Kako povezati in uporabljati WiDi Xiaomi?

Danes lahko skoraj vsako napravo (telefon, tablični računalnik) priključite na televizor ali računalnik. To lahko storite z uporabo žičnih tehnologij (kot so HDMI ali USB) in brezžične povezave (Wi-Fi, DLNA, Bluetooth). Ta članek bo govoril o tehnologiji brezžičnega zaslona in kako uporabiti to funkcijo za "povezovanje" zgoraj omenjenih naprav.

WiDi Xiaomi - kaj je to?

Na žalost, Xiaomi ni vključil MHL (Mobile High-Definition Link) v svoje naprave, ki je predvajal video preko žice. Torej, z uporabo USB adapterja tipa C-HDMI ali Micro USB-HDMI ne boste dosegli ničesar: za predvajanje multimedijskih vsebin iz telefona v televizor boste morali biti zadovoljni z drugimi metodami. Nezadovoljivo je stalno gledati celovečerne filme na šest-palčnem zaslonu. Eden od načinov za udobno povezavo pametnega telefona s televizorjem je tehnologija WiDi (brezžični zaslon). V ruskem jeziku ta izraz pomeni "brezžični prikaz". Od leta 2006 je veliko priljubljenih oblikovalcev tehnologije razmišljalo o brezžičnem prenosu zvoka in videa. Intel se zdi, da je boljša od drugih za izvajanje te funkcije: v letu 2010, po podatkih iz ene izdaje, je bil WiDi imenovan "najbolj prebojna tehnologija".

Tehnološko delo

Kako deluje WiDi Xiaomi? Za namene prenosa podatkov se uporablja vgrajeni Wi-Fi adapter podjetja Intel s podporo 80211 n. Izhodne fotografije /videi so stisnjene in prenesene z grafičnim čipom. Na strani televizorja ali računalnika se signal sprejema in obdeluje.

Zahteve za povezavo

Najbolj moderneNaprave naprave Xiaomi podpirajo to tehnologijo za izmenjavo podatkov iz pametnega telefona na osebnem računalniku. Z WiDi je možno oddajati od zaslona mobilne naprave do televizorja ali prenosnika. Sinhronizirane so različne medijske vsebine: slike, filmi, igre itd. Velika prednost brezžičnega zaslona je možnost prenosa 1080p (Full HD) in prostorskega zvoka (Dolby 5.1) med seznanjenimi napravami. Za razliko od tehnologije DLNA, WiDi ne prenaša samo multimedijske vsebine, temveč vam omogoča tudi podvajanje glavnega zaslona. Ker različica Wireless Display 3.5, obstaja podpora za Miracast (prevedeno v rusko zrcalo pomeni "zrcalna slika", in oddanih - "oddajanje"), ki vam omogoča, da podvoji vse video, na primer, sogovornik v Skype, na TV in računalniškem zaslonu. Miracast temelji na Wi-Fi Direct. To pomeni, da naprave za medsebojno komunikacijo ne potrebujejo ločene dostopne točke. Razvijalec te tehnologije je holding Intel, zaradi katerega obstajajo pogoji za uporabo te funkcije. Zahteve so naslednje:
 • Računalnik z procesorjem Intel in grafičnim čipom Intel HD Graphics. Omrežna kartica mora podpirati tudi tehnologijo WiDi.
 • Pametni telefon ali tablični računalnik, ki ima čip RockChip. Seveda potrebujete podporo za Wireless Display in Android 4.2+.
 • TV s podporo za WiDi.
 • Če je televizor star in ne podpira te funkcije, potrebujete brezžični zunanji Wi-Fi adapter, ki ga lahko priključite prek HDMI. Torej, zahteve programske opreme niso najlažje. In če naš televizor nima vgrajenega sprejemnika Wi-Fi, boste morali povezati in kupiti dodatne elemente za povezavo -predpone ali adapterja. Poleg tega je zaželeno, da televizor podpira funkcijo Smart TV. To pomeni, da ga je treba kupiti ne tako dolgo nazaj (tehnologija "Smart TV" je bila uvedena od leta 2008). Potem se verjetnost povezave bistveno poveča. Kako uporabljati WiDi Xiaomi? Ker brezžična povezava, razumevanje načela povezave ne bo delovalo.

  WiDi Xiaomi. Kako uporabljati to tehnologijo?

  Na namizju izberite "Nastavitve" - ​​"Brezžična omrežja" - "Napredne funkcije" (ali "Več"). Tam in potrebovali bomo možnost "Brezžični zaslon" (zaslon Wi-Fi).
  Ostaja le klik na kljukico, ki aktivira to funkcijo. Če v nastavitvah take možnosti ni, potem naprava žal ne podpira te tehnologije.

  WiDi Xiaomi. Kako vzpostaviti povezavo z računalnikom?

  Opozoriti je treba, da poleg zgoraj navedenih zahtev obstaja še ena: za povezavo bi morala obe napravi delovati iz enega omrežja Wi-Fi. Torej je funkcija pametnega telefona vklopljena. Kako uporabljati WiDi Xiaomi pri povezovanju telefona z računalnikom? Ta tehnologija bo delovala na računalnikih z operacijskim sistemom Windows 7 in novejšim (za uporabnike 7 in 8 Windows zahteva poseben program, kot je prikazano na spodnji fotografiji).
  V računalniku, v nastavitvah, morate najti razdelek "Brezžična omrežja" - zahteva, da se vključi Wi-Fi Direct ali WiDi Miracast (odvisno od tega, katera različica sistema Windows je nameščena v računalniku). Ko povežete naprave v računalniku, se prikaže zaslon telefona. In kako s tem povezati pametni telefon s televizorjemtehnologije?

  Povezovanje pametnega telefona s televizorjem

  Kako uporabljati WiDi Xiaomi za povezavo s televizorjem? Če je ta funkcija aktivirana na mobilni napravi, potem v nastavitvah (Nastavitve) na televizorju, bodite pozorni na ime oddelka intel WiDi.
  Spodaj je ime in model naprave. Nato morate klikniti na polje, tako da aktivirate kljukico. Ko morate le potrditi konjugacijo televizorja in telefona.
  Če je bila povezava uspešna, bo v meniju Xiaomi prikazano ime in model za izmenjavo tehnoloških datotek. Zdaj lahko gledate fotografije in filme na televiziji, igrate igrače in tako naprej.

  Zaključek

  Zdaj je jasno, kaj je WiDi Xiaomi in kako povezati pametni telefon s televizorjem. Žične tehnologije imajo prednost pred brezžično povezavo zaradi zmanjšanja (ali celo odsotnosti) napak in zavor. Tehnologije povezave Wi-Fi se lahko še vedno upočasnijo zaradi nestabilnih hitrosti omrežja, vremenskih razmer in drugih mehanskih težav. V procesu prenosa signala lahko pride do majhnih zakasnitev, kot tudi do popačenja slike. Toda brez povezovanja žic veliko bolj priročno: jih ni treba vzeti s seboj na cesti, in vam ni treba iskati vsakič, kjer je priključek priključka v napravi. Torej, nakup HDMI kabel bo stalo veliko manj kot nakup konzole ali adapter. Toda za uporabnike naprav iz Xiaomija praktično ni možnosti za povezovanje telefona s televizorjem, razen za uporabo tehnologije WiDi. Brezžični zaslonponuja kul stvar, da ne samo predvajanje avdio in video na televiziji ali računalniku, ampak tudi podvoji, kaj se dogaja na zaslonu, mati, tako rekoč, drugi monitor. Eden od pozitivnih elementov te tehnologije je enostavna povezava. Toda pogoji za tehnologijo so tesni, in če se odločite za uporabo te funkcije na pametnem telefonu, potem pri nakupu nove tehnologije določite, ali naprava izpolnjuje tehnične zahteve za priključitev na WiDi.

  Sorodne publikacije