmilnikov. To je lahko TV sprejemnik in krmilnik perifernih naprav. Sistemska plošča je opremljena tudi z dvema režama PCI-E 1X. Imajo že sodobne modifikacije ekspanzijskih regulatorjev. Druga vrsta razširitvenih rež je PCI-E 4X. Ta seznam dopolnjuje PCI-E rev.16X. Nameščena je diskretna grafična kartica, ki je lahko le en tak računalnik. O vseh načinih iz NVidia SLI ali CrossFire od AMD in jezik ne more biti iz razloga, da je režo za video pospeševalnik samo eden.

  Ocene. Prednosti in glavne pomanjkljivosti. Strošek. Možnosti za računalniško platformo

  V času prodaje je bilo mogoče ASUS A8N5X kupiti za približno $ 100-110. Trajalo je veliko časa. Platforma strojne opreme je popolnoma in popolnoma zastarela. Tudi večkrat je bila posodobitev družine procesorjev podjetja AMD. Zato so zaloge te računalniške komponente že dolgo razprodane, v novi državi pa je nemogoče kupiti. V uporabljenem stanju je taka matična plošča precej sposobna najti na različnih mestih trgovanja na svetovnem spletu. Poleg tega je cena za to je v razponu od 300 do 750 rubljev. Ob upoštevanju položajav odločbi, ki je bila obravnavana v tem gradivu, ni bilo bistvenih pomanjkljivosti. To še enkrat potrjuje povratne informacije lastnikov, ki delujejo več kot eno leto. Prednosti vključujejo odlično funkcionalnost, široko paleto podprtih procesorskih naprav in zmožnost ustvarjanja celo strežnikov začetne ravni. Ampak vse to velja za obdobje 2005-2009, ko je Socket 939 imel vodilne položaje na trgu računalniške tehnologije. Zdaj, kot smo že omenili, je ta računalniška platforma brezupno zastarela.

  Rezultati

  Hkrati je bila cenovno dostopna, funkcionalna in vsestranska rešitev matična plošča ASUS A8N5X. Lahko je v osrčju proračunskega računalnika z nizko hitrostjo in deluje kot vstopna raven na strežniški ravni. Ta prožnost ni dopuščala večjih možnosti za konkurenčne izdelke drugih, nič manj znanih proizvajalcev računalnikov. Tudi zdaj ni redko mogoče najti računalnikov, ki temeljijo na taki sistemski plošči.

  Sorodne publikacije