Kako prenesti stojala pred namestitvijo - korak za korakom navodila

Stanje cest v postsovjetskem prostoru še zdaleč ni najboljše. To potrjuje potreba po redni zamenjavi blažilnikov v avtomobilih. Če bo postopek izveden na bencinskem servisu, s tem ni nobenih težav. Za tiste, ki so se sami odločili za popravilo, morate vedeti, kako pravilno izvajati to operacijo. Dejstvo je, da ne morete samo vzeti in namestiti novega blažilnika. Mora biti vnaprej naložen. Poglejmo, kako prenesti stojala in kaj je treba narediti. Te informacije bodo pomagale tistim, ki sami služijo svoj avto.


Zakaj prenesti stojala?

Začeti bi morali s tem, da je proces črpanja sestavni del v procesu zamenjave amortizerjev. Ta postopek je potreben za popolno in učinkovito delovanje celotnega vzmetenja stroja. Če dvocevnih amortizerjev ne tlačite tik pred vgradnjo, se lahko med delovanjem poškoduje batnica.
Najslabša stvar pri tem je, da če lastnik avtomobila zanemari ali ne ve, kako prenesti stojala z lastnimi rokami, tudi če obstaja garancija za zamenjavo izdelka, ne bo delovalo. Razlog je kršitev pravil za namestitev. Kot rezultat, je denar, ki je zapravil zaman, pa tudi slabše užaljeno razpoloženje. Proces stresanja amortizerja je potreben za aktiviranje tega elementa. Tako je pri tem postopku omara v optimalnem stanju za nadaljnje delovanje. Ampak to še ni vse. Črpanjeomogoča izločanje olja ali zraka, ki se nabirajo v notranjosti dela. Če je črpanje zanemarjeno, lahko omare ne uspejo.
Poudariti je treba, da se postopek zamenjave amortizerjev ne izvaja vedno na tak način. Pred tem morate aktivirati samo dva cevna stojala. V enojni delovni tekočini, ki se ne meša z zrakom zaradi prisotnosti sistema, ki deli bat. Toda to je daleč od vseh avtomobilov.

Enota blažilnika

Ta element je ohišje, v katerem so stebla, cilindri, tesnila, ventilni mehanizmi. Ta naprava se lahko imenuje ena od najpomembnejših podrobnosti v vzmetenju katerega koli avtomobila. Brez teh elementov je nemogoče normalno voziti avto. V odsotnosti regalov se telo nenehno valja v navpični smeri. Amortizer deluje kot blažilnik, ki zavira nihanje vzmeti, vzmeti ali razpok.


Med postopkom črpanja ni razlike v vrsti blažilnika. Če veste, kako prenesti olja, lahko delate tudi z drugimi vrstami.

Načelo delovanja

Ni pomembno, kako je nameščen blažilnik sunkov. Vsi, ne glede na vrsto, delujejo na enem principu. In to pomeni, da jih je treba ne glede na vrsto črpati. V komori je blažilnik batov gibljiv. V batu je več lukenj. V procesu gibanja mehanizma se tlak v komori povečuje. Mimogrede, postane bolj, ko se avto premika z nizko hitrostjo.
Poleg tega delovna snov pade v del komore regala,kjer je tlak veliko nižji. Zaradi tega se tlačna sila zmanjša. Posledično se bat premika po svoji poti. Ko olje doseže konec komore, bo začelo teči v drugi del. Medtem se bo bat začel premikati v nasprotno smer. Zaradi svojega dela bodo nihanja povrnjena.

Vrste blažilnikov

V avtomobilskem svetu se uporablja več vrst podatkovnih naprav. Med seboj se razlikujejo po ureditvi in ​​vrsti snovi, ki jih vsebujejo. Ne glede na vrsto (olje ali plin) amortizerji delujejo več let. Na domačih cestah pa se izčrpajo in še vedno ne uspejo. Zato jih je treba redno spreminjati. Ni vredno varčevanja na stojalih. Odgovorni so za varnost avtomobila med vožnjo. Na račun ustreznih regalov se zmanjša zavorna razdalja avtomobila. Nekateri najbolj kakovostni izdelki so stojala Kayaba. To je japonski proizvajalec, ki proizvaja amortizerje že več kot 70 let. Zdaj povprečna cena enega stojala je 4800 rubljev. Avtomobilisti pravijo, da so najbolj vzdržljivi.

Oljni amortizer

To so najbolj priljubljeni izdelki. Najdete jih v vzmetenju večine avtomobilov. Te naprave so cenovno dostopne. So čim bolj zanesljivi in ​​udobni.
Uporabljajo jih samo na avtomobilih in so namenjeni običajnim mestnim pogojem.

Bencinski sistemi

Ti so prav tako zelo priljubljeni med vozniki. V njih so razlikelastnosti v primerjavi z oljnimi analogi. Da, lastniki avtomobilov pravijo, da so bolj togi. Vendar pa je ta pomanjkljivost zlahka kompenzirana s popolnim pomanjkanjem tveganja vretja med delovanjem. Sprva je bil amortizer plina in nafte namenjen za terenski promet. Danes jih vozniki uporabljajo tudi v mestu.


Plin

To so najtežje vrste vseh obstoječih. V tem primeru so plinski regali najbolj odporni na vse ovire na cesti. Posebnost te vrste je, da bo med premikanjem stroja vedno stabilen. Od slabosti so nizka raven udobja. To je posledica visoke togosti vsakega elementa te konstrukcije.

Eno- in dvocevni mehanizem

Preden vam povem, kako prenesti stojala amortizerja, je treba ugotoviti razliko med vrstami regalov. Dvocevne rešitve veljajo za najbolj enostavne in razširjene. Kot delovno snov se uporablja plin ali olje. Glavna pomanjkljivost teh modelov je slabo hlajenje. Olje je zelo vroče zaradi majhnega volumna kamere. Visoke temperature povzročajo penjenje. To krši pravilno delovanje stojala. Zato morate vedeti, kako prenesti sprednje in zadnje police.
Stojala za plinsko olje so delno zaščitena pred penjenjem. V primeru dveh cevi črpamo zrak in olje. Prva se črpa pod nizkim tlakom. Včasih se dušik uporablja kot plin. Ta rešitev zmanjša tveganje penjenja. Konstrukcija regalov z eno cevjo nima delovne komore. Ker je telo samo. Cev je razdeljena nadva dela Na vrhu je olje. Na dnu - plin pod pritiskom. Med sekcijami je poseben ventil. Prav tako ne pozabite na stojala MacPherson. To je enočelna stojala za blaženje udarcev z glavo navzdol.

O vgradnji blažilnikov brez črpanja

Črpalni proces omogoča enakomerno porazdelitev olja v cevi regala. Normalizira pritisk. Učinek bo v vseh vrstah blažilnikov. Večina lastnikov avtomobilov postavlja vprašanja: "Ali lahko namestite napravo brez črpanja?"
Da, lahko. Če pa se ne črpa, se gumeni deli na batu med delovanjem hitro odpovejo. Razlog je kritični padec tlaka. S pomočjo črpanja lahko tudi diagnosticirate stanje regala.

Kako prenesti stojala pred namestitvijo? Diagnostika mehanizma

Pred vgradnjo zložljivih oljnih elementov morate najprej razstaviti element. Poskrbite, da bo v notranjosti dovolj tekočine. Po potrebi razlite olje. Seveda se prodajajo tudi posebna olja. Če je amortizer odstranjen, mora biti nivo olja na ravni zgornje pritrdilne matice. Nato razstavite valj. Če je kartuša nameščena v omaro, se ne razstavlja in diagnosticira. Tukaj, s svojo napako - le zamenjava za novo. Ljubitelji avtomobilov pohvalijo stojala "Kayaba".
Pri demontaži jeklenke preverite bat in ventil. Tukaj ne sme biti nobenih izkrivljanj. Če so lomljeni gumijasti elementi in vzmeti, se spremenijo. VOlje ne sme vsebovati umazanije, prahu, zračnih mehurčkov. Umazano maslo se lahko spremeni. Telo valja je bolje temeljito sprati z dizelskim gorivom.

Prenos: navodila po korakih

Poglejmo, kako prenesti stojala, preden jih namestimo na avto. Ta postopek se lahko dobro izvede z lastnimi rokami. Stojalo je nastavljeno tako, da je njegovo steblo usmerjeno navzgor. Še več, amortizer nežno stisne, dokler se površina palice ne približa steklu. Nato se mehanizem odloži na ravni 2-3 sekunde. Če potrebujete veliko napora za stiskanje, lahko uporabite posebne pripomočke.
Stalež se nato izvleče do njegovega prehoda v normalno stanje. Glavna stvar v tem primeru je gladkost. Delovanje je pomembno, razen pri ostrih premikih. Nato se ta algoritem ponovi. Običajno dovolj dvakrat. Gre za prenos novih regalov. V zadnji fazi se zaloga strmo dvigne navzgor. Če amortizer deluje pravilno, bo del brezhibno deloval. Palica mora gledati navzgor. Nato je vzmetni element pripravljen za montažo in delovanje. Tukaj je, kako prenesti stojala. Kot lahko vidite, je ta postopek zelo zelo preprost. Toda kljub svoji preprostosti je veliko odvisno od tega.

Delo z drugimi vrstami blažilnikov udarcev

Pogosto so črpalni amortizerji dvocevni deli. Menijo, da enojna naprava, ta operacija sploh ni potrebna, ker je v njem plin pod visokim tlakom. In res - strokovnjaki pravijo, da ne morejo črpatimorate. To ne bo vplivalo na varnost gibanja in življenjsko dobo blažilnika. Ampak, če je avtomobilist prepričan in ve, kako črpati stojala tega tipa, potem ne bo škodoval elementu.

O pravilih za črpanje amortizerjev

Strokovnjaki za avtomobilske storitve trdijo, da je treba upoštevati določena pravila. Pomembno je, da je zaloga vedno usmerjena navzgor. Ko je postopek končan, naprave ni mogoče obrniti. Zahtevano je, da je bil element v tem položaju, dokler ni nameščen. Večina modelov je opremljenih s sistemi za odvajanje odvečne nafte. Tu se lahko dogodki razvijejo v dveh scenarijih. Kako prenesti stojala v tem primeru? Stebla ne potiskajte do konca ali uporabite poseben utor. Da, stiskanje poteka strogo glede na utor.

Zaključek

Torej smo ugotovili, kako prenesti stare nosilce in nove. Ni treba posebej poudarjati, da je črpanje pomemben proces. Zato je pri nakupu novega blažilnika potrebno zagotoviti, da potrebuje model betonskega blažilnika. Upamo, da smo vam pomagali razumeti to težko vprašanje.

Sorodne publikacije