Letalske teme za koncept Lamborghini Egoista: vse najbolj zanimive avtomobile za tri milijone dolarjev

Lamborghini Egoista je razkošna hiper kartica, ki stane tri milijone dolarjev, ki s svojim videzom in notranjostjo spominja na vesolje in ne na avtomobil. Model je privlačen za vsakogar, najbolj zanimiva stvar pa je ideja. Ta hiper kartica popolnoma opravičuje njegovo "sebično" ime. Navsezadnje je samski.

Na kratko o modelih

Walter Maria de Silva je bila oblikovalka oblikovalske ekipe pri Lamborghini Egoista. Po predstavitvi koncepta je strokovnjak povedal, da je oblikovanje takšnega brezkompromisnega videza navdihnilo letalsko tematiko in helikopter Apache ameriških letalskih sil. Seveda je v sliki tega modela mogoče zaslediti veliko generičnega riža Lamborghini. Vendar pa obstaja veliko nenavadnih funkcij. Vzemite na primer nenavadno svetlobno opremo, netipične oblike karoserije, močan zadnji del in "prostorsko" sprednjo stran. Vendar pa videz ni niti potrebno komentirati, samo poglejte priložene fotografije.

Gradbeništvo

Lamborghini Egoista ima veliko zanimivih podrobnosti, ki niso le privlačne, temveč tudi funkcionalne. Na primer, anti-krilo pri visoki hitrosti se dvigne, tako da se lahko poveča sila pritrditve zadnjih koles na cesto. Telo iz lahkih ogljikovih vlaken ima eleganten aerodinamični okvir s sprednjim razdelilnikom, zadnjim 4-rebnim difuzorjem, nastavljivim spojlerjem in velikimi stranskimi krili. Mimogrede, eden od virov kaže, da ta model temeljiplatforma Gallardo. Torej so dimenzije enake. Mimogrede, vstop v Hypercar Lamborghini Egoista, fotografija, ki je navedena v članku, je mogoče le, ko je vrgel s pokrovom, narejeno iz antibakterijsko steklo oranžne barve. Ta odločitev je ponovno sklicevanje na letalske teme. V terminologiji se ta omejitev imenuje svetilka.

Notranja oprema

Notranjost Hypercar Lamborghini Egoista si zasluži posebno pozornost. To je primer popolnoma organiziranega prostora za avtomobile. Vse je premišljeno in ergonomsko, brez odvečnih podrobnosti, vsako kontrolno telo je tam, kjer je in kraj.

Vizualno notranji prostor spominja na lovsko kabino. Prvič, večfunkcionalni volan privlači pozornost, izgleda kot volan. Nekoliko zgoraj lahko vidite prosojni zaslon, ki prikazuje trenutne podatke vgrajenega računalnika - izgleda kot posnemanje pogleda. Posebna pohvala si zasluži naslanjač. Ko bo enkrat v njem, ga človek ne bo hotel zapustiti. Je zelo udobna in mehka, v oblikovanju podobna sedežem, ki so nameščeni na bojnih helikopterjih za pilote. Vidna stranska in ledvena opora je vidna s prostim očesom, kot tudi aktivni naslon za glavo. Na splošno je salon impresiven. Prav tako je treba omeniti, da je kabina v celoti izdelana iz aluminija in ogljikovih vlaken. Ustvarjalci pravijo, da predstavlja reševalno kapsulo, ki zanesljivo ščiti in izolira voznika pred zunanjimi dražljaji.

Kaj je pod pokrovom?

Specifikacije Lamborghini Egoista so zelo močne. Pod pokrovom tega koncepta je nameščen10-valjni 5-litrski motor v obliki črke V, znan po modelu Gallardo. To je samo moč enote je bila prisiljena 600 "konji", ki je omogočila izboljšanje dinamične zmogljivosti. Motor se seveda nadzoruje z robotiziranim 7-stopenjskim "avtomatskim strojem".
Največja hitrost koncepta je 350 km /h (fiksni omejevalnik). Oznake dosežejo 100 km /hv samo 2,4 sekunde po štartu. Takšni kazalniki so impresivni. Vendar pa so razvijalci želeli doseči tako dinamiko. Dosegli so zmanjšanje teže do 950 kilogramov in se potrudili za izboljšanje aerodinamične kakovosti. Mimogrede, če bi se ta avto uporabljal, bi porabil več kot 25 litrov bencina na 100 "mestnih" kilometrov. Vendar pa je cena goriva malo verjetno, da bi skrbela oseba, ki je kupila hiper kartico za več kot 3 milijone dolarjev.

Možnosti

Značilnosti Lamborghini Egoista so res zelo močne. Ampak morate vedeti ne samo o številu konjskih moči, ki jih proizvaja motor, ampak tudi o opremi. Celoten sklop tega avtomobila je zelo skromen. Morda razvijalci niso opremili avtomobila z različnimi sistemi in pomožno opremo prav zato, ker je to koncept. Vendar pa lahko nekaj opažate. Ta model ima progresivno zaščito pred deformacijami, široki 4-točkovni pasovi na športno nastavljivem naslanjaču, zložljiv volan in varnostna zračna blazina. Žarometi v konceptu LED pokrivajo največji prostor pred avtomobilom. To je popoln seznam opreme, ki je opremljena s temekskluzivni model. Seveda je za tri milijone dolarjev logično zahtevati več od avtomobila. Vendar tega avtomobila ni mogoče kupiti za osebno uporabo. Čeprav so se na začetku pojavile domneve, da bi jih po predstavitvi koncepta javnosti nekdo kupil. Tisti, ki so si želeli, so bili zagotovo, a na koncu je ekskluzivni avtomobil našel svoje mesto v muzeju Lamborghini.

Sorodne publikacije