Spremembe časa: Kako odstraniti kanal na Youtube ali spremeniti njegovo ime

V vseh socialnih omrežjih se lahko zgodi, da moramo račun izbrisati in vsebovati tam vsebino. Če nenadoma pomislite, kako odstraniti kanal na Youtube, vam bo ta članek pomagal.

Ne cepite z rame: izbrišite ali izbrišite kanal

Če se odločite za brisanje kanala, ne pozabite, da boste izgubili ne samo video. Vse statistike kanalov bodo tudi izginile. Izgubili boste poglede, želje, naročnike in njihove komentarje. Če ima vaš kanal dober ugled, ga ne izbrišite, temveč ga ohranite. Recimo, da se želite vrniti na delo z YouTubom, nato pa se mora vse začeti iz nič - prenašanje kanala, vključevanje naročnikov in promocija vašega računa.


Če je le v prenesenih videoposnetkih, je morda najboljša rešitev, da spremenite nastavitve prikaza vsebine in jih skrijete od oči tretjih oseb. Ta radikalen korak, kako odstraniti kanal na Youtube, boste vedno imeli čas za početi.

Prihranite ugled in naročnike

Po drugi strani pa je odstranitev kanala lahko posledica spremembe dejavnosti. Na primer, nekoč ste izdelovali kozmetične preglede, zdaj pa so se odločili za umetniško kurjenje lesa, snemanje videa in za vedno pozabili na stari kanal. V tem primeru ne morete samo skriti starih videoposnetkov, ampak tudi spremeniti ime v kanalu, da ga popolnoma posvetite vaši novi lekciji. Tako boste shranili vse statistične podatke. Vendar ne pozabite, da to ne bo tolikopošteno glede na naročnike, ki so prišli na vaš kanal zaradi prvotne vsebine. Vsaj morate jih opozoriti, da razmišljate o tem, kako spremeniti kanal. Na Youtube, če ste precej karizmatični kot blogger, bodo najbolj zaupanja vredni privrženci ostali pri vas, ne glede na spremembe - na prvem mestu jih vključite kot osebo. Najprej pa morate vedeti še nekaj dejstev o morebitnih spremembah kanala.


Kako spremeniti ime kanala Youtube in kaj je mogoče storiti?

Pomembna pripomba o tem, na kaj morate biti pozorni, če se še vedno odločite za spremembo imena. Vaš račun za YouTube, povezan z vašim računom v storitvi Google+, in spremembo imena kanala bo spremenilo vaše ime iz vseh drugih Googlovih storitev. Zato bodite pripravljeni na spremembe na enem samem Youtubeu, druge storitve pa bodo prizadete. Morda je to prav to dejstvo, zaradi katerega blogerji iščejo odgovor na vprašanje, kako odstraniti kanal na Youtube, namesto da ga preprosto preimenujejo. Dobra novica je, da obstaja pot bypass, ki vam omogoča, da spremenite ime kanala na Youtube brez preslikav v drugih storitvah. Če želite to narediti, morate v Googlu ustvariti stran z blagovno znamko in povezati svoj kanal z njo. Samo zaporedje dejanj, da bi spremenili ime, je zelo preprosto. Pojdite na zavihek Moj kanal in kliknite ikono zobnika. Odpre se okno z glavnimi nastavitvami kanalov. Od tu morate odpreti povezavo »Nastavitve računa«. V nastavitvah računa izberite zavihek Splošne informacije in natoKliknite »Uredi Google« poleg fotografije profila. Stran za spremembo imena se bo odprla v storitvi Google+. Ko spremenite ime, kliknite »V redu«.

Kako odstraniti kanal na Youtube: korak za korakom

Če želite priti do možnosti brisanja kanalov, gremo skozi celotno verigo iz prejšnjega odseka: Moj kanal - Nastavitve - Nastavitve računa - Splošne informacije " Poleg fotografije profila je še en napis - "Advanced", ki ga morate klikniti. Na koncu strani najdete gumb "Izbriši kanal".
Ko se pritisne, vas bo sistem za potrditev pozval, da vnesete svoje podatke, to je uporabniško ime in geslo, da se prepričate, da je res vaša odločitev in ne vsiljivčevi vsiljivci. Ko je kanal potrjen, bo izbrisan, vendar bodo vaši videoposnetki nekaj časa prikazani v sistemu, ker se to ne zgodi takoj.

Sorodne publikacije