ASUS Live Update: Kaj je program in ali potrebuje uporabnika?

Očitno ni treba reči, da vsak proizvajalec računalniške tehnologije (vključno z prenosnimi računalniki) poleg orodij samega operacijskega sistema poskuša uporabnikom naložiti uporabo lastne programske opreme, ki vam omogoča poenostavitev izvajanja nekaterih standardnih operacij. Ena od teh orodij je v največji možni meri aplikacija ASUS Live Update. Kaj je ta program, za kaj potrebuje, kakšne so njegove možnosti in kako je smiselno, da ga obdržimo na svojem prenosnem računalniku, še naprej in poskusimo razumeti. Najprej poglejmo, kaj je za programski izdelek, ki je priporočljiv za namestitev na prenosne računalnike tega proizvajalca (na nekaterih modelih lahko najdete program, ki je opisan spodaj).


ASUS Live Update: Kaj je ta program?

Kot lahko že uganete iz naslova, je ta pripomoček namenjen namestitvi nekaterih posodobitev. Toda kdo? Po mnenju razvijalca ta program temelji na spletni posodobitvi gonilnikov za vse naprave, ki so prisotne v standardni konfiguraciji. Vendar je to le ena stran medalje.
Poleg gonilnikov so se razvijalci osredotočili tudi na iskanje in pravočasno namestitev najnovejše programske opreme za primarne I /O sisteme (BIOS /UEFI). Končno, programska oprema ASUS Live Update Utility ima tudi vgrajeno funkcijo za sledenje sproščanju kritične ali priporočene (vendar ne zahtevane) posodobitve samega operacijskega sistema, kar je pogosto mogoče opaziti tudi vnekaterih protivirusnih paketov, kot je ESET. Torej, kot da bi bil potreben pripomoček, pa so bile misli uporabnikov o njegovi uporabi razdeljene.


Nekateri nasveti za nastavitev in uporabo ASUS Live Update na Windows 10 in starejših sistemih

Preden lahko ugotovite, da morate uporabljati to programsko opremo, si morate ogledati nekatere nastavitve. Po prvi namestitvi aplikacija samodejno ustvari svoj lastni modul za samodejni zagon. In nenehno "visi" v sistem pladenj v obliki ikone. Če želite dostopati do vmesnika, ga lahko uporabite. V glavnem oknu ni veliko informacij. V bistvu je tu prikazano, ali so na voljo vse posodobitve za namestitelje.
Po želji lahko uporabnik sam izvede obvezno iskanje, na primer v centru Windows Update. V rezultatih najdenih paketov bodo posodobitve razdeljene na kritične in priporočene. Ko izberete namestitev, se na zaslonu prikaže seznam paketov, na desni strani pa se prikaže kratek opis vsake komponente. Prvič, to je le posodobitev spletnega gonilnika, vendar lahko pogosto vidite namestitelje nove firmware BIOS-a in posodobitve za Windows. Ko izberete eno ali več postavk tako, da na njih postavite kljukico, uporabnik vstopi v namestitveno okno, ki ga preprosto morate klikniti na gumb za takojšnjo namestitev.
Posebno pozornost je treba nameniti pogostosti iskanja posodobitev. Res je, da v nastavitvah, možnosti niso toliko, in je bolje, da ne namestitepremajhen časovni interval (optimalno - enkrat na mesec).
Toda glavni problem v zvezi z dejstvom, da ni priporočljivo v nobenem primeru vključiti samodejne namestitve ali da se prenosni računalnik zlahka znova zažene v najbolj neprimernem trenutku. Poleg tega lahko najdete tudi druge vrste negativnih ocen o ASUS Live Update. Kaj je ta program, če sam namesti novo firmware BIOS, računalnik se znova zažene in potem se sistem ne naloži? Res je, da so opazili takšne nenavadnosti v obnašanju aplikacije. Toda to je očitno posledica pomanjkljivega razumevanja same programske opreme. Zato, da bi se izognili takšnim pojavom, vklopite iskanje in nastavitev s pravico, da izberete dejanje (znova, kot v standardnem delu Windows).

Težave z zmogljivostjo

Nazadnje je pogosto možno srečati in kritizirati uporabnike zaradi dejstva, da je orodje, medtem ko ves čas dela v ozadju, še vedno preveč aktivno uporabljalo sistemske vire, kar povzroča nepotrebno visoko obremenitev, kar povzroča obešanje drugih aplikacij. V tem primeru lahko priporočite, da onemogočite programski modul v razdelku za zagon sistema (Windows 7 je v konfiguraciji msconfig, v osmem in desetem pa v upravitelju opravil). To je upravičeno iz več razlogov, saj posodobitve za Windows in novi gonilniki ne izstopajo vsak dan.

Ali potrebujete ta pripomoček in ga po potrebi odstranite?

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar je povezano s pripomočkom ASUS Live Update. Kaj je program na splošno jasen. Potrebuje joračunalnik? Vprašanje je precej sporno. Na splošno lahko voznike namestite ročno, če je potrebno, v skrajnem primeru - za uporabo avtomatizirane programske opreme, kot je Driver Booster, ne toliko obremenitev sistema. Posodobitev osnovnih sistemov, če jo res potrebujete, lahko prenesete na uradno spletno mesto proizvajalca, vendar večina običajnih uporabnikov nikoli ne namesti nove programske opreme. Sistemska posodobitev, ko je storitev ustreznega centra v sistemu Windows nameščena tudi brez uporabe tega izdelka programske opreme.
Program lahko odstranite s standardnim odsekom v "Nadzorni plošči". Toda za samodejno čiščenje preostalih komponent je najbolje uporabiti ozko pasovne programe, kot so Revo Uninstaller ali iObit Uninstaller.

Sorodne publikacije