Ohranja ključ na prenosnem računalniku: kaj storiti s problemom?

Prenosni računalniki so danes zelo zahtevni zaradi svoje kompaktne velikosti in številnih funkcij. Vendar pa je v prenosnih računalnikih precejšnja pomanjkljivost - če tipkovnica ni v redu, boste morali poiskati nadomestilo, ki ni v nobeni računalniški trgovini, ampak ga naročiti od dobaviteljev potrošnih delov. Da ne bi kupili novega pojma na Kitajskem, je vredno poskusiti rešiti problem sami. Če na svoj prenosnik vstavite ključ, kaj storiti, ga lahko razumete in se odločite za glavni vzrok.


Vzroki okvare

Običajno ga uporabniki prenosne opreme pogosto hranijo v bližini oblazinjenega pohištva. Vsi se počutijo, ko mačka pade na tipkovnico in zaspi. Vendar pa vse to vodi do kontaminacije "clava". Če je v hiši puhasti hišni ljubljenček ali pa je na kavču prenosni računalnik, ni presenetljivo, da je prišlo do onesnaženja in da je sedaj ključ na tipkovnici prenosnega računalnika. V tem primeru ne storite ničesar posebej potrebnega, samo očistite in odstranite prah, volno in umazanijo. Drugi najpogostejši razlog je čaj, kava, vino ali kakšna druga pijača. To je resnejši problem. Dejstvo je, da poleg lepljenja ključev na prenosnem računalniku lahko pride do razpada stikov. V tem primeru, ne da bi spremenili tipkovnico ne bo naredil. V nekaterih situacijah lahko "oživite" zapečene stike. Vendar pa za to vsaj morate dati laptop v službi, za izvedbo diagnoze. Po ugotovitvizakaj ključ na prenosnem računalniku drži, lahko greste na praktično ukrepanje.

Suho čiščenje

Prah, delci hrane in še veliko več na tipkovnici lahko povzročijo lepljenje ali, nasprotno, težave pri pritiskanju tipk. Za čiščenje morate najprej poskušati odstraniti umazanijo s površine tipkovnice. V ta namen se prilega mehka krtača.


Če po površinski obdelavi težava ne izgine, uporabite običajni gospodinjski ali avtomobilski sesalnik. Vendar pa v tem primeru lahko problem ostane - ključ se drži na prenosnem računalniku. Kaj storiti v takšni situaciji? Najbolje je kupiti kartušo s stisnjenim zrakom, ki jo lahko najdete v vsaki strojni trgovini. Če z njo upravljate tipkovnico, lahko odstranite veliko količino umazanije.
Če tudi stisnjen zrak ni pomagal, moramo razkriti "namig" in izvleči vse onesnaževanje od znotraj. To storite tako, da izklopite napajanje prenosnega računalnika in odstranite vsak ključ posebej. Ponavadi se držijo tako imenovanih dvigal, ki preprosto odprejo klike. Če želite to narediti, morate tiho potegniti gumb za zgornji del. Po tem mora streljati. Vendar pa je vse odvisno od modela laptop, tako da preden naredite kakršne koli manipulacije, je bolje, da določite, kako natančno odstraniti ključe na določenem laptop.

Če se tekočina razlije na tipkovnico

Obstaja veliko razlogov za pritrditev ključa na prenosni računalnik. Kaj storiti, če je do okvare prišlo zaradi razlitjasladki čaj? V tem primeru je vse odvisno od tega, kdaj se je zgodila "nesreča". Če se čaj razlije le, je potrebno hitro suho tipkovnico namočiti s suho krpo in jo s tipkami obrniti navzdol. Praviloma je po tem bolje, da se laptop ne dotika več dni.
Če je bil čaj sladek ali, kar je še slabše, vino se je razlilo po tipkovnici, bi se sladkor kmalu dotaknil stikov. V tem primeru morate odstraniti "namig" in ga razstaviti. Sestavljen je iz več plasti, od katerih je vsak ločen. Ko se pred očmi pojavijo kontaktne črte, je treba videti, kje so bile zlomljene. Če se to zgodi, lahko poskusite "oživiti" vozlišča s pomočjo prevodnega "maskiranja", vendar res ne upam, da bo pomagalo.
Najbolj neprijetna stvar je, da je razlite pijače - to ni garancijski primer, zato storitev ne bo mogla popraviti brez avtomobila. Ostaja samo, da naročite novo tipkovnico in prihranite pri lastni namestitvi.

Kaj je še vedno problem

Pri igralcih se pogosto zgodi, da se vstavi ključ za prenosni računalnik. Kaj naj storim, če gumb "ne poslušam" med odločilno bitko z orki? Najprej je treba preveriti, ali je prišlo do pregrevanja prenosnika. Če med igro temperatura doseže najvišjo raven, je lahko vzrok za te težave. Če želite popraviti vse, morate popolnoma razstaviti prenosni računalnik in ga spremeniti v termični pasti. Ta postopek ni najpreprostejši, saj boste morali odstraniti matično ploščo, dobiti procesor ingrafično kartico. Poleg tega je stara pasta običajno zelo suha, zato jo je treba odstraniti zelo lepo, ne da bi poškodovali pomembne elemente.
Najboljša rešitev v tem primeru bo pritegnila strokovnjake. Nekateri se odločijo preprosto zamenjati hladilnik. Da, to bo pomagalo začasno rešiti težave s pregrevanjem, toda "požgan" termopast nikamor ne bo izginil.

Težave s sistemom

Obstajajo tudi bolj nepomembni razlogi za pritrjevanje ključa na prenosni računalnik. Kako rešiti problem obešanja gumbov, če nimajo prahu, in termopasta se še ne more izsušiti? Poskusite znova zagnati prenosni računalnik. Če prenosnik teče nekaj dni brez prekinitve, sistem začne goljufati.
Poleg tega je težava v gonilnikih tipkovnice. Seveda v tem primeru ni mehanskega pritrjevanja ključev. Tipke so pritisnjene, vendar hkrati tipkajo iste črke na zaslonu. Voznikom priporočamo, da jih prenesete z uradne spletne strani proizvajalca prenosnega računalnika. Tudi lepljenje se lahko pojavi zaradi slabega stika med pramenom in "ključnico". Da bi rešili ta problem, je treba delno razstaviti prenosni računalnik in se prepričati, da so ključavnice, ki so povezane s tipkovnico in matično ploščo, varno zaklenjene.

Če nič ne pomaga

Včasih tipkovnica preneha delovati brez vidnih razlogov. V tem primeru ostane le, da ga nadomestimo. Toda kaj storiti, če dolgo čakate na nov nadomestni del in zdaj morate delati na prenosnem računalniku. Edini izhod iz te situacije je nakup navadne tipkovnice USB.Če ga priključite na ustrezna vrata, lahko v celoti uporabljate prenosni računalnik.

Sorodne publikacije