BMW 325 coupe: specifikacije, pregledi in ocene

Karoserija avtomobila BMW tretje serije je bolj agresivna in športna od limuzine iste serije. Coupe zaradi svojega videza pritegne pozornost v pretoku. BMW 325 ni izjema. Bilo je veliko generacij tretje serije z 2,5-litrskimi motorji, najbolj zanimiv pa je bil E92, ki ga pogosto najdemo v beli ali črni barvi.

Specifikacije BMW 325

Proizvodnja E92325 se je začela leta 2006. Nato je bil leta 2010 narejen restiling modela, po katerem je bil avto izdan še tri leta. Moč in prostornina motorja sta bila odvisna od prenosa in spremembe tega modela.

RestilingRestiliranjeMoč, l. z

Obseg, cm 3

197218


Prenos6 mehanski 6 avtomatski (45


6 mehansko 6 avtomatskoLeto proizvodnje2006-20102010-2013

Kratek opis sprememb

Vsaka generacija tretje serije se je na tak ali drugačen način spremenila: bodisi navzven bodisi interno (tehnične komponente). Od začetka BMW 325, ki se je začel leta 1975, je avto doživel nekaj sprememb. Kardinalna zasnova avtomobila se je spremenila s prihodom različice karoserije E36, ki ji je sledilo telo E46, nato pa - E92, ki se je spremenilo v prepoznavnost tako videza kot notranjosti. Na vrhu sredinske plošče se prikaže zaslon. Zasnova je postala bolj zaokrožena kotv vseh prejšnjih generacijah. BMW 325 je dobil novo zasnovo žarometa, masko hladilnika, vrata in še veliko več.

Pregled

V primerjavi s prejšnjimi generacijami se je novo telo zelo spremenilo. To je še posebej opazno v bolj zaokroženih oblikah, sprednji LED optiki, posodobljeni zasnovi rešetke hladilnika, kot tudi z dovodom zraka, na straneh katerih so meglenke. Kolesa so izdelana s premerom 17 palcev in se odlično prilegajo zunanjosti avtomobila. V vseh različicah BMW 325 je loputa temne barve, ki je kombinirana s svetlobo barve telesa. Omeniti velja tudi videz sive barve, ki je sedaj dodatna možnost, čeprav je bila v prejšnji generaciji ta barva vključena v standardne možnosti barv.


Del zadnje optike je na karoseriji, drugi del pa na pokrovu prtljažnika. Pogosto slabi spoji lahko pokvari sliko zadnjih luči. Kljub novi notranji opremi ni mogel zasenčiti novih avtomobilov pete in sedme serije, ki so bili izdani do takrat. Kljub temu pa je vredno povedati tudi o tem. Glavna sprememba je bil velik zaslon nad osrednjo konzolo, ki je odgovoren za navigacijo, večpredstavnost in številne druge funkcije. Fotelji iz usnja so postali še bolj udobni na račun zapuščanja prednjega dela sedeža. Zvočniki se nahajajo pred ročajem za odpiranje vrat, ki ni najboljša inženirska rešitev, vendar ne pokvari notranjosti avtomobila. V primerjavi z avtomobili iz serije starejših, salonski materiali niso tako visoki. Za primerjavo, vPeta serija se uporablja kot aluminijasti vložki, in lesena, tukaj - samo plastika, izdelana pod ogljikovim premazom. Volan ima krmilne gumbe, kot so preklapljanje radijskih postaj, zmanjšanje /povečanje glasnosti, sprejem dohodnega klica in ponastavitev napak monitorja.

Instrumentna plošča je sestavljena iz merilnika hitrosti, v katerem je vgrajen indikator nivoja goriva in tahometer, v katerem se nahaja indikator temperature olja. Med njimi sta dva zaslona, ​​na vrhu je povprečna poraba goriva na 100 kilometrov, na dnu - skupno število prevoženih kilometrov trenutnega kilometra avtomobila. Ročica avtomatskega menjalnika je zelo kompaktna. Na dnu ročice je prikazana krmilna palica za prikaz, okoli katere so radijski gumbi, pogon, CD-predvajalnik, navigacija in nastavitve.

Chip tuning BMW 325

Chip-tuning - povečanje moči avtomobila s programiranjem motorja in dvigovanjem omejitve moči. Moč BMW E92 v karoseriji se lahko poveča za 25-120 konjskih moči, odvisno od konfiguracije. Približni strošek takšnega postopka je od 550 $ do 3600 $ (s 37 000 na 245 000 rubljev). Vendar je vredno razmisliti o tej odločitvi, saj se ta sredstva lahko porabijo za posodabljanje avtomobila do novega modela, saj je v nekaterih primerih celo donosno. Mnogi se sprašujejo, zakaj včasih modeli z močnejšimi motorji stanejo manj kot modeli z močnejšimi motorji. Vsa krivda je davek na prevoz. Ko je preseženaprag 250 konjskih moči davčne moči se začne povečevati v geometrijskem napredovanju in pogosto imajo lastniki močnejših avtomobilov nizko ceno za izravnavo stroškov avtomobila glede na prometni davek. Posledično se izkaže, da so stroški, ki so se prevažali nekaj let na močnejšem in dražjem avtomobilu, zaradi velikosti davka na prevoz izenačeni.

Mnenja

Glede na preglede BMW 325 je mogoče reči, da je glavni razlog za obisk avtomobila v servisni službi neuspeh avtomatskega menjalnika. To je najpogosteje posledica neprevidne uporabe in ne zaradi hitre obrabe. Toda prednosti prevladajo nad slabostmi tega avtomobila. Glavne prednosti so:
 • obvladljivost;
 • dinamika in hitrost;
 • udobje;
 • razumevanje, da vozite nemški avto;
 • zanesljivost montaže;
 • premijski materiali;
 • videz avtomobila;
 • Izbira možnosti za barvo telesa in številne druge ugodnosti.
 • Zaključek

  Vsi avtomobili BMW so priljubljeni med vozniki, noben model ni ostal brez pozornosti. In tudi s 3. serijo, ki je analogna Mercedes-Benz C-razredu. Avtomobil se je izkazal za privlačnega od zunaj in je dobro opremljen v notranjosti, kar je zagotovilo priljubljenost BMW 325.

  Sorodne publikacije