Mere pogonov: sorte, značilnosti, nasveti za izbiro

Na kaj kupci namenjajo pozornost pri nakupu bliskovnega pogona? Nekateri upoštevajo sodobno in hkrati nenavadno obliko nosilca medijev. Drugi, ki želijo prihraniti denar, poskušajo najti veliko količino pomnilnika za nižjo ceno in s tem izgubiti visoke hitrosti. In samo enote razumejo, da najpomembnejša stvar ni velikost bliskovnega pogona ali njegova zasnova, temveč specifikacije, ki so potrebne za hiter prenos podatkov.

Ta članek vam bo pomagal izvedeti več o flash diskih: kakšen je to datotečni sistem, kakšna je velikost gruče pri oblikovanju bliskovnega pogona, kako lahko določite njegovo hitrost in resnični volumen. Prav tako, zahvaljujoč znanju, se boste naučili, kako izbrati pravi bliskovni pogon, pri čemer pazite, da ga nekateri ljudje izgubijo iz vida.


Poleg vsega navedenega se boste iz tega naučili, kako neodvisno preveriti hitrost vašega bliskovnega pogona. Na žalost pa taki proizvajalci podatkov ne prikažejo primera bliskovnega pogona ali škatle, zato morate včasih sami ugotoviti.

Nekaj ​​besed o bliskovnih pogonih

Eden prvih pogonov je leta 2000 ustvaril izraelsko podjetje M-Systems. Leto prej, aprila, je bil podpisan patent za bliskovni pogon, leto kasneje pa je bil predstavljen prvi izvod. Bliskavice so bile imenovane DiskOnKey, in je bilo prodano pod logotipom ameriškega podjetja IBM. V istem letu je Trek Technology zagotovil kopijo prvega bliskovnega pogona, samo poddrugo ime - ThumbDrive, ki je imel svojo velikost 8 MB. Trek Technology je lahko prevzel globalni trg, vendar je izgubil veliko tožb, ki so jih vložile družbe iz drugih držav.


Proizvajalci

V obsežnih prostorih interneta je mogoče najti veliko različnih nosilcev medijev in vsak od njih ima svoje oboževalce. Bolj priljubljene blagovne znamke so Adata in Kingston. Zaslužili so njihovo zaupanje zaradi visoko kakovostnih in hitrih izdelkov. Poleg tega Adata in Kingston skrbita za svoje občudovalce. Kako? Na primer, Adata nenehno posodablja informacije o tehničnih zmogljivostih hitrih flash pogonov. Zahvaljujoč temu lahko vsak dan gledate najnovejše novice, ki se pojavijo na internetu. Kot je za Kingston, prav tako skrbi, da vsakdo, ki želi, lahko preveri hitrost kopiranja in branja katerekoli flash kartice, ki jo je kupil. Trenutno so te informacije v formatu PDF v odprtem dostopu, zato jih lahko uporabljajo vsi. Poleg Adate in Kingstona so tudi drugi proizvajalci, ki si zaslužijo zaupanje. Med njimi so Power, Transcend, Sandisk, Apacer in drugi. Nedvomno ima vsaka od njih svoje prednosti, vendar ni treba izbrati naprave, ki se zanesejo izključno na blagovno znamko. Vsako podjetje, ki proizvaja USB pogone, ima tudi slabe izdelke ali, blago rečeno, manj kakovostno. Zato vedno najprej bodite pozorni na tehnične lastnosti in šele nato na lep dizajn.

Velikost bliskovnega pogona

Pogosto lahko najdete informacije o količini bliskovnega pogonaali na embalaži. Ampak kaj velikost bliskovni pogon izbrati? Zdaj mnogi imajo idejo, da več, tem bolje. Vendar so te informacije napačne. Zakaj? Prvi razlog je dodatna izguba denarja. Kupili boste bliskovni pogon, na primer 64 GB (gigabajtov) in uporabili boste manj kot polovico. Zato boste vnaprej določili, katera največja velikost pogona potrebujete. Drugi razlog je izguba moči. Če si prizadevate za velik obseg in hkrati nizko ceno, upoštevajte, da je lahko hitrost kopiranja podatkov zelo nizka. Tudi če uporabljate celotno količino bliskovnega pogona, boste veliko časa porabili za prenos velikih datotek. Bolje je, da kupite zunanji trdi disk, ki vas bo zadovoljil z velikim volumnom 1 terabajta) in relativno nizko ceno. Ampak, če potrebujete bliskovni pogon, potem upoštevajte, da prihajajo v naslednjih kategorijah:
 • 4-16 GB - majhen volumen, poceni.
 • 16-64 GB - visoka kakovost in ugodna cena.
 • od 128 GB - za nujno potrebo in po visoki ceni.
 • Kot že omenjeno, mora biti velikost bliskovnega pogona skladna s posebno nalogo. Ne gredo za velike količine, saj boste izgubili veliko denarja in dobili blago nizke kakovosti.

  Funkcije za visoke hitrosti

  \ t
  Proizvajalci na embalaži ali na embalaži na splošno navedejo samo količino vgrajenega pomnilnika. Dodatne informacije morate preveriti sami. Ampak, na srečo, obstaja nekaj vestnih proizvajalcev, ki še vedno kažejo tehnične parametre.
  Če ste že kupili bliskovni pogon in na njem ni določena hitrost branjain kopirate podatke, nato pa jih lahko sami preverite s posebno programsko opremo, ki shranjuje rezultate testiranja najnovejših modelov različnih blagovnih znamk.

  Koristne stvari

  Da bi napredovale svoje izdelke in dosegle naslednjo raven na svetovnem trgu, mnogi proizvajalci flash pogonov na svoje naprave namestijo dodatne funkcije. Zahvaljujoč takšni marketinški potezi je veliko znanih blagovnih znamk uspelo ne le uspešno izpeljati svoje izume, temveč tudi veliko oboževalcev. Katere so dodatne funkcije?
  Ena izmed najbolj priljubljenih novosti je biometrija, z drugimi besedami, oprema je opremljena s čitalnikom prstnih odtisov. Ta funkcija je potrebna samo, če delate z zelo pomembnimi dokumenti, ki zahtevajo dodatno zaščito. Bliskovni pogon s tem skenerjem bo stalo veliko več kot običajni pogoni. Druga ne manj koristna možnost je stiskanje podatkov. Ta funkcija poveča gostoto shranjevanja podatkov, tako da ne dobi prostega prostora. Ampak ne bi smeli misliti, da vse te dodatne programske opreme ne vpliva na delovanje bliskovnega pogona.

  Primer bliskovnega pogona

  Še en dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri bliskovnega pogona. Zakaj ga potrebujete? Praviloma številni pogoni zaradi zunanjih poškodb pridejo v slabe navade. Zakaj se to dogaja? Da bi bolje razumeli to, poglejmo podrobno, katere vrste primerov so:

 • Odprite konektor. Ta vrsta primerov je bolj ranljivazaradi fizičnih poškodb, saj kontaktne plošče ne varujejo ničesar. Običajno so ti pogoni zelo poceni in lahko hitro izginejo.
 • Odstranljiva zaporka. To je verjetno eden od najbolj priljubljenih vrst priključkov. Kape so lahko iz plastike ali gume. Uporaba gume bo zagotovila višjo raven zaščite pred vlago in prahom, plastika pa bo bolje obvladovala fizične poškodbe.
 • Palica. Takšna konstrukcija je pritrjena na telo in se lahko obrne v različnih smereh, s čimer se zapre kontaktne plošče. Ima precej šibko raven zaščite pred zunanjimi dejavniki in se pogosto zlomi zaradi slabe fiksacije.
 • Kot ste verjetno opazili, je najboljša vrsta ohišja odstranljiva. Ta konstrukcija je lahko izdelana iz plastike, gume ali kovine. Kateri od njih najraje, vsak odloči zase.

  Raznolikost grozdov

  Verjetno so se vsi vsaj enkrat soočili s procesom oblikovanja flash pogonov. In ta proces ni težaven, ker je popolnoma avtomatiziran. Toda preden ga zaženete, sistem omogoča uporabniku, da izbere velikost grozda. Grozdi - to je vrsta polj, ki vsebuje potrebne informacije. Pri formatiranju pogonov flash velikost grozda je odvisna od izbranega datotečnega sistema. Vsak sistem ima največjo in najmanjšo velikost. Na primer, velikost grozda pri formatiranju bliskovnega pogona v fat32 je lahko od 1024 do 32 kb.

  Kaj je treba upoštevati pri izbiri grozda

  Najprej, velikost grozda je odvisna od velikosti datotek, na katere boste kopirali.bliskovni pogon Če so po obsegu nepomembni (besedilni dokumenti, slike itd.), Lahko razdelite celice po 16 KB ali manj. Če torej želite prenesti velike datoteke na bliskovni pogon (filmi, igre, glasba itd.), Je najbolje, da izberete največjo velikost grozda.
  Zakaj morate vedno izbrati grozd? Hitrost kopiranja podatkov bo odvisna od pravilne velikosti. Ko izberete velikost grozda, bo datoteka, ki jo boste namestili, zavzela ves preostali prostor. Na primer, ste izbrali gruče po 16 KB, velikost datoteke pa je 6 KB. Vsak grozd lahko vsebuje samo eno datoteko, zato pri kopiranju informacij prost prostor (v tem primeru 10 KB) ni zapolnjen z drugo datoteko, pač pa je prazen. Zaradi tega bo hitrost kopiranja veliko počasnejša, kot če bi izbrali grozde ustrezne velikosti.

  Nasveti za izbiro

  Kaj menite, da je izredno pomembno pri nakupu flash pogonov? Po ceni ali oblikovanju? In morda hitrost branja informacij, obseg in vrsta primera? Seveda je zasnova bliskovnega pogona in njegovih stroškov prav tako pomembna, toda najprej je bolje pogledati tehnične lastnosti, ampak šele nato izbrati dobro zasnovo in ustrezne stroške. Tudi če dovolite financiranje, si lahko ogledate tudi uporabno programsko opremo, ki lahko poveča resnično velikost bliskovnega pogona ali zagotovi bolj zanesljivo zaščito. Ampak ne pozabite, da lahko takšne lastnosti močno vplivajo na hitrost njegovega delovanja.

  Zaključek

  Zahvaljujoč temu člankuseznanil z različnimi vrstami flash diski, se naučili pravilno identificirati ustrezne grozda, ki temelji na velikosti enote distribucije bliskovnega pogona, se je naučil, da nam takšne moderne naprave omogočajo enostavno prenašanje velike količine informacij v majhno napravo. Prav tako ste morda ugotovili, kakšno velikost potrebujete za bliskovni pogon, katere skupine in kaj je telo (odprt konektor, odstranljivi pokrovček in nosilec). Zdaj lahko varno iti v trgovino in kupiti koristno napravo.

  Sorodne publikacije