Program za samodejno posodabljanje gonilnikov

Mnogi uporabniki dejansko ne razumejo zamotanosti pri nameščanju in delovanju sistemov Windows, če ne vedo, potem so vsaj slišali, da bi morali biti gonilniki strojne opreme (vsi brez izjeme "železo" in nekatere virtualne naprave) posodobljeni, posodobite jih pravočasno. Ampak ali ročno iskanje najnovejših različic takšnega upravitelja Z neodvisno namestitvijo - to "neuporabno delo". Zato je priporočljivo, da se gonilnik avtomatsko posodobi za katero koli komponento računalniškega sistema. Toda kako je to mogoče? Poglejmo to vprašanje.

Kaj je gonilnik in zakaj ga je treba posodobiti?

Najprej na kratko o samem konceptu gonilnika, njegovem namenu in potrebi po pravočasnih posodobitvah. Na splošno voznik sam predstavlja posebno programsko opremo, ki jo lahko imenujemo povezava med napravo, operacijskim sistemom in uporabniškimi programi, nameščenimi v sistemu. Z njegovo pomočjo se naprava prepozna in nadzoruje s svojim delom.


Toda zakaj potrebujete posodobitev? Glavni razlog je, da novejši operacijski sistemi, brez namestitve takšnih nadgradenj naprav, lahko delujejo popolnoma napačno, da ne omenjamo programov, ki brez namestitve posodobljenega gonilnika uporabniku ne more zagotoviti vseh njihovih zmogljivosti ali popolne uporabe same naprave.

Težave pri posodabljanju gonilnikov v sistemih Windows

Na žalost, nobena sprememba Windows od vseh znanih za spremljanje stanja nameščenih gonilnikov ne more. Tako je poseben program za samodejno posodabljanje gonilnikov v obliki vgrajenega orodja, ki je privzeto v aktivnem stanju, vendar deluje nekoliko drugače, kot si ga uporabnik zamisli.

Njen glavni namen je, da ne prepoveduje namestitve takšne programske opreme, da jo išče in namesti iz lastne baze podatkov, ki jo je mogoče shraniti v računalniku in na internetu ter izključno na Microsoftovih virih. In ti kompleti ne vsebujejo vedno gonilnikov za vso znano opremo. Za manj znane proizvajalce računalniških naprav, ki nimajo uradne podpore Microsofta, je iskanje pravega gonilnika problematično. V najboljšem primeru bo sistem namestil tisto, za kar se zdi, da je najbolj primeren FOR, pod čigavo kontrolo bo naprava še vedno ostala nedejavna ali bo delovala nepravilno, kar povzroča stalne napake in zruši (modri zasloni smrti so najpogostejši pojav). Pravzaprav postopek samodejnega posodabljanja gonilnika ni. Konec koncev, uporabnik misli, kako? Samo pritisnite en gumb in vsi gonilniki bodo takoj posodobljeni. Nič takega! Za vsako napravo, ki je nameščena v sistemu, bo treba opraviti iskanje in namestitev posodobitev.

Nameščanje sistemskih posodobitev

Kljub očitnim slabostim sistema Windows lahko neprestano izdani posodobitveni paketi za operacijske sisteme te družine pogosto vsebujejo in nadgradijo nanekatere pomembne "železne" in virtualne komponente. Zelo razpoložljivost takšnih posodobitev je pogosto potrebna pri nameščanju sodobnih aplikacij.
V tem primeru lahko v središču za nadgradnjo ročno poiščete pakete, ki so na voljo za prenos, nato pa bodo najdeni elementi preneseni in nameščeni brez sodelovanja uporabnikov.

Ali lahko samodejno posodobim gonilnike v operacijskem sistemu Windows 10 in kako to storim?

Windows sistemi omogočajo delno avtomatizacijo dejanj, ki jih izvaja uporabnik. V primeru zahtevane podpore naprave od proizvajalca in razvijalca s strani Microsofta za samodejno posodabljanje gonilnika za posamezno komponento je mogoče prek "Upravitelja naprav".
Preprosto morate izbrati napravo, bodisi prek menija ali lastnosti PCM, pojdite na točko posodobitve gonilnika in nato določite ali avtomatizirajte iskanje posodobljene programske opreme ali poiščite gonilnik na lokalnem računalniku ali namestite z diska (iz podanega mesta shranjevanja) naložen gonilnik ali njegov namestitveni program), vendar zadnja različica velja samo, če je bil naložen INF namestitveni program, ne pa EXE datoteka.

Najboljši avtomatizirani splošni programi

Zdaj, nekaj besed o programih, ki vam omogočajo, da iščete in nameščate posodobitve gonilnikov za vse nameščene naprave, imenovane z enim klikom, je to, kar vsak uporabnik želi. Med programi takšnega imenovanja so najboljši:

 • Rešitev za gonilnike;
 • gonilnik;
 • SlimDrivers.
 • Pogosto pa priporočljiv program za samodejno posodabljanje gonilnika DevID Agent, ki je nekakšno dopolnilo (agent kot odjemalska aplikacija) na isto ime, je bolje, da ga ne uporabljate. Prvič, pripomoček ima zelo majhno zbirko podatkov. Drugič, pri namestitvi programske opreme, tudi če jo najdete, program pogosto povzroči napako pri namestitvi. Tretjič, ta programček je povsem odstranjen z običajnimi sredstvi (nekatere mape in datoteke v programski opremi in uporabniške imenike je treba odstraniti same). Na žalost lahko kateri koli drugi program, ki samodejno posodablja gonilnike v operacijskem sistemu Windows 7 ali druge različice operacijskega sistema, vključno s tistimi na seznamu, pri delu povzroči previdnost.
  To je posledica dejstva, da mnoge aplikacije uporabljajo običajne (brezplačne) in Pro različice. V večini primerov manjkajo standardni paketi. Ampak ne vedno. Programsko opremo za nekatere naprave lahko najdete le, če aktivirate spremembo Pro, za katero želite plačati. Toda v tem primeru ni mogoče najti popolnoma usposobljenega voznika. Osupljiv primer tega so gonilniki O2Micro za bralnike kartic. Da, včasih lahko uporabite gonilnike za takšno opremo, ki ne ustreza v celoti določenemu modelu naprave, toda njegova sposobnost za delo je veliko vprašanje.

  Ožje usmerjene javne službe

  Toda če pogledate samodejno posodabljanje gonilnikov NVIDIA ali ATI (AMD), odvisno od same različicev programsko opremo lahko dodatno namestite posebne dodatne pripomočke, ki nenehno spremljajo izdajo posodobitev in jih po potrebi namestijo samostojno.
  V tem primeru govorimo o uporabi posebnih nadzornih plošč za grafične vmesnike in aplikacije, kot sta Experience and Catalyst.

  Posodobitev gonilnikov prek virov prenosnih računalnikov in posameznih naprav

  Pri standardnih konfiguracijah prenosnih računalnikov je stanje najlažje, saj je malo verjetno, da bo uporabnik sam namestil nameščeno strojno opremo (kot dodaja postavitev).
  Če želite namestiti nove posodobitve, pojdite na spletno mesto proizvajalca, poiščite model prenosnega računalnika ali uporabite spletni test, po katerem lahko prenesete manjkajoče ali testne rezultate, ki jih želite posodobiti samodejno.

  Kaj naj storim, če gonilnika ne morem samodejno posodobiti?

  Tudi pri uporabi zgoraj navedenih metod včasih ni mogoče najti gonilnika. Kaj storiti, če noben program samodejno ne posodobi gonilnikov v operacijskem sistemu Windows 10 ali v različicah pod pričakovanim rezultatom?
  V tem primeru ga bo moral sam poiskati z uporabo posebnih identifikatorjev DEV in VEN, ki so na seznamu opreme ID na kartici Informacije o strojni opremi v upravitelju naprav. Najdeni namestitveni program morate prenesti v računalnik in ga nato zagnati. Namestitev bo izvedena samodejno brez potrebenavodili ali komponentami za namestitev. Upoštevati je treba le obliko namestitvenega programa. Za datoteke EXE se zagon uporablja kot skrbnik, za objekte formata INF pa je namestitvena točka neposredno iz menija PCM v datoteki.

  Kratek povzetek

  Če povzamemo vse zgoraj navedeno, je najlažji način za popolno avtomatizacijo iskanja in namestitve gonilnikov (tudi če so napačni ali napačno nameščeni) uporaba ozkih ali splošnih storitev. Toda v primeru, ko je nemogoče najti pravo programsko opremo, je na vas, da poiščete voznike, ali želite ali ne. In, kot je že jasno, v procesu nadgradnje na sistemska orodja Windows, žal, ne morete zanesti.

  Sorodne publikacije