Devil May Cry 5: Stara pravljica je nov način

Ena izmed najbolj priljubljenih iger na začetku tega stoletja je serija Devil May Cry. Posebna frustracija je povzročila tretji del. Čeprav ni zelo kul grafika, je po mnogih šteje najboljši v seriji. Bilo je veliko govoric o petem delu v omrežju. In sprostitev je potekala. Igra je bila izdana sredi januarja 2013. Vendar pa je ime projekta naredil malo zmeden igralci računalniških iger. Vsi so pričakovali Devil May Cry 5, vendar je dobil DmC: Devil May Cry. Capcom je izdal igro za vse priljubljene platforme: PC, Sony PlayStation 3 in X-Box 360.

Velike spremembe

Treba je opozoriti, da je igra premaknjena v sodobnejši svet. Zdaj ni japonske barve, viktorijanskih mest in elementov animeja. Igra Devil May Cry 5 se začne z dejstvom, da dekle najde protagonista in prosi za pomoč. Seveda se strinja in njihov skupni pohod se začne na Mundusu.

Slasher je doživel veliko sprememb. Glavna stvar je Dantejev videz. Če je v prejšnjih različicah imel srednje dolge bele lase, je Devil May Cry 5 imel črne kratke lase. Dante je ljubitelj dobrega pitja in zabave. Tudi zdaj nosi majico pod plaščem. Edina stvar, ki ostane nespremenjena, je ogromen meč za hrbtom, ki pomaga Nefilimu, da se ukvarjajo z množico demonov.

Stara pravljica na nov način

Nihče ni bil dramatično nov od Devil May Cry 5. Prehod je veliko spominov. Demoni so začeli zasužnjevati družbo prek medijske kulture. Čiščenje možganov je posledica pijačeimenovano "izkopano".
Treba je opozoriti, da je bila igra prav tako predmet pomembnih sprememb. Ustvarjalci so se odločili, da bodo tvegali in odstranili videoposnetke, ki so imeli zelo rad igralce v preteklih igrah. Valjarji so zamenjani z interaktivnimi dogodki. Video igra v igri je prisotna za promocijo ploskve.

Bojni sistem

Igralnost je bila nekoliko spremenjena, vendar je sledljivost podobna prejšnjim različicam. Razvijalci so naredili, kar so od njih pričakovali. Glavnemu junaku so dovolili, da je uporabil več vrst orožja naenkrat. Novo orožje je sekira, rokavice, pljuvanje in metanje koles. S pritiskom na ključ stavke Dante udari v meč in ko pritisne levo ali desno sprožilce, istočasno uporabi dodatno orožje. Takšna inovacija vam bo omogočila, da razširite število možnosti v bitki z različnimi sovražniki.
Dva nova načina bojevanja vam omogočata, da naredite gibe bolj dinamične. Poleg tega obstajajo taki tekmeci, ki jih lahko premagamo le v demonskem ali angelskem načinu. Različne pištole vam omogočajo, da ustvarite različne kombinacije, ki vam bodo pomagale uničiti sovražnika, ne da bi povzročili en sam udar.
Kompleksnost igre
Nizke stopnje težavnosti, ki so na voljo v začetni fazi, lahko imenujemo minus Devil May Cry 5. Prvič za izkušene igralce je videti kot vadba. Po zaključku ploskve bodo odprli 4 nove modele, ki bodo dali nova čustva tudi najbolj izkušenim igralcem Devil May Cry.

Zavrnitev ugank

Ne moremo reči,da je serija Devil May Cry le plašč. Nephilimove bitke s sovražniki vzamejo le polovico igre. Prejšnje različice serije so se razlikovale v tem, da so imele veliko elementov platformerja in različnih ugank, pri čemer so morali nekateri od njih dolgo zlomiti glavo.
Ustvarjalci novega dela so se odločili zapustiti uganke, osredotočiti svojo pozornost na skakanje, letenje in druge elemente. Zahvaljujoč odlični lokaciji, premišljeni do najmanjših podrobnosti, so razvijalci dosegli še večji učinek. V Limbiju so vsi nenehno v gibanju. Stavbe se lahko spremenijo v koridorje. Seveda taka transformacija ne more storiti brez pojava različnih pasti in demonov. Obstajajo tudi trenutki, ko se čas ustavi, zemljišče je razdeljeno, glavni junak pa se mora zateči k temu, da bi skušal pobegniti s skoki na strehah vozil.
Posebno in edinstveno vzdušje v igri ustvarja odlično izbrana glasba. Glasbena podpora se resnično izvaja na najvišji ravni. Moderni kovinski in elektronski slog so idealni za norost, ki se pojavi na zaslonih, medtem ko Dante prevzame s sovražniki.

Majhni minusi

Ni predvideno v DmC: Devil May Cry 5 Ruski glasovni govor. Zato morajo igralci, ki ne govorijo angleško, brati podnapise. Vendar je treba opozoriti, da so neuradni dodatki k igri, ki vsebujejo rusko glasovno delovanje, še vedno tam. Ko govorimo o dodatku k DmC: Devil May Cry, lahko opazimo, da je eden izmed prvih izšel mod, ki je zamenjal videz protagonista - s črno.spet je postal najljubša blond dekle v plašču na golem telesu.
Še ena nadležna stvar je pomanjkanje razvoja junakov in majhno število šefov. Šefi so se spomnili prejšnjih iger serije, še posebej četrtega dela, kjer so se mnogi izmed njih lahko borili dvakrat: igrali sta se Nero in Dante. Devil May Cry 5 bo zadovoljil igralce s samo dvema šefoma, na katere se lahko osredotočite. Ostalo - navadni demoni, kar je toliko v igrah tega žanra.

Sorodne publikacije