Frameless Phone: Koncept, zajet v realnosti

Na področju mobilne tehnologije, kot v vseh drugih, mod mod. Ko koncept, ki ga je izumil proizvajalec, ne le navdušuje domišljijo, temveč opravlja tudi objektivno potrebne funkcije, je utelešena v življenju. Telefon brez okvirja ima elegantno obliko in z izključno uporabnostnega vidika vam omogoča uporabo celotne sprednje strani naprave za predvideni namen. Ni presenetljivo, da taki pametni telefoni postajajo vse bolj in bolj očitni kot trend. Prve skrivne zahteve uporabnikov so upoštevali japonski razvijalci. Takoj dve mobilni telefoniji - Sharp in Sony - sta izdali pametne telefone brez okvirja. Kitajski proizvajalci so prišli do njih: ZTE, Elephone in Xiaomi so izdali modele brez stranskih robov. Elephone je ponudil to obliko karoserije in za relativno kratek čas izdal celo vrsto modelov. Vodilni na trgu mobilne tehnologije se je odločil, da ne bo zaostajal za Samsungom, saj je izdal Galaxy S6 Edge, elegantno zaokrožil rob zaslona na obe strani.


Glavni brezramochnye telefoni 2016-2017

Že omenjeno, je Elephone postal eden od navdušencev pri oblikovanju in izdelavi telefonov brez okvirja. Izšel je prvi model - Elephone S3 je poceni in ima odlično kamero in dobro splošno zmogljivost za svojo ceno. Brez izpusta iz proizvodnje S3, podjetje proizvaja podobno zasnovo v Elephone S7, ki je zasnovana za nižji cenovni segment. Prav tako podjetje napoveduje svoj vodilni model - telefon brez okvirja Elephone P9000. Pametni telefon preseneti ne le s čudovitim dizajnom, temveč tudiinovativen zaslon LTPS, 64-bitni, osemjedni čip MediaTek.


Ulefone Future - na podlagi imena modela lahko razumete, kaj vidijo njegovi prihodnji proizvajalci. Z njimi se strinjajo priljubljeni prodajalci tehnologije GearBest. Pametni telefon je bil imenovan za eno glavnih odkritij leta 2016.
Eden od najbolj pričakovanih je bil Fia Mia Xiaomi Mi Mix. Njegov zaslon zavzema več kot 90% sprednje plošče, keramični zadnji pokrov pa dopolnjuje učinek wow valovanja. Oživimo pionirje - Sony in Sharp.

Sony Xperia XA /Sony Xperia XA Ultra

Sony Xperia XA ni imela vloge lokomotive, ki bi družbi vzela prvo mesto povpraševanja potrošnikov. Kljub temu je ta relativno poceni frameless telefon, ki ga lahko imenujemo poenostavljena različica vodilne Xperia X, pritegnil pozornost številnih novih navdušencev. Kot vsi modeli Sony, ima super-sočen zaslon, šesto različico Androida in osemjedrni procesor True8Core, ki lahko podpira celotno bogato funkcijo pametnega telefona.
Leta 2017 je na novo izdani Sony Xperia XA Ultra uspel potisniti svojega predhodnika. "Ultra" v primerjavi s svojim predhodnikom ni tako neresen kot bi bilo zaželeno. Prikazni okvir je viden, kljub temu pa je proizvajalcu uspelo prilagoditi 6-palčni zaslon standardni širini za pametne telefone s 57-palčnimi zasloni. Sonyjevi nemočni telefoni se ne razlikujejo le po velikosti zaslona. Xperia XA Ultra ima več pomnilnika, izboljšano kamero in seveda višjo ceno.

Sharp Crystal X /Corner R

Inovatorji na področju oblikovanja brez okvirjaSharpovi strokovnjaki so postali pripomočki. Frameless telefon Sharp Aquos Crystal X se razlikuje od vseh drugih brezplamenskih naprav brez zgornje meje. Tako so razvijalci lahko postavili 55-palčni zaslon v primeru z dimenzijami, ki so skupne 5-palčnemu telefonu. Za to so morali inženirji revidirati celo dinamiko naprave.
Sharpovo podjetje ni bilo utrujeno od presenetljivih oboževalcev oblikovalske tehnologije in pred kratkim je predstavilo koncept pametnega telefona, ki ga lahko v polnem pomenu imenujemo frameless. Forum CEATECH-2016 je označen kot Sharp Corner R. Podatki o pametnem telefonu in načrtovani datum izdaje še niso objavljeni.

Kakšna je prihodnost telefonov brez plamena?

Najbližji konkurenti iPhoneu 7 že uvajajo svoje vrhunske modele telefonov brezramochnye. Na podlagi notranjih informacij, združenih v samem podjetju, lahko sklepamo, da Apple, ki je navajen, da bo na mobilno povprašal, ne bo opustil te zamisli. Verjetno je, da bo naslednja, predstavljena na deseto obletnico iPhone-a, prikazana brez okvirja.

Sorodne publikacije