Uporaba MySQL: vstavite v

Ustvarjanje baze podatkov - naloga je preprosta, vendar odgovorna. Upoštevati je treba številne dejavnike. Pomemben napredek pri strojni in programski informacijski tehnologiji ne daje podlage za zanemarjanje verjetnosti tehničnih okvar, nepooblaščenega dostopa, kršitve strukture tabel in dodajanja napačnih podatkov.

Računalnik ni človek in vsak, tudi najbolj "inteligenten", algoritem je še daleč od idej naravne inteligence: brez pomoči programerja nima veliko opraviti. Vendar pa, za razliko od osebe, program lahko stabilno in pravilno izvaja svoje poslanstvo, glavna stvar je, da ga pravilno napišete.


Koncept MySQL: vstavite ga v

Zunaj so zapletene sintaktne oblike SQL zelo enostavne za uporabo. Praksa pisanja črk z velikimi črkami še vedno ostaja, vendar jo postopoma nadomešča bolj jedrnata uporaba obeh registrov. V zvezi s tem je pomembno, da ne pozabimo: ko je ime imenovanega polja v enem registru v isti poizvedbi, če je ponovno uporabljeno, mora biti v isti različici pisanja.
Tipična značilnost operacije MySQL je vstavljanje in veliko stvari, povezanih z internetnim programiranjem: "kar ni jasno, ni izpolnjeno." Nepravilno oblikovana zahteva za dopolnitev baze podatkov bo preprosto prezrta in je ne boste vedno lahko takoj opazili. Dejstvo dodajanja zapisa je treba nadzorovati, kot tudi dostop do baze podatkov kot celote. Vsako polje mora biti zapolnjeno z vrednostjo ustreznega tipa. To ni vedno takoprepričajte se, da določite polja tabele rezultatov. Ni nujno, da posredujete določene vrednosti: vstavljanje MySQL v izbiro omogoča, da dobite nabor dodanih vnosov druge tabele ali poizvedbe.


Zahteva mora biti sintaktično in logično pravilna. Uporaba katerekoli različice vnosa MySQL poizvedbe v vrednosti mora upoštevati kodiranje scenarija, v katerem je kodiranje tabele zbirke podatkov in dejansko dodana informacija.

Klasično dodajanje zapisa

Vsaka tabela MySQL je zaporedje zapisov, od katerih ima vsaka več polj. Dodajte vnose v drugo tabelo. Dovolj je, da se v zahtevi navede, kaj in kje in kje. Znak "*" pravi, da se zahteva nanaša na vsa polja v vsakem zapisu.
Kot rezultat te funkcije se vsebina tabele $ cSrcTable v celoti zapiše v tabelo $ cDstTable, iz katere bodo vnaprej izbrisani vsi zapisi.

Dodajanje zapisa

Vstavi MySQL konstrukt v vrednosti omogoča dodajanje vnosov enega po enega, pri čemer se določijo posebna polja in njihove ustrezne vrednosti.
To zahtevo je mogoče razdeliti na tri poizvedbe, od katerih vsaka vsebuje po eno podatkovno vrstico ("~", "{$ cSChip}", "{$ SChip_s"). } ',), (' ~ ',' {$ cPetr} ',' {$ cPetr_s} ',) ali (' ~ ',' {$ cTest} ',' {$ cTest_s} '), vendar je lažje. . V tem primeru se na primer doda osnovni niz uporabnikov: skrbnik, kontrolor in oporočitelj.

Dodajanje zapisov prek lastnega vmesnika

Načelo dela z MySQL se izvaja prek obrazca za zahtevek. To je priročno v načinu ukazne vrstice in izvedeno v isti oblikiv različnih programskih jezikih. V jeziku PHP, vključno z uporabo poizvedbi - skupni vrstni red znakov, katerih vsebina je napolnjena v okviru algoritma. Sledi besedilo funkcije poizvedb v mysqli_query () in usmrčen.
Katera oblika baze podatkov, da izberejo - v primeru odločiti, razvijalec, ampak v vsakem primeru je najbolj prikladno ciljev v smislu branje /pisanje podatkov iz /s podatkovno bazo kot lastnih vmesnikov. Ta ideja se lahko izvaja kot nabor funkcij ali posameznega predmeta.
V tej različici neposredno dodajanja postavk bo skrit, in proces se bo izpodbijati njihovo dosledno funtsiyi. Na primer, scfAddUser ("Ivanov", "Ivan") Zahteva za posledico MySQL vstavite v `all_users` (" PRIIMEK "," FIRST_NAME "," statusa ") vrednosti (" Ivanov "," Ivan "," novo "). Ta možnost v bistvu prihrani kodo in je veliko bolj berljivo in smiselno. Bistvena razlika med vmesnikom svojih neposrednih uporabo baze podatkov, v svoji prvotni obliki je narejen iz ene same datoteke vse transakcije dodajanje, urejanje in brisanje zapisov je mogoče nadzorovati in spremeniti brez spreminjanja njihovega koda uporablja. To je bolj varno in učinkovito.

Lastna vmesnik iz podatkov objekta

Če se ne upoštevajo preproste spremenljivke, sedanji program je nabor predmetov. Kaj kvalifikovanishyy rešiti problem, za boljše oblikovane sistemske objekte in njihovo interakcijo s seboj. Očitno je, da pisanje in branje operacijepodatki imajo drugačen kontekst: objekt se lahko shrani v bazo podatkov, lahko se obnovi iz baze podatkov, preveri njeno stanje, prenese vsebino na drug objekt itd. Ta pristop prenese težišče iz neposrednega kodiranja MySQL poizvedb vstavite v vmesnik: scfAddObject ('contens'), ki ga vsak objekt uporablja na svoj način. Tip podatkov bo imel metodo myDate-> Save () in bo izvajal objekt scfAddObject ('04122016'), uporabniški objekt currUser-> Save () pa bo naredil scfAddObject ('Ivanov - prijava') pri vsakem klicu scfAddObject () bo povzročilo vstavitev vaše MySQL možnosti poizvedbe.

Sorodne publikacije