Kako okrepiti mikrofon na Windows 10 na različne načine?

Windows 10 privzeto ne vključuje največje glasnosti mikrofona, tudi če nastavite vse nastavitvene drsnike na maksimum. Spodaj lahko izveste, kako izboljšati mikrofon na Windows 10 na več načinov - s standardnimi sredstvi in ​​s programsko opremo drugih proizvajalcev.

Standardna konfiguracija operacijskega sistema

Najprej bomo poskušali ojačati mikrofon v nastavitvah OS. Če želite to narediti, sledite naslednjim navodilom:
 • V opravilni vrstici morate poiskati ikono zvoka in jo klikniti z desno miškino tipko. V meniju izberite »Odpri nastavitve zvoka«.
 • V odseku "Uvod" najdemo gumb "Lastnosti". Želeni mikrofon mora biti aktiven.
 • V oknu odprite razdelek "Ravni" in nastavite lestvico na največjo vrednost. Tukaj lahko najdete tudi ločeno skalo, imenovano "krepitev mikrofona". Vendar pa ga ne priporočamo, ker je zvok izkrivljen in bo prišlo do dodatnega hrupa, zlasti pri uporabi poceni mikrofonov.
 • Zdaj pojdite na zavihek »Izboljšanje« in vklopite »Zmanjšanje hrupa« in »Izklopite odmev«.
 • Če želite poslušati rezultat, pojdite na zavihek z istim imenom in vključite element »Poslušaj iz te naprave«.
 • Nastavitve gonilnika

  Glede na parametre vaše zvočne kartice bo v računalniku nameščen poseben gonilnik s pripomočkom, ki vam omogoča okrepitev.mikrofon v operacijskem sistemu Windows 10. Običajno se zažene z začetkom operacijskega sistema. Z uporabo ikon v opravilni vrstici odprite program.


  Tukaj boste videli priključene naprave in s pomočjo izbirnikov glasnosti lahko nastavite ne samo izhod, ampak tudi vhod zvoka. Na voljo so tudi zvočni učinki, izenačevalnik in še več.

  Programi tretjih oseb

  V tem primeru je vse odvisno od programa, ki ga uporabljate. Če na primer snemate zvok za kasnejšo uporabo v videoposnetku, vam bo Audacity pomagal. Lahko zajame tok iz katere koli povezane naprave in fino prilagodi nastavitve zvoka. Program ima veliko nastavitev. Uporabnik lahko preklaplja med mono, stereo zvokom, prikazom ojačanja, nivojem signala itd. Na ta način lahko mikrofon nastavite na Windows 10. Audacity ni edini te vrste. Adobe Autodision, Nero WaveEditor, Free Audio Maker in podobna programska oprema so lahko odlična alternativa. Če ste opravili vse postopke za ojačanje mikrofona, vendar je zvok še vedno tih, je morda problem nizka izhodna raven. Za rešitev težave lahko uporabite pripomoček Sound Booster.

  Sorodne publikacije