DD-WRT: nastavitev usmerjevalnika, navodila po korakih in specifikacije

V okviru tega člena bo podrobno obravnavana univerzalna programska lupina za usmerjevalnike in usmerjevalnike različnih ravni DD-WRT. Njena namestitev, funkcije namestitve in druge pomembne nianse, povezane z njeno uporabo, bodo še naprej podrobno obravnavane v kontekstu gradiva, ki ga predlagate.

Namen programa

V večini primerov imajo začetniki in zahtevnejši uporabniki več kot dovolj osnovnih funkcij strojno-programske opreme usmerjevalnika. Ampak tukaj je omrežni administrator, praviloma to ni dovolj. Zato je v tem primeru treba narediti izbiro: kupiti opremo profesionalne ravni z izboljšanimi zmogljivostmi ali povečati možnosti gospodinjskih usmerjevalnikov tako, da reprogramira programsko lupino. Ker je druga možnost z gospodarskega vidika bolj smotrna, je na njej in skrbniki omrežja ustavijo svojo izbiro. Ena najpogostejših variant takšne programske opreme je pripomoček DD-WRT. Temelji na družini operacijskih sistemov UNIX in vam omogoča bistveno povečanje funkcionalnosti katere koli omrežne naprave primarnega razreda na profesionalni ravni.


Iskanje strojne programske opreme

Prvi korak je iskanje trenutne različice za vaš firmware usmerjevalnik DD-WRT. Nastavitve v tem primeru izhajajo iz te operacije in se začnejo. To naredite tako:
 • V računalniku, ki ima dostop do globalnega spleta, zaženemo brskalnik.
 • Vvnesite naslov vrstice za vnos dd-wrt.com in pritisnite "Enter".
 • Po tem se bo odprla otvoritvena stran tega internetnega vira. Nato pojdite na zavihek Podpora. Na njem najdemo hiperpovezavo seznama naprav in jo odpremo.
 • Na odprtem seznamu proizvajalcev usmerjevalnikov se znajdemo in širimo seznam podprtih modelov. Če vaš usmerjevalnik ni naveden na tem seznamu, ni mogoče namestiti lupine DD-WRT. V nasprotnem primeru prenesemo nameščeno različico tega pripomočka za vašo napravo in jo shranimo na trdi disk osebnega računalnika.


 • Namestitev nove programske opreme

  Konfiguriranje vdelane programske opreme DD-WRT se začne z namestitvijo na usmerjevalnik. Da bi to naredili, sledite tem korakom:
 • Računalnik mora biti neposredno povezan z omrežnim vozliščem z uporabo zvitega para. Preklapljanje je lahko trajno ali začasno.
 • V računalniku zaženite kateri koli razpoložljiv brskalnik. V naslovno polje zadnjega vnesite naslov omrežnega vozlišča. Te informacije je mogoče najti v dokumentaciji za usmerjevalnik, vendar praviloma ima obliko 192168. X. 1. V nekaterih primerih namesto X morate dati 1 in v drugih - 0.
 • . V ta namen vnesite uporabniško ime in geslo uporabnika v ustrezna polja spletnega vmesnika. Pritisnite gumb "Prijava".
 • Naslednji korak je oddelek menija, povezan z nadgradnjo programske opreme. V njemPoiščite gumb "Izberite datoteko" in kliknite nanj.
 • Odpre se okno za prenos. Z njegovo pomočjo najdemo namestitveno datoteko DD-WRT, ki je bila predhodno prenesena z uradne strani. In pritisnite OK.
 • Po vrnitvi v meni za posodobitev lupine mrežnega vozlišča kliknemo gumb "Posodobi" in čakamo na konec istega postopka. V tem primeru se lahko usmerjevalnik ponovno zažene.
 • Nastavitev usmerjevalnika

  Naslednji pomemben korak je pravilna naloga pripomočka DD-WRT. Nastavitev usmerjevalnika v tem primeru je sestavljena iz takih zaporednih dejanj. Vstopamo v interaktivni vmesnik za nastavitev omrežne naprave. Če želite to narediti, kot smo že omenili, na računalniku z neposredno povezavo z usmerjevalnikom s pomočjo zvitega para sprožimo brskalnik in vnesemo naslov naprave, ki ima v tem primeru obliko 1921681.1. V odgovor se pojavi poziv, ki vas prosi, da določite posodobljene možnosti pooblastila - skrbniško prijavo in geslo.
  Ko odprete interaktivni vmesnik, pojdite na zavihek Skrbništvo. Na njej smo nastavili naslednje:
 • item Info stran - Disabled;
 • Jezik - ruski.
 • Na koncu pritisnite Shrani in jezik vmesnika se mora nujno spremeniti v ruski.
 • Nato pojdite na zavihek "Namesti" in nastavite informacije o povezavi. To je njegov tip (na primer L2TP, PPPoE, PPTP), sistem za naslavljanje (statični ali dinamični), nastavitve gesel v omrežnem geslu ponudnika.in prijavo, določeno v pogodbi za zagotavljanje storitev za pridobivanje informacij iz globalnega spleta), masko podomrežja, prehod in vmesnik povezave. Te informacije so na voljo pri kabelskem operaterju. Nato v omrežju nastavimo parametre notranjega računalniškega omrežja. To je naslavljanje naprav in maske podomrežja.

  IPTV

  Najprej se morate prepričati, da je storitev določena v pogodbi in jo zagotavlja ponudnik internetnih storitev. Nato morate preveriti pravilno povezavo in zapomniti številko vrat, na katero je priključen televizijski sprejemnik. Priporočljivo je, da za ta namen uporabite vrata LAN 4. Različica vdelane programske opreme mora biti 24v1 ali višja. Nato morate iti v konfiguracijo interaktivnega omrežnega vmesnika. V njej najdemo zavihek "Varnost", na njem pa "Požarni zid". Ta zavihek izključi potrditveno polje »Filtriraj večpredstavnost«. V razdelku »Brezžična komunikacija« na podmeniju »Osnovno« nastavimo »Konfiguracija omrežja« na »Neomejeno« in »Večpredstavnostno posredovanje« na »Izključeno«. Nastavili smo začetni naslov brezžičnih naprav iz 1921683.1. V razdelku »Nastavitve« na kartici VLAN izberite polja »potrjeno« za vrata 123. Nato preverite tri potrditvena polja za VLAN 7 (za LAN 1-3 LAN) in počistite potrditveno polje VLAN 0 (LAN 4). Uporabite nastavitve in znova zaženite omrežno vozlišče. V meniju "Nastavitve" izberite razdelek "Omrežje" in potrdite polje Nebrebreno za VLAN7 in Večpredstavnost naprej za Onemogoči. Pod tem zapisom podajte naslov IP 1921682.1 s podomrežno masko 255255255.0.V razdelku zavihek "Settings", izberite "omrežje" in dodal, le dva DHCP-strežnik v spodnjem polju. Ena izmed njih je VLAN7, druga pa eth1. Na drugih področjih pustite nespremenjeno. Ponovno naložite usmerjevalnik. Naprej:
 • Pojdite na "Uprava" in izberite možnost "skupin".
 • V uvodu zadnje zaposliti
 • insmod ebtables insmod ebtable_filter insmod ebt_pkttype Ebtables -a Forward O - Multicast -pcttype -j DROP Ebtables -A OUTPUT -o - multicast -ptytype -J DROP Nato kliknite gumb "Shrani". Po tem postopku je končal vzpostavitev DD-WRT IPTV.

  Vzpostavitev Wi-Fi

  Nastavitev brezžičnega računalniškega omrežja - je naslednji pomemben korak v parametrih programa delo DD-WRT. Nastavitev WiFi zmanjša na naslednje:
 • Run internetni brskalnik in pojdite skozi sistem dovoljenja interaktivne naprave meni omrežja.
 • Pojdite na kartico Wi-Fi. Nato izberite zavihek "Osnovne nastavitve".
 • vpraša omrežno ime prepoznavnosti in njene frekvence (kanal).
 • Ohranimo določene parametre.
 • Pojdite na zavihek "Varnost". Določa geslo in vrsto šifriranja. Shrani jih.
 • funkcionalni test

  V naslednji fazi - Rezultati preskusa konfigurirati DD-WRT. Konfiguracija omrežja je že končana. Za to najprej s svojim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom povezati z usmerjevalnikom in naložite katero koli spletno virov. Nato z uporabo žic preverite tudi prisotnost preklapljanja. No inNazadnje je treba preizkusiti delovanje sistema IPTV.

  Pregledi strokovnjakov omrežja. Prednosti in slabosti

  V programatorju DD-WRT ni bistvenih pomanjkljivosti. Parametri TP-Link, ASUS ali katere koli druge omrežne opreme so zapleteni, vendar se stopnja funkcionalnosti poveča. Izkazalo se je, da ob istih stroških, lahko dobite usmerjevalnik že na profesionalni ravni. Ampak, spet, če je to potrebno. Za domačo uporabo je ta funkcija odveč. Če gre za pisarniško ali industrijsko uporabo, je taka odločitev popolnoma upravičena.

  Povzetek

  Odlična programska oprema za pretvorbo proračunskih usmerjevalnikov v profesionalne omrežne rešitve je DD-WRT. Nastavitve so seveda zapletene, vendar vam ta rešitev omogoča razširitev zmogljivosti katerega koli usmerjevalnika. Še posebej zato, ker deluje na obstoječi strojni opremi in ni potrebe po dodatnih priključkih.

  Sorodne publikacije