Način inkognito v operi: aktiviranje na različnih napravah

Vsak spletni brskalnik privzeto shrani nekatere ali vse sledi uporabnikovega omrežnega delovanja. Govorimo pa ne le o dobro znani od prve Internet Explorer in Netscape mapi »Priljubljene« in vseh njenih sodobnih izvedenkah, temveč tudi obiskanih spletnih straneh, oblikah samodokončanja, prenosov seznamov in predpomnjenih večpredstavnostnih datotek. In če obstaja potreba za izvedbo seje, brskalnik statistike se ne odražajo, ali ni želje, da se nenehno čiščenje zgodovine brskalnika, morate uporabiti tako imenovani način "Inkognito". Vključite v Opera, tako kot v večini drugih brskalnikov, lahko ga kombinirate s Ctrl, Shift in N.

Kako deluje

Opozoriti je treba, da je funkcionalnost tega načina nekoliko enostavnejša od obljube precej glasnega imena: zagotavlja le čistost dnevnikov prenosa, pomanjkanje vnosa podatkov v obrazce in odstranitev vseh piškotkov pri zapiranju okna. Vse nastavitve so shranjene in prenesene datoteke je treba ročno izbrisati. Zato je edini namen načina "Inkognito" v "Operi" zagotoviti "čisto" sejo na javni napravi.


Zaupnost in anonimnost

Zasebnost je zagotovljena samo v mejah določene naprave in samo v povezavi z drugimi možnimi uporabniki. Toda na zunanji strani omrežja (ponudnik ravni - gostitelj - strežnik - mesto), kot tudi znotraj omrežnega mesta (če je naprava povezana z internetom prek lokalnega omrežja) anonimnost inzaupnost ne more čakati. Vgrajena storitev VPN je v bistvu najpogostejši proxy s šifriranjem HTTP in HTTPS, medtem ko se naslov IP ne skriva posebej. Krivimo pa za zloglasno storitev WebRTC, da prikaže javni IP, ki ne more pravilno zaustaviti nobenega od trenutno razpoložljivih dodatkov. Zato se za zagotovitev zaupnosti uporabljajo popolnoma drugačna sredstva. Na primer, specializirane zbirke brskalnikov od navdušencev (pogosto plačanih), v katerih so v kodi zapisani mehanizmi za anonimizacijo, ali različne plačane ali brezplačne storitve vpn.


Aktiviraj način

Različne naprave vodijo zasebni način na različne načine. Vse je odvisno od tega, kaj uporabljate. Spodaj si oglejmo najbolj priljubljene možnosti povezave.

Vključitev brez beleženja zgodovine v operi na nepremičnem računalniku

Obstajata dva načina za obisk zasebnega mesta in vključitev načina brez beleženja zgodovine v operaciji:
 • Ctrl, Shift in N - ena bližnjica na tipkovnici , ki jih je sprejela večina razvijalcev spletnih brskalnikov.
 • Vrstica "Ustvari zasebno okno" prek glavnega menija.
 • Način se aktivira v novem oknu in vsak nov zasebni zavihek se bo odprl tukaj. Javni zavihki trenutno ne bodo zaprti in brskalnik lahko uporabljate istočasno v dveh načinih. Vendar ne pozabite, da vse nameščene razširitve po meri na zasebnih karticah ne delujejo. V nastavitvah razširitev lahko razširitev onemogočite tako, da določite pravila za vsako aplikacijo posebej, vendarnekateri dodatki v načinu "Opera" z "Inkognito" so delno nezdružljivi, ker zahtevajo dostop do zgodovine brskalnika.
  Vsakič, ko se brskalnik zažene, bo brskalnik namesto običajnega začetnega zaslona izdajal naslednje vrste sporočil:
  Če jo želite onemogočiti, preprosto povlecite kazalec navzdol, da preverite element "show again". Ko zaprete zadnji aktivni zavihek, se bo zaprlo tudi okno »Incognito« v »Operi« in vsi podatki trenutne seje bodo izbrisani. V napravah, ki temeljijo na MaC OS, se način aktivira na popolnoma enak način kot na računalniku, ki je združljiv z operacijskim sistemom Windows, le da se namesto CTRL uporablja ključ Command.

  Način zagona na napravah Android

  Način brez beleženja zgodovine vključite v »Opera« na pametnih telefonih in tablicah na začetni strani mobilnega brskalnika. Desno od naslovne vrstice je ikona, ki odraža število trenutno odprtih zavihkov. S klikom nanj uporabnik vstopi v meni izbire načinov, kjer je potrebno izbrati "Zasebno". Okno brskalnika bo spremenilo barvo v temno sivo, ostalo pa je vsa navigacija podobna običajnemu načinu.

  Delo na iOS-u

  Do nedavnega se je brskalnik Opera Mini ponašal samo z načinom zasebnosti. Funkcijo v tem brskalniku lahko aktivirate s posebnim gumbom, ki se nahaja v galeriji »Tabs«. Najprej se ga dotaknite in nato kliknite ikono, da odprete nov zavihek. Treba je upoštevati, da v napravah, ki temeljijo na operacijskem sistemu iOS, po želji in zZasebni način lahko izbriše celotno zgodovino virtualnih obiskovalcev. Vsa napaka je organizacija podatkovnega skladišča, skupnega vsem načinom brskanja. V mobilnem brskalniku Opera Touch na različico 1105 zasebni način ni, vendar že v njej razvijalci obljubljajo, da bodo dodali to funkcijo.
  Način "Inkognito" v operi Opera je zelo uporabna funkcija, ki je namenjena samo za lokalno zasebnost pri delu na javnih napravah, ki ima dostop ne samo do enega uporabnika. Vse informacije, ki se prenašajo skozi sejo, bodo dostopne samo trenutnemu uporabniku, pri čemer je potreba po brisanju podatkov na koncu dela odsotna.

  Sorodne publikacije