Kako odpreti pristanišče v Tunnglu: Več velikih boj

Znani igralci računalniških iger verjetno vedo, da gre za virtualni Tunngle adapter. Uporablja se za organiziranje iger v multiplayer načinu. Zdi se verjetno, da takim uporabnikom ne bo treba razlagati, kako odpreti vrata na Tunngle v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem sistemu. Za vse ostale je predlagano podrobno navodilo z uporabo več možnosti za ukrepanje. Treba je opozoriti, da so načela delovanja in konfiguracije adapterja, ki predstavljajo virtualni omrežni emulator VPN, zelo podobna tistim, ki se uporabljajo za odjemalca Hamachi. Torej, če imate vsaj začetno idejo o nameščenih možnostih, ne bi smelo biti težav pri konfiguraciji vrat.


Predtestiranje povezave

Izhajamo iz dejstva, da je program nameščen. Možnosti za odpiranje vrat so lahko tri:
 • neposredno odpiranje vrat 11155 na usmerjevalniku;
 • odpiranje drugega aktivnega pristanišča;
 • odprtje vrat ob uporabi žične povezave.
 • Po začetku programa v glavnem oknu je treba paziti na predhodni preizkus povezave. Možno je, da odpiranje pristanišča sploh ne bo potrebno. Če želite začeti testiranje, morate pogledati majhen smeška, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu.
  Rezultati so lahko sestavljeni iz treh različic sporočil, označenih z določenimi barvami (kot signali semaforja):
 • zeleno - odlično stanje povezave;
 • rumena barva ni najboljšalahko igrate;
 • rdeča - ni povezave in potrebujete odprta vrata.
 • Kako odpreti vrata v Tunngle: preverite stanje vrat

  Ko je povezava odpravljena. Zdaj morate preveriti samo vrata (ponavadi 11155 - Tunngle deluje preko njega z uporabo UDP protokola).


  To storite tako, da vstopite v meni nastavitev in izberete točko parametra, nato pa kliknete gumb za preverjanje v delu usmerjevalnika, ki se nahaja v sredini okna. Če se odkrijejo težave, bo program prikazal ustrezno sporočilo o napaki (najpogosteje 2-102). Na splošno se morajo vsa sporočila, ki se razlikujejo od potrditve zmogljivosti pristanišča, odpreti. Toda kako naj odprem pristanišče v Tunnglu? Najprej poglejmo, katere nastavitve lahko neposredno spreminjamo na usmerjevalniku.

  Kot v Tunnglu, odprite vrata 11155 na usmerjevalniku

  . Najprej se morate prijaviti v spletni vmesnik usmerjevalnika tako, da v naslovno vrstico katerega koli brskalnika vnesete naslov, ki ga lahko vidite na zadnji strani naprave (običajno 1921680.1 ali 1.1) in vnesete prijavo z geslom - pri obeh poljih praviloma prihaja z admin.
  Opomba: Če ne poznate naslova, v ukazni poziv vnesite ipconfig in kopirajte naslov glavnega prehoda. Istočasno zapišite svoj IPv4 naslov (potreben bo kasneje).
  Torej, kako odpreti vrata skozi Tunngle na usmerjevalniku? To storite tako, da izpolnite obrazec, kot je prikazan na spodnji sliki, in v polje IP IP vnesite svoje, nato pa shranite spremembe. Po tem se odpre odprta vrataseznamu. Stanje lahko ponovno preverite v samem programu (prikaže se potrditveno sporočilo).

  Uporaba aktivnega vmesnika

  Oglejmo si, kako odpreti vrata v Tunngleu s katerim koli drugim aktivnim vhodom (na primer namenskim odjemalcem torrent). Za testiranje in generiranje vrat je najbolje uporabiti program uTorrent, v katerem je zeleni gumb pritisnjen desno spodaj.
  Zato bodo določena vrata z najboljšim stanjem. Treba ga je zapomniti. Po tem v nastavitvah programa Tunngle v odseku usmerjevalnika morate vnesti številko prejetega porta, preveriti zastavo UPnP in zagnati test (to bo omogočilo prisiljeno pristanišče). Nato morate ponovno zagnati glavno aplikacijo.

  Odpiranje vrat brez usmerjevalnika

  Nazadnje si poglejmo, kako odpreti vrata v Tunnglu brez usmerjevalnika, če se uporablja žična povezava. V tem primeru morate vnesti parametre blagovne znamke in ustvariti novo pravilo za dohodne povezave.
  Kot objekt, za katerega je dodeljeno pravilo, določa vrata, vnesena številka 11155, izbran je protokol UDP. Profili ostajajo nespremenjeni. Nato vnesete ime pravila in nastavitve se shranijo (vrsta omrežja je izbrana samo doma).

  Nastavitev prednostnih nalog

  Kako odpreti pristanišče v Tunngle, so ugotovili. Zdaj moramo paziti na eno bistveno odtenek. Dejstvo je, da če je na voljo več omrežnih kartic, sistem Tunngle morda ne bo imel najvišje prioritete pri delu, zaradi česardelovanje je lahko blokirano.
  V razdelku Spremembe prilagoditve izberite Tunngle, se pomaknite do lastnosti, nastavite IPv4, da samodejno prejme naslove, in v dodatnih nastavitvah IP aktivirajte nastavitev samodejne dodelitve metrične vrednosti, po kateri boste morali znova zagnati računalnik .

  Možne težave pri odpravljanju težav in metode za odpravljanje težav

  V zvezi s konfiguracijskimi vprašanji je pravkar opisana nastavitvena prioriteta rešila večino izmed njih. Toda program lahko blokira protivirusni in požarni zid Windows. Zato ga je treba namestiti, ko je onemogočena protivirusna zaščita, in če je potrebno, je treba aplikacijo dodati na seznam izjem in protivirusnega programa ter požarnega zidu. Včasih lahko nastavitve nastavite nepravilno. Zato jih je treba ponovno preveriti in se prepričati, da ima usmerjevalnik omogočen UPnP. V nekaterih primerih se lahko pojavijo težave zaradi dejstva, da po nastavitvi nastavitev v računalniku ni bilo ponovnega zagona (temu posebej bodite pozorni). Ampak opisane napake lahko imenujemo izolirane primere, kot običajno, če so pravilno konfigurirani, se težave ne upoštevajo.

  Sorodne publikacije