Zakaj se čas na telefonu slabša. Vzroki in rešitve

Android je najbolj priljubljen operacijski sistem za mobilne telefone. Nekateri verjamejo, da je iOS veliko boljši, toda dejstvo, da je Android najbolj priljubljen, je vsekakor. Mnogi jo izberejo, ker je večnamensko. Nekdo preprosto ne mara telefonov Apple. Nekdo raje uporablja telefon z Androidom, ker ne more kupiti Applea. Telefon ste odpeljali na Android, ki deluje pravilno. Zdi se, da gre vse dobro, vedno nastavite budilko in deluje. Vendar pa so bile tudi situacije, v katerih budilka ne deluje. Ko pogledate in poskusite razumeti razlog, vidite, da čas gre narobe. Zakaj se čas na telefonu slabša? Obstaja več različnih razlogov. Kako rešiti ta problem in določiti pravi čas? Odgovor na to vprašanje lahko najdete v tem članku.

Kaj je Android?

Začeti prazgodovino. Kaj je Android? To je operacijski sistem, ki je temeljil na jedru Linuxa. Ima dobro povezavo, vendar nima sinhronizacije z NTP. To pomeni, da časovni pasovi niso sinhronizirani. Zato je odgovor na vprašanje "zakaj čas pada na telefon?"


Prej je bil Android OC namenjen samo za mobilne naprave, in sicer za pametne telefone. Kasneje, po izdaji različice 3.0, so razvijalci posodobili vmesnik, ki je idealen za pametne telefone in tablične računalnike. Naslednja različica Android 4.1 je popolnoma spremenila podatke časovnega pasu. Vrnili so se v "korenine". Od starega telefona so potrebovali časstolpi za mobilni telefon. Zakaj imate na telefonu čas? Mogoče so težave s celično komunikacijo. Za lastnike tablet je Android še vedno slabši. Te mobilne naprave ne morejo sinhronizirati časa brez posebnega komunikacijskega modula.

Zakaj je čas za Android v telefonu? Rešitve

Vse mobilne naprave so sinhronizirane s časom mobilnega omrežja. Pred začetkom odpravljanja napak mora biti izklopljen. Če lahko vaša naprava deluje v mirujočem načinu, je najbolje, da onemogočite nastavitev časovnega pasu. Če take možnosti ni, jo nastavite na samodejni način.


Kot smo že povedali, ni sinhronizacije s strežnikom NTP v standardnem OC Android. Zato moramo namestiti aplikacijo drugega izdelovalca, ki bo opravljala to funkcijo. Dobra možnost je ClockSync. Ko zaženete ta program, boste odstopali od svojega časovnega pasu. V večini primerov gre za majhno napako, le nekaj minut. V nekaterih primerih so lahko odstopanja v eni uri in morda več. Če prenesete to aplikacijo, se ne boste več spraševali, zakaj je čas neprestano padal na vaš telefon

. Za izboljšanje natančnosti sinhronizacije priporočamo vključitev naslednjih nastavitev "-" Samo prek povezave Wi-Fi "in omogočite način visoke ločljivosti." Najpomembnejša stvar je vključitev prve možnosti, saj je obvezna zaradi nestabilnosti mobilnega interneta. In za varčevanjeMoč mobilnega telefona mora biti aktivirana, ko je vklopljena.

Sklep

Torej vas ne bo mučilo vprašanje: "Zakaj zdrsne čas na mojem telefonu?" In tudi če se zdi, da je malo verjetno, veste odgovor in rešitev.

Sorodne publikacije