Mobilni telefoni v operacijskem sistemu Windows: Pregled, modeli, funkcije in pregledi

O prednostih ali slabostih platforme se lahko veliko prepira, vendar bodo vsi uporabniki razdeljeni na dva tabora: tisti, ki imajo raje telefone na Windsorju in tiste, ki imajo radi Android (ljubitelji iOS - to je na splošno drugo oddajo). Danes bomo govorili o prvem, to je o oboževalci "oken" in lastniki pripomočkov na tem operacijskem sistemu.

Najnovejša različica platforme zagotavlja delo sredi 10. različice "Vetrov". Razvijalci programske opreme še niso formalizirali postopka prehoda na nove OS iz preteklih različic, vendar v bližnji prihodnosti obljubljajo, da bodo popravili vse in naredili migracijo čim bolj neboleče za sam pripomoček in uporabnike. Zato je danes praktično edina priložnost, da poskusite nov mobilni OS v akciji, da kupite telefon "Winds 10", to je napravo z že nameščeno platformo.


Poskusili bomo označiti seznam, ki je vključeval najbolj razumljive modele pripomočkov iz tega OS, ki ga odlikujejo visokokakovostni sklopi, dobre stvari in zveste povratne informacije velikih platform za trgovanje Runet. Spodaj opisani modeli imajo privlačen cenovni razpon za potrošnike, zato lahko izbirate med različnimi modeli.

Microsoft Lumia 640

Telefoni iz serije 640 iz serije Lumiya imajo navdušeno slavo med oboževalci tega operacijskega sistema. Privlačen model ni toliko njegovih značilnosti (ampak tudi do neke mere tudi), ampak po ceni.


Pametni pametni telefonprecej običajen za njegov segment: 5-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik, 8-milijona slikovnih pik, 8 GB vgrajenega pomnilnika in podporo za dve sedem kartic s protokolom 3G. Če vzamemo najbližjega konkurenta "Lumiya 640", in to je čudovit pripomoček iz serije Magna N502 serije LG, bomo videli, da skoraj s podobnimi značilnostmi slednji stane skoraj 1000 rubljev dražje kot za domačega potrošnika otipljiv denar. Devays je imel tudi odzivni vmesnik in precej privlačen dizajn, čeprav rahlo intruding. Telefonski priključki ("Windows" - operacijski sistem, ki se uporablja na njem) Lumia 640 je nameščen brez težav in deluje kot bi moral. Zahtevne igre na njem ne bodo delovale, vendar je povprečje baz za "resnost" aplikacij zadostno.
Lastniki so zelo odzivni glede pametnega telefona. Cenili so ne le več kot demokratično ceno, ampak tudi zelo dobro "nadev", ki je sposoben za veliko zanimivih stvari. Nekateri se pritožujejo, da ne delujejo pravilno z dvema sedmima karticama, vendar se po nekaj dneh uporabe tandemske nastavitve navadite nanj.

Microsoft Lumia 550 in 650

Pred približno šestimi meseci je izšla nova serija Lumiya 650. "Windows ozadje" - telefoni te linije - to je neke vrste rebranding 550 modelov zadnje generacije. Zaslon pripomočka je bil povečan s 47 na 5 palcev pri enaki ločljivosti - 1280 x 720 slikovnih pik, kamero pa je dodal megapiksel - od 5 do 8 in tudi rahlo izboljšal videz.


"Polnjenje" je tudi rahlo nadgrajeno, natančno povečanje vgrajenega pomnilnikadvakrat - 8/16 GB (550/650). Aplikacije za Windows Phone so ostale skoraj nespremenjene, kot tudi sam operacijski sistem - Windows 10. Oba pripomočka imata vgrajene module GPS in GLONASS ter sposobnost za delo s hitrostjo 4G.

Značilnosti naprave

Značilnosti so se spremenile, morda ne tako radikalno, vendar je cena za novo napravo postala opazno višja. Razlika med 550. in 650. modelom se giblje v razponu od 4.000 rubljev. Potem, ko agitacija rahlo zdrsne, se mora cena končati.
O seriji Microsoft Windows Vendors 650 je veliko pregledov in vsi so večinoma pozitivni. Če nekdo izrazi izjemno negativno, potem se primer praviloma nanaša na ceno, ne na specifične značilnosti pripomočka. Uporabniki so ocenili nov pametni telefon, mnogi pa so si želeli to novo blagovno znamko: več zaslona, ​​več pomnilnika in več megapikslov na fotoaparatu. Vedno je ostala le zmogljivost baterije (zakaj, ni jasno).

Microsoft Lumia 430

Telefoni v operacijskih sistemih te serije so proračunski, vendar za razliko od konkurenčnih analogov 430. modela imajo vsaj nekaj elegantnih lastnosti. Pripomoček podpira dva nosilca s sedmimi karticami in SD. 4-palčni zaslon ima ločljivost 800 x 480 za svojo velikost. Tudi na krovu je bolj ali manj inteligentna kamera pri 2 MP in dober notranji prostor za shranjevanje informacij - 8 GB.
Telefon deluje ("Vindovs 8" in 8.1) je precej sprejemljiv in v svojem segmentu ni nobenih resnih pritožb - in od koder se morajo ukvarjati s tako ceno. Primerjaj pripomoček zpodobne naprave od tekmecev samo ne bodo delovale, ker takih ljudi preprosto ni na trgu. Samo telefoni na »vetru« imajo v tem cenovnem segmentu takšen nabor karakteristik.

Brat ali ne?

Tukaj je povsem nejasno, kaj točno plaši ljubitelje Androida od nakupa takega večnamenskega pripomočka kot Lumia 430. Za denar, ki ga bodo porabili za nekatere "ničelne" Alcatele, lahko vzamete ugledno napravo za vas in nekaj dni, da obvladam nenavadno platformo. Lastniki so zelo dobri glede telefona. Glavni razlog za nakup za mnoge je bila še vedno cena, ne pa še nekatere druge privlačne lastnosti naprave. Na splošno je pripomoček zelo dober tudi za svoj segment in si zasluži pozornost.

Microsoft Lumia 950 XL

Model Lumiya 950 se razlikuje od prejšnjega odziva kot nebo in zemlja. Pametni telefon pripada premium razredu in ima lastnosti, kot tudi cenik. Ta Microsoftov pripomoček je daleč od najdražjega v podjetju, vendar je eden izmed najbolj priljubljenih v svojem razredu.
Naprava ima 57-palčni zaslon (velikost samo XL) z ločljivostjo 2560 za 1440 točk. Kamera z izjemno pametnim samodejnim ostrenjem na 20-megapixelni matrici. Za shranjevanje podatkov je na voljo 32 GB prostora, če pa to ni dovolj, lahko vedno uporabite pomnilniško kartico drugega proizvajalca in razširite glasnost do 128 GB. Kar se tiče produktivnosti, tukaj ni vprašanj - vse se premika, odpira in nalaga, kot bi moralo. Težave z začetkom kakršnegakoli, celo najbolj "težkega"aplikacije niso upoštevane. Vmesnik se odziva in se odzove v delih sekunde. Vse to čudež deluje na novi platformi "Winds 10".

Značilnosti telefona

Slabost pripomočka je življenjska doba baterije. Razpoložljiva baterija za 3340 čarovnika s takšno "polnitvijo" je komaj dovolj za en dan, razen če jo, seveda, uporabljate, se imenuje, v celoti. No, samo za klic in pošiljanje SMS baterijo bo živel do 3 dni (čeprav zakaj potem taka naprava za nakup). Lastniki pametnega telefona nenehno povlečejo storitve "MaxroSoft" svojih želja po življenjski dobi baterije, zato je podjetje obljubilo v bližnji prihodnosti, da doda zmogljivost 950 XL baterij, tudi če je izguba teže.
Uporabniki so na splošno pozitivni glede pripomočka in njegovih zmogljivosti. Mnogim ljudem je bilo všeč dobro uravnotežen in močan "polnilo" naprave. Nekateri lastniki se pritožujejo zaradi nesreč v brezžičnih protokolih, ki se pojavljajo od časa do časa, vendar večina uporabnikov to motnjo obravnava z amatersko programsko opremo, ki popolnoma rešuje ta problem (zakaj delniška programska oprema tega ne skrbi, ni jasno). Upoštevajte, da se pred distribucijo VoIP datoteke iz telefona, "Windsor", porazdeli z operacijskim sistemom ali pošljete podatke prek bluetootha.

HTC Windows Phone 8

Tajvanci so se tudi odločili, da se bodo malo pridružili platformi "okno" in izdali zelo zanimiv predstavnik serije, ki deluje na OS osme različice. Izpeljan je bil zelo dober pripomoček (telefon na Windsor 8.1), ki mu bodo všeč ljubitelji blagovnih znamk, inljubitelji tega OS.
Značilnosti morda niso tako opazne, kot bi si želeli za takšno platformo, toda vse deluje presenetljivo hitro, kar pomeni, da se frize, inhibicije ali zamiki v vmesniku sploh ne opazijo, kar je zelo prijetno.

Funkcije pripomočkov

Devays je prejel fotoaparat s 5 milijoni slikovnih pik, 4-palčni zaslon z nadgradnjo 800 x 400 slikovnih pik in cenovno zmogljivo notranjo zmogljivost shranjevanja 4 GB, ki jo je mogoče povečati do 64 GB, če želite. SD-pogoni. Prav tako je treba omeniti, da je telefon opremljen z modulom GLONASS, ki je eden od ključnih dejavnikov za nakup za domačega potrošnika. Cena naprave je bolj ali manj demokratična, na primer isti sedmi "Mozart" stane skoraj dvakrat toliko kot naš anketiranec. Lastniki modela so večinoma pozitivni. Kritičnih pripomb ni bilo in želja, kot je "več, ampak tu je burna", je povsod dovolj. Torej se je izkazalo, da je pripomoček precej uravnotežen in vreden pozornosti.

Če povzamemo

Kateri model naj izberem - vse je odvisno od vas, vaših potreb in denarja, ki ste ga pripravljeni plačati za pametni telefon. Vsi pripomočki iz zgoraj navedenega seznama imajo zelo dober ugled in so večkrat prejeli nagrade in nekaj spodbude na različnih razstavah, tako da lahko pogledate katero koli napravo, pravijo, po vašem okusu in barvi. Kot rezultat, lahko označite nekatere očitne prednosti platforme "Winds", ki bo v prihodnosti, če ne preprosto, potem vsaj, je naravno, da Android "OS in celo iPhones (v njihovem trenutnem stanju) \ tostanki preteklosti. Glavne prednosti platforme Windows Phone so:
  • Live Tiles. Ikone in sam vmesnik izgledajo skoraj tako dobro kot konkurenčne platforme. Veliko več možnosti personalizacije (to storim sam, kot želim).
  • Večopravilnost. Ni potrebe, da mečete med aplikacijami in zaprete /odprete aplikacije, samo kliknite na gumb in delajte v načinu diaprojekcije.
  • Stiki. Isti "Android" ali iphone ponuja le splošne informacije o vsakem posameznem stiku, medtem ko "ozadje Windows" ponuja popoln paket informacij (pisma, SMS, povezave do tematskih internetnih virov itd.).
  • Socialne mreže. Priročna in v mnogih pogledih praktična integracija s socialnimi omrežji in različnimi storitvami v oblaku omogoča izvoz in uvoz z enim gumbom.
  • In naj ta mobilna platforma ali celoten operacijski sistem Windows, laja za glučnost, modre zaslone smrti in še veliko več, ima vso pravico biti. In glitches, težave in druge slabosti se pojavljajo povsod: v androidih, brats in plemenitih "jabolka", tako da ni tako kritično, da jih obravnavajo.

    Sorodne publikacije