Slušalke so bile tišje za igranje: možne težave, načine, kako jih popraviti, povratne informacije

Težave s slušalkami se pogosto pojavljajo. To je pogosto posledica slabe kakovosti izdelkov. Ni vedno proizvajalec namenja veliko pozornosti ustvarjanju slušalk. Še posebej, ko gre za proračunske modele. Čeprav lahko tudi najcenejše možnosti služijo več let. Praviloma vrednost ne igra vedno ključne vloge. Včasih se uporabniki pritožujejo, da so bile drage slušalke tišje za predvajanje ali popolnoma razpokane. Ne paničite takoj. Včasih se lahko odločite sami.

Vzroki okvar

Pomembno je začeti z vzroki za motnje v delovanju: kaj lahko in kaj od njih pričakujejo. Če so slušalke tišje za predvajanje, se lahko težava skrije v napačno delovanje. Seveda je malo verjetno, da bo nekdo namerno potopil slušalke v vodo ali jih vrgel v pesek. Vse to bo nedvomno privedlo do zapletov, s katerimi najverjetneje ni mogoče storiti ničesar.


Vendar pa obstajajo manjše okvare, ki lahko ovirajo delovanje naprave. Na primer, slušalke so začele delovati tišje, ker so dobile kapljice vode itd.
 • demagnetiziran zvočnik;
 • tuji odpadki;
 • težave z napravo, na katero so priključene slušalke;
 • mehanske poškodbe.
 • Seveda je lahko ta seznam daljši. Na primer, ne morete izključiti zakonske zveze, s katero se pogosto srečujeteproračunskih modelov.
  Popravki zgornjih težav bodo sami po sebi težki. Brez ustreznih veščin je nemogoče preveriti demagnetiziran zvočnik ali kontaktno zaporo. Ampak resno rešiti težavo z odpadki in napravo, s katero so priključene slušalke.


  Stiki z žico

  Tako je zaprtje stika ali njegove zakonske zveze pogost problem. Še posebej, ko gre za vtič. Slabše slušalke so še posebej nagnjene k tej okvari, saj so izdelane iz slabih materialov. Večina vakuumskih modelov se pogosto uporablja vsak dan. Vtič je upognjen, raztrgan in umazan. Vse to ga ne vpliva na najboljši način. Sčasoma obstajajo težave. Zgodi se, da zvok popolnoma izgine in včasih opazite, da so se slušalke tiho predvajale. Težava s tem problemom je, da na zunanji strani ni nobenih znakov, vendar je notranjost žice prešla, kar je privedlo do takšne okvare.

  Reševanje problemov z žičnimi kontakti

  Najpogosteje je vtič neraztegljiv element. Ne more se odviti ali priklicati. V tem primeru lahko kupite novega in ga zamenjate s starim. Seveda ta možnost vključuje spretnost spajkanja. Samo odrežite vtič, da se ne zatakne.
  Če tega ne morete opraviti sami, boste morali nositi slušalke za popravilo. In to storiti racionalno samo, če je slušalka res draga. Ugodne slušalke je lažje zavreči.

  Lomljenje spajkanja

  To je še ena težava, ki lahko povzroči, da se slušalke utišajo. Na žalost, celo cestaslušalke so lahko slabo varjene. To je posledica dejstva, da proizvajalec skuša vse rešiti. Seveda poskuša porabiti manj za zbirke in materiale.
  To je pogosto tudi posledica tržne odločitve. Če najdemo dobro napravo, jo lahko uporabljamo že vrsto let. Vsi uporabniki ne sledijo modi. Toda tak položaj je neugoden za proizvajalca. Zato je potrebno ustvariti naprave, ki ne bodo delovale večno. Slab spajkanje lahko povzročijo okoljski predpisi. V tem primeru proizvajalci uporabljajo tiste komponente, ki ne škodujejo okolju. Toda pogosto so taki materiali krhki in kratkotrajni.

  Popravilo loma loma

  V tem primeru lahko težavo ponovno odpravite sami. Če razumete, kako delujejo slušalke, jih lahko poskusite razstaviti in nadomestiti spajkanje. Toda ta rešitev ni vedno mogoča, saj nekateri modeli slušalk zagotavljajo armaturne plošče. Uporabnik med popravilom lahko poškoduje druge predmete, ki jih ni mogoče popraviti. V tem primeru se lahko obrnete tudi na servisni center ali kupite nove slušalke.

  Prelom kabla

  Ta problem pripada mehanskemu. Mnogi ne razumejo, zakaj so se slušalke začele tiho predvajati, čeprav bi lahko bil glavni vzrok prekinitve kabla. Včasih jo lahko opazimo s prostim očesom, včasih pa je treba razmazati, ker je prišlo v notranjosti lupine. Mimogrede, tak problem se pogosto pojavi s hudo fizično obremenitvijo žice. Na primer, močno ste vstaliali za kljukico, potem pa je prišlo do napetosti in preloma v notranjosti. Če za računalnikom uporabljate slušalke in je žica tako dolga, da jo pogosto zamenjujejo z vašimi nogami, lahko z njim udarite v stol in ga ustrezno poškodujete.

  Popravljanje preloma kabla

  Če pride do okvare, je rešitev ena stvar - popolnoma zamenjati kabel. Seveda tega ni lahko storiti sami, še posebej, če nimate pravih veščin. Zato mnogi kličejo servisni center. Vendar morate razumeti, da če je žica zelo tanka, se bo v prihodnosti pogosto pojavljala s podobnimi težavami. Slušalke je lažje zamenjati z novimi.

  Voda ali smeti

  Kaj naj storim, če se slušalke začnejo tiho predvajati? Mogoče imajo vodo ali smeti. To je najpogostejši vzrok težav. Nekatere slušalke se lahko poškodujejo tudi po tem, ko zadenejo nekaj kapljic vode ali nakopičijo malo prahu. Če hitro izvedete vse potrebne korake, lahko težavo odpravite sami.

  Kaj storiti, če obstaja voda?

  Najprej morate posušiti slušalke. To lahko storite na več načinov. Poskusite jih položiti poleg tople baterije. Ampak v nobenem primeru ne od vrha. Baterija je lahko zelo vroča in poškoduje kartico v napravi. Lahko pa slušalke pošljete v paket s suhim rižem. Corn hitro absorbira vlago in po enem dnevu lahko odvzame vse odvečne vode, ki je bila v slušalkah. Ampak tukaj je vredno razumeti, da je oksidacija stikov zelo hitra. Če prviČez nekaj tednov bodo slušalke še vedno delovale pravilno, potem boste kasneje opazili težave s hrupom. To bo tiho, naprava bo brenčanje ali brenčanje. V tem primeru bodo lahko pomagali strokovnjaki v servisnem centru.

  Kaj storiti, če se smeti zbirajo?

  Amuleti bodo sčasoma onesnaženi. Potrebno je razumeti in skrbeti zanje vnaprej. To se zgodi, da so se slušalke začele tiho igrati na telefonu, ker je bila mreža zamašena s prahom in prahom. Sčasoma boste opazili, da je ena slušalka postala mnogo tišja.
  V tem primeru jih morate sami očistiti. Za to morate vzeti vodikov peroksid. Mora izpirati mrežo pred umazanijo. Lahko jih očistite v poljubni prostornini, na primer v pokrovu steklenice. Glede na strukturo boste morali na različne načine plavati slušalke. Če je omrežje mogoče ločeno očistiti, ga je treba najprej odstraniti. Če to ne deluje, lahko poskusite rešiti mrežo s slušalkami, tako da voda ne bo udarila v zvočnike. Po čiščenju je pomembno, da trak obesite navzdol, tako da ostane vlaga nedotaknjena. Suši se več kot eno uro.

  Težave z napravo

  Vendar pa ni vedno možna okvara zaradi slušalk. Včasih je naprava, na katero so priključeni, napaka. Če so na primer slušalke tišje za predvajanje v računalniku, jih poskusite povezati s telefonom ali drugim računalnikom. Mogoče so nastavitve zvoka v sistemu spodletele, zato se zdi, da je slušalka počila. Če je na drugi napravi,če slušalke dobro delate, morate nastaviti računalnik. Če ni prišlo do sprememb, boste morali vzrok iskati neposredno v slušalki.

  Reviews

  Težave s slušalkami - to ni najbolj redka težava. Tisti, ki pogosto poslušajo glasbo, se pogosto zamenjujejo s slušalkami. Nekatere proračunske slušalke ne živijo dva meseca. Tudi dragi modeli se lahko zlomijo.
  Večina uporabnikov, ki se soočajo s tem vprašanjem, pravijo, da redko povezujejo slušalke za popravilo. Najpogosteje odvržejo zlomljeno napravo in pridobijo novo. Seveda, če ni draga slušalka, še posebej igra. V tem primeru se morate obrniti na servisni center. Uporabniki, ki poskušajo popraviti slušalke sami, še manj kot tisti, ki gredo v servisni center. To je posledica dejstva, da vsi ne potrebujejo orodij in spretnosti, da bi se spopadli z okvaro.

  Sorodne publikacije