Volan "Formula 1": opis, fotografija

Moderni volan "Formula 1" spominja na letalo. Takšnega kolesa ni mogoče zavrteti za 180 stopinj, bolj je občutljivo in opremljeno z množico dodatnih gumbov. Piloti avtomobila z njo preklopijo prestave, prilagodijo moč motorja in dosežejo najboljši rezultat. Podroben opis funkcij, kot tudi foto volan "Formula 1" boste našli v tem članku.

Dirkalni avtomobili Formule 1

Dirkalni avtomobili Formule 1 združujejo najnovejšo tehnologijo za pospeševanje avtomobilov do neverjetnih hitrosti. Upravljanje teh strojev je zelo težko, vozniki pa potrebujejo največjo koncentracijo. Zato je posebna pozornost namenjena volanu - to je on nekakšen "možganski" avto, ki daje poveljstvo vseh delov avtomobila. Med dirko mora voznik ne le spremljati cesto in tekmece, ampak tudi med vožnjo prilagajati avtomobil ves čas, da bi dosegel kar največji rezultat. S pomočjo krmilne naprave lahko nadzorujete absolutno vse avtomobilske sisteme: od vrednosti navora do prestavljanja. Vozniki "Formula 1" preklapljajo orodja in sklopko samo s pomočjo krmila, ne pa peresa in pedal, kot pri običajnih avtomobilih.


Zaradi zapletenosti volana morajo biti vozniki kolesa čim bolj osredotočeni in pozorni. Konec koncev je usoda dirke odvisna od hitrosti reakcije in sposobnosti obvladovanja kompleksne naprave. V zadnjem času se je poleg kolesa v avtu pojavil tudi zaslon s tekočimi kristali,ki nenehno poroča in obdeluje informacije o sistemih vozil in okolju. Sposobnost testiranja dobro znanega kolesa obstaja tudi pri navadnih ljudeh: razvili so različico igre, ki posnema resnično dirkalno orodje.

Naprava

Volan dirkalnega avtomobila se razlikuje od običajnih vseh okroglih "bagel" tudi zunaj. Na fotografiji kolesa avtomobila "Formula 1" lahko vidite, da je bolj podoben igralni plošči kot avtomobil. Vendar obstajajo razlogi za to. Med dirkami ni potrebno razkrivati ​​in manevrirati v prometu, zato je potreba po okrogli podrobnosti odpravljena. Poleg tega mora biti kolo avtomobila veliko bolj občutljivo in se odzivati ​​na najmanjše premike pilota, kar je mogoče doseči le z napravo, ki je podobna volanskemu vozilu. Zato je kot obračanja volana v "Formuli 1" redko odličen. Na sprednji strani so nenavadno številni gumbi, ki omogočajo dostop do nadzora nad skoraj vsemi podrobnostmi avtomobila.


Opis krmila "Formule 1" se redko nahaja v odprtih virih. Podjetja ne želijo objavljati najnovejših dogodkov, da bi se izognili kraji idej. Vendar je v bistvu vse kolo približno enako in vključuje naslednje elemente:
 • Gumb za zamenjavo prestave. Tudi gumb za vklop nevtralnega menjalnika, ki se uporablja na pit stopu, se lahko nahaja ločeno.
 • Ravnotežje zavornih sil.
 • Krmilni sistem proti krilu.
 • Omejevalnik hitrosti.
 • Omogoča večfunkcijsko stikaloizvršite večino ukazov za upravljanje bolide.
 • Sistem, ki poveča moč motorja.
 • Povezava z inženirjem.
 • Gumb za usmerjanje vode neposredno v voznikovo čelado.
 • Podatki o vleki gonila. Lahko se prenese tudi na inženirje.
 • Omejitev hitrosti.
 • Gumb za povečanje števila vrtljajev motorja.
 • Vrtenje krmiljenja navora.
 • Gumb za regulacijo tekočine za gorivo.
 • Nastavitev diferenciala za visoke hitrosti ali obračanje.
 • Nastavitev sklopke.
 • Sinhronizacija s servisnim osebjem. S pomočjo posebnih gumbov lahko voznik pojasni, da se bo ustavil na postaji. Volan formule 1 kaže, da ta podrobnost uporablja napredne inženirske tehnike za doseganje najboljših rezultatov.

  Upravljanje motorja

  Na invalidskih vozičkih je več kot 25 stikal, gumbov in vzvodov. Stroški takega dela lahko dosežejo 60 tisoč evrov (več kot 45 milijonov rubljev.). Krmiljenje "srca" stroja in njegovih glavnih podrobnosti poteka preko večnamenskega zaslona. Ponavadi je na vrhu krmila. Vsebuje informacije o trenutnih nastavitvah stroja - npr. Prenos, čas kroga, kakovost sklopke in število trenutnih vrtljajev. S pomočjo zaslona je tudi komunikacija z maršali. Če se dirka ustavi, se na volanu prikaže rdeča zastava in modra, če želite preskočiti hitrejšega nasprotnika. Lahko ga celo pošljete na ta zaslonkratkih sporočil, vendar v dirkah ne zlorabljate te priložnosti.
  Majhen vzvod v zgornjem levem kotu je odgovoren za sistem rekuperacije kinetične energije, ki poveča moč motorja. Ta možnost se lahko uporablja pri polni moči, saj se lahko motor preprosto pregreje. KERS pa je pogosto vključen v majhne intervale, ko je potrebno povečati hitrost in prehiteti nasprotnika. Na strani lahko najdete tudi gumb za povečanje. Takoj jih pripelje do maksimalne vrednosti 18.000 na minuto. Z ločenim vzvodom se izda gumb za nastavitev hitrosti in občutljivosti pedala za plin. Navsezadnje je stopnja pritiska na plin odvisna od vremenskih razmer. Če dežuje, postane pedal manj občutljiv in voznik mora prilagoditi, da doseže največjo hitrost. S pomočjo kolesa "Formula-1" je mogoče prilagoditi kakovost mešanice goriva. Če se mora voznik močno pospešiti, se gorivo nadomesti z mešanico plinskega obogatenega, kar povzroči povečano moč motorja. Tudi motor ima več standardnih načinov, ki se v nekaterih primerih redko uporabljajo. Na primer, za pospeševanje na progi ali natančen vstop v obrat. Ta funkcija običajno ustreza večfunkcijskemu stikalu, ki je vzvod na sredini volana.

  Krmiljenje menjalnika

  Prestavljanje se izvaja neposredno na volanu. Če želi voznik vklopiti nevtralni prenos, bo moral pritisniti gumb na zgornji levi stranivolan Tam se ne zgodi nenamerno - na tem območju ni nevarnosti, da bi jo voznik nenamerno dotaknil. Iz istega razloga se v ločenem sektorju izda gumb za vklop zadnjega menjalnika. Konec koncev, če ga voznik vklopi s polno hitrostjo, avto ne bo uspel in se lahko preprosto zruši in izgubi nadzor. S krmilom lahko nadzorujete tudi oprijem. Ker je "Formula 1" prepovedan sistem, izboljšuje oprijem s cesto, na začetku avtomobila, pogosto zdrsnil. Da bi se temu izognili, sta levi in ​​desni vzvod nameščeni na kolesu, s katerim pilot prepreči ta neprijeten učinek.

  Druge funkcije

  Volan "Formula 1" ima posebne gumbe, ki omogočajo hiter prehod na informacije o zavornem ravnovesju. Ponavadi je prikazan na glavnem zaslonu in vam omogoča optimizacijo procesa zaviranja. Z izravnavo ravnotežja med sprednjimi in zadnjimi osmi voznik doseže boljšo vožnjo z vozilom na progi. Na kolesu je tudi več gumbov za potrditev ukazov. Vozniku pojasnijo, da je slišal njihovo ekipo. Na primer, obstaja ločen gumb za potrditev signala zaustavitve pit in vstop na varnostno pot. V takih intervalih avtomobil ne sme iti hitreje od nastavljene hitrosti, zato sistem vnaprej obvesti pilot o omejitvi. Za spuščanje sprednje podpore je na zadnjem delu predviden protiblokirni sistem, kontrolni gumb pa je prikazan tudi na volanu. Upor se zmanjša s spreminjanjem kota proti-krila. Nekaj ​​gumbov na volanu je vedno brezplačno in pilot lahkoprogramirate po lastni presoji.

  Volan RB8

  Volan formule 1 je zelo individualen. Pogosto, tudi v eni ekipi, so te podrobnosti drugačne. Opis volana "Formula 1" kaže, da je njihova konfiguracija lahko zelo različna. Vsak voznik individualno izbere kolo glede na velikost dlani in osebne nastavitve. Eden od najbolj znanih je RB8, ki je najbolj kompakten v svetu dirk. Njegova majhnost je posledica pomanjkanja zaslona. In gumbi na njem niso toliko: na primer, ni funkcij, ki bi vključevale sistem odpornosti in obnovitve energije. Namesto večfunkcijskega stikala na plošči je majhno kolo in par preklopnih stikal. Ampak obstaja nekaj v tem kolesu in nekoliko zanimivo: ekstra gumb "Warm" vam omogoča, da izberejo tak način delovanja motorja, ki bo kmalu toplo gume. RB8 je primeren za najbolj nezahtevne in asketske pilote.

  Volanski obroč McLarena

  McLarenov volan ni bistveno drugačen od volana RB8: opremljen je tudi samo z najpomembnejšimi vzvodi. Nekatera stikala so odgovorna za nastavitev diferenciala, drugi za občutljivost pedala za plin. Tudi na volanu lahko najdete gumb za maksimalno hitrost in izbiro načina za gumo. Glede na suho, mokro ali mokro pokritost na progi nadzorni sistem prilagodi specifikacije avtomobila.

  Ferrari

  Ferrari je eden najbolj znanih partnerjev Formule 1. Volan (glej sliko spodaj) tega podjetja je nameščen v številnih vagonih. Prepoznamo ga lahko s pomočjo znanega simbola, ki se nahaja na sredini: konjarumeno ozadje, ki je postalo dobby. Volan je opremljen ne le z gumbi in vzvodi, ampak tudi z dodatnimi cvetnimi listi, ki se nahajajo na zadnji strani. Odgovorni so za način KERS, pa tudi za akumulator in turbo način, v katerem motor zagotavlja akumulirano energijo. Prav tako ima Ferrari poseben gumb za overclocking, ki je vključen, če želite za kratek čas pospešiti do najvišje hitrosti. Gumb za zaustavitev na postaji se izvrši na najbolj oddaljenem kotu in se dodatno potopi v površino volana, tako da ga pilot ne more pomotoma pritisniti. Gumb za izgorevanje je odgovoren za segrevanje pnevmatik. Na podlagi tega krmila je nastalo kolo za igro Formule 1, ki natančno kopira izvirnik in omogoča igralcem, da uživajo v dirkah v realnem načinu.

  Mercedes AMG

  Mercedes AMG je takoj impresiven z velikim številom gumbov in vzvodov. To je najbolj "dopolnjena" kopija med konkurenti. Volan ima zaslon in celoten nabor gumbov, ki so odgovorni za obnovitev energije, način motorja, način vklopa sklopke in nadzor hitrosti pri vožnji avtomobila na varnostni mreži. Ročice vam omogočajo, da določite diferencial, način zaviranja. Zanimiva rešitev je odstranitev zadnje nastavitve proti krilu na ločenem pedalu, ki bi jo moral pilot pritisniti z levo levo nogo.

  Lotus

  Lotus Command, morda ni tako znan kot njegovi predhodniki, vendar je vreden nasprotnik. Zaradi simetrične razporeditve gumbov se šteje, da je eden najbolj primernih. Na volanu ni nič odveč: majhnaZaslon na vrhu prikazuje samo najbolj potrebne informacije, na katerikoli gumb pa lahko zlahka dosežete s prsti, ne da bi odstranili roko s kolesa. "Lotus" ima tudi gumb za nadzor radia, kar seveda pomeni, da je življenje pilota malo zabavno. Ko kliknete na gumb "Balance", se prikaže izhodni učinek zaviranja, ki ga lahko spremenite s pomočjo večfunkcijskega stikala.

  Sauber

  Za volanom "Formule 1" iz Sauberja so ročaji okrašeni brez običajne gume in semiša. Ta majhna podrobnost omogoča pilotom boljši nadzor nad volanom. Na sredini je večfunkcijsko stikalo, na straneh pa kolo diferencialnih nastavitev, rekuperacija, hitrost motorja in stopalka za plin. Obstaja tudi funkcija oskrbe z vodo in vključitev radia. Če se mora pilot ustaviti na stop stop, potem samo pritisnite gumb z oznako "PL", ki se nahaja v zgornjem desnem kotu. Za komuniciranje z ekipo so na voljo gumbi "Da" in "Ne", s katerimi lahko nekaj vprašate ali pa prijavite težavo.

  Marussia

  Marussia je ruski izdelek. Za zmanjšanje števila vzvodov na tem modelu se način KERS ne uporablja, zaradi česar pilot ne more nadzorovati moči motorja. Pri vsem ostalem je volan podoben napravam drugih podjetij. Edina razlika je podaljšan diferencialni sistem upravljanja, ki vključuje vse štiri vzvode. Z njimi lahko izberete in konfigurirate enega od načinov vožnje: start, ciljne dirke, visoke hitrosti inobičajni zavoji Gumbi stop pita in vključitev nevtralnega menjalnika niso tako daleč kot pri drugih modelih, zato mora biti pilot čeden in se ne trudi pritiskati.

  Avtomobilski komplet za formulo 1 za PC

  Če niste eden od pilotov Formule 1, vendar včasih želite dobiti odmerek adrenalina, lahko uporabite priložnosti, ki nam jih ponuja računalniška realnost. Avtomobilske dirke na računalniku so lahko zelo resnične, ker že dolgo proizvajajo vso potrebno opremo za njih. Volan za računalnik "Formula 1" vam omogoča, da se čim bolj potopite v ozračje igre in se počutite kot pravi napadalec. Cena modela igre je manjša od dejanske, vendar še vedno precej pomembna: od 5 do 40 tisoč rubljev. Poleg volana je v kompletu običajno tudi pedala za plin in zavore. Najbolj znani med volanskimi igricami sta Logitech G29 in Thrustmaster T300RS. S zadnjim kolesom, ki je igralo dirko Formule 1, je to užitek, saj ga je razvilo italijansko podjetje Ferrari, njegov videz pa ni slabši od realnih podrobnosti dirkanja. Volan poganja menjalnik, zaradi česar je bolj odziven in enostaven za uporabo. Plinski in zavorni pedali imajo široko paleto nastavitev: po vaši presoji jih lahko prilagodite. Glavni poudarek Thrustmasterja je, da se šobe lahko spremenijo, na primer, da jih zamenja Ferrari GT ali F1. Dekodiranje volana "Formula 1" kaže, da se tipkam ujemajo naslednje funkcije:
 • 1 - prestavne ročice.
 • 2 - LED s pomočjosvetlobni signal prikazuje, v katerem načinu se igra nahaja.
 • 3 - Gumbi ukazov, ki jih lahko programirate po lastni presoji.
 • 4 - D-pad manipulator, ki omogoča nastavitev načina za občutljivo krmiljenje in pedale.
 • 5 - izberite in vklopite gumb.
 • 6 - Gumb za dom, ki se uporablja samo za Playstation.
 • 7 - Izbirno stikalo USB. Omogoča konfiguriranje povezave z računalnikom ali Playstationom.
 • Za tiste, ki želijo popolno avtentičnost, ima Fanatec Clubsport Wheel volan v igralnem svetu. Zasnova te naprave popolnoma ponovi pravo kolo avtomobila. V zgornjem delu je prikazovalnik, volan pa lahko celo simulira delovanje sistema. Sprednja plošča upravlja zavorni sistem, prestavljanje, moč motorja. Cena za igro kolo "Formula 1" od Fanatec prezre - v popolni set igralne naprave lahko stane igralci računalniških iger 150.000 rubljev. Vendar pa daje edinstveno doživetje, ki v realizmu ni enako nobenemu analognemu.

  Sorodne publikacije