Windows Internet Explorer 7 je priljubljen in funkcionalen brskalnik

Windows Internet Explorer 7 je daleč eden najbolj priljubljenih internetnih brskalnikov po vsem svetu. Prvič je ta program prišel na videl že v letu 1995. Danes skoraj polovica obiskovalcev svetovnega spleta uporablja ta brskalnik iz znanega Microsoftovega podjetja.

Prednosti programa

IE brskalnik sedma različica razlikuje izboljšano stabilnost, izboljšano funkcionalnost, bolj priročen in ergonomski vmesnik. Po mnenju uporabnikov se le redko obesi, zato je nameščen na šibkih računalnikih. Explorer pravilno prikazuje vse moderne spletne strani: spletne kinematografe, velike portale, socialne mreže itd. Številni dodatki, ki jih je mogoče prenesti s spleta, omogočajo Internet Explorer za vsestransko orodje. Enostavno je iskanje in ogled filmov, ustvarjanje fotografskih albumov, shranjevanje datotek na oddaljene in lokalne pogone.


Vendar pa je vredno reči, da je v zadnjem desetletju zamisel korporacije izgubila nekaj svojih prejšnjih priljubljenosti. Delež uporabnikov prejšnjih različic Internet Explorerja v letu 2002 je bil veliko večji. Če pogledate razmerje v odstotkih, se je znamka znižala na osemdeset pet odstotkov. To je Microsofta spremenilo v vodilno podjetje na področju programske opreme.

Konkurenti spletnega brskalnika

Do leta 2009 so se razmere poslabšale. Potem na trgu skoraj sočasnoBilo je takih velikanov, kot so Mozilla Firefox, Safari (ideja Applea, ki je predstavljala precej velik del trga), Google Chrome, Opera.
Naraščajoče povpraševanje po Internet Explorerju 7 je bilo predvsem posledica dejstva, da je bil ta internetni brskalnik vgrajen v Windows (operacijski sistem istega podjetja). Program se nenehno nadgrajuje in se še vedno aktivno razvija. Tudi danes še naprej tekmuje z vsemi močnejšimi brskalniki.

Ne samo, da oboževalci Microsoftov izberejo IE

Leta 2018 večina uporabnikov interneta uporablja operacijski sistem Windows, z njim in Internet Explorerjem 7. Microsoftovi oboževalci ta brskalnik izberejo popolnoma namerno, nekdo drug pa ga uporablja preprosto zato, ker ne ve za obstoj drugih opazovalcev. Do danes je najnovejša različica tega internetnega brskalnika IE 10. Njegova glavna razlika od prejšnje je popolna podpora kaskadnih slogovnih slogov tretjega sloga (CSS3). Poleg tega je novi Explorer precej bolje povezan z javascriptom, vendar ima zelo resno pomanjkljivost. Lahko se izvaja samo v operacijskem sistemu Windows 7 ali novejšem.

Sorodne publikacije