Sporočilo s kodo 0x80070643 «Med namestitvenim postopkom je prišlo do nepopravljive napake»: kaj pomeni in kako odpraviti težavo.

Pogosto pri posodabljanju sistemskih komponent sistemov Windows, ko nameščate ali odstranjujete nekatere posebne aplikacije in njihovo nadgradnjo, lahko naletite na sporočilo s kodo 0x80070643 "V postopku namestitve je prišlo do nepopravljive napake". Neuspeh načeloma ni kritičen, vendar je zelo moteč in računalniški sistem se začenja obesiti, upočasniti, nekateri programi zavračajo delo itd. Tu je nekaj osnovnih metod, ki lahko popravijo to situacijo. V vsakem primeru bo vsaj eden od njih pomagal odpraviti težavo.


Kaj je sporočilo s kodo 0x80070643 "V namestitvenem postopku je prišlo do nepopravljive napake"?

Skoraj vsi strokovnjaki opozarjajo, da je ta situacija povezana izključno z eno komponento sistema Microsoft .NET Framework.
To velja tudi za napačno namestitev in samodejno posodabljanje. Preko njega je prišlo do napake s kodo 0x80070643 "Pri namestitvenem postopku je prišlo do nepopravljive napake". Zdi se, da je najbolj preprosta in logična rešitev ponovna namestitev. Jih ni. Ni tako preprosto. Problem so lahko tudi programi, ki uporabljajo to platformo v procesu.

Neuspešno 0x80070643 "Pri namestitvi je prišlo do nepopravljive napake" Program Intel Driver Utility

Ena najpogostejših težav je namestitev pripomočka za posodabljanje gonilnikov Intel. V skladu s tem naprave tega proizvajalca v ustreznem krmilnikuso označeni kot neznani, samodejna namestitev gonilnikov iz baze podatkov pa ne povzroči rezultata. V tem primeru je nemogoče namestiti celo gonilnike, ki ste jih prenesli s uradne strani proizvajalca.


Za rešitev problema lahko uporabite univerzalno rešitev, ki bo koristna in v nekaterih drugih primerih. V oddelku storitev uporabljamo ukaz services.msc v ukazni vrstici Run, kjer iščemo storitve namestitvenega sistema (Windows Installer). V vrstici z imenom komponente izdelamo dvojni klik in začnemo z ročnim zagonom in nato zaženemo storitev. Po tem lahko namestite to programsko opremo ali preverite, ali so na spletnem mestu uradni viri za razvijalce posodobitve.

Osnovna metodologija za reševanje problema

Vendar pa obstajajo enostavnejše skupne rešitve. Zdaj obstaja več primerov okvare kode 0x80070643 "Pri namestitvenem postopku je prišlo do nepopravljive napake". Viber lahko izda to sporočilo tudi pri odstranjevanju. Odstranjevanje programa postane nemogoče, tudi če uporabljate ozko pasovne programe. Še ena situacija z napako 0x80070643 "Pri namestitvi je prišlo do nepopravljive napake: XPERIA (serija pametnih telefonov Sony) pri posodobitvi izda tudi naslednje sporočilo.
Kot smo že omenili, se bomo morali ukvarjati s popravljanjem situacije s to platformo. Najprej priporočamo, da sistem povrnete v stanje pred sesutjem, nato pa v centru za posodobitve zaženete iskanje posodobitev v ročnem načinu, če se to ne zgodi.samodejno. Ko se najdejo, bodo le vključene v sistem.
Če pride do napake 0x80070643 "Pri namestitvenem postopku je prišlo do nepopravljive napake", lahko to storite drugače z ročnim odstranjevanjem platforme. Tukaj sta dva načina.
V prvem primeru morate uporabiti oddelek programa in komponente, kjer morate najti vrstico z imenom platforme in uporabiti brisanje. V novem oknu se pred obnovitveno točko (in ne za brisanje) pojavi kljukica, po kateri morate počakati na konec postopka in v celoti ponovno zagnati sistem. V drugi možnosti lahko popolnoma odstranite platformo. Priporočljivo je, da ne uporabljate standardne programske particije, kot je iObit Uninstaller. Ko so vse datoteke in registrski ključi izbrisani, boste morali znova zagnati računalnik ali prenosni računalnik, nato pa uporabite posodobitev v centru za nadgradnjo ali pa prenesite najnovejšo različico namestitvene distribucije s spletnega mesta Microsoft (razdelek Prenosi) in namestite platformo sami. Vključitev platforme v sistem je zelo preprosta, saj instalater sam predvideva zagon avtomatiziranega "Mastera", v postopku namestitve pa mora uporabnik slediti njegovim navodilom. Ista stvar, mimogrede, zadeva postopek izterjave. Edini in glavni pogoj - popoln ponovni zagon po zaključku procesa.

Sklepna ugotovitev

Dodati je treba, da je zgoraj opisana metoda v večini primerov zelo učinkovita. Seveda, če nič ne pomaga, se lahko obrnete na specializiranegasama obnovitvena platforma, ki jo je mogoče ponovno brezplačno prenesti s spletne strani družbe Microsoft Corporation.
Včasih nekateri uporabniki poskušajo uporabiti programe, kot je Fix It! in DLL Suite. Načeloma ni nič narobe s tem, vendar niso zasnovani za okvirno obnovitev, čeprav lahko rešijo nekatere težave, povezane s platformo.
Težave v zvezi z vplivom virusov ali prisotnostjo napak na sistemskem disku tukaj niso bile obravnavane. Preverjanje teh dveh področij pred odločitvijo o popravku napake je obvezno. Morda ne bo treba sprejemati dodatnih ukrepov. Končno lahko podate še en nasvet. Načeloma je najbolje, da izvedete vse zgoraj navedene operacije, ko zaganjate sistem v varnem načinu. Verjame se, da je tako zanesljiva. Sam način je natančno zasnovan za uporabo v primeru okvare ali okvare delovanja sistema. Mimogrede, to vključuje odpravljanje težav s platformami in testiranje virusov ali prisotnost usodnih napak v sistemski particiji. Prosimo, upoštevajte, da je s platformo vse v redu, sam problem pa je lahko v namestitvi centra za posodobitve. V tem primeru bo treba odpraviti napake. Toda to je ločena tema.

Sorodne publikacije